Afinele roşii, numite şi merişoare, sunt fructe cu două însuşiri benefice majore pentru sănătatea omului, anume: 1. previn infecţiile în organism. 2. protejează organismul de bolile...
Mai puţin mediatizate decât tincturile şi uleiurile din plante, vinurile medicinale sunt elixiruri decantate din laboratorul naturii, cu efecte benefice asupra sănătăţii şi a stării noastre...
Acest episod este ultimul în care mai vreau să menţionez anumite lucruri referitoare la problema durerii de coloană vertebrală. Am lucrat în acest domeniu de prevenire,...
Partea I Când vorbim de stilul de viaţă, ne referim la modul nostru de a ne comporta, de a acţiona în viaţa de toate zilele. Mai...
Multă vreme s-a crezut că pătlăgeaua roşie este bogată în oxalaţi, dar M. A. Gautier şi Abahary au dovedit că aceştia nu există decât în cantităţi...
Înapoi, la natura primară: curate şi „adevărate”, aşa cum ni le-a dăruit Dumnezeu, netratate chimic şi nefalsificate cu adaosuri otrăvitoare, cerealele sunt cele mai complexe alimente-medicament...
Durerea de coloană vertebrală este un simptom foarte supărător, care este pe primul loc la nivel mondial ca şi cauză de incapacitate temporară de muncă. Are...
Ultimele cercetări despre elementele nutriţionale conţinute de pepenele roşu şi beneficiile aduse de acesta vă pot surprinde. Se pare că acest deliciu al verii ajută în...
Istoric Nu se ştie data exactă când Rostopasca i-a dezvăluit omului virtuţile sale vindecătoare. Cert este că ea era folosită în antichitate, pentru vindecarea bolilor de...
Vişinele conţin: apă (77%), zaharuri (6,3%), acizi (2-4%), pectine (0,05-0,29%), substanţe tanoide (0,18-0,21%), proteine (0,7-1,9%), celuloză (0,24%), săruri minerale (sunt bogate în potasiu şi iod), protamina...
Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea