Multă vreme s-a crezut că pătlăgeaua roşie este bogată în oxalaţi, dar M. A. Gautier şi Abahary au dovedit că aceştia nu există decât în cantităţi...
Înapoi, la natura primară: curate şi „adevărate”, aşa cum ni le-a dăruit Dumnezeu, netratate chimic şi nefalsificate cu adaosuri otrăvitoare, cerealele sunt cele mai complexe alimente-medicament...
Durerea de coloană vertebrală este un simptom foarte supărător, care este pe primul loc la nivel mondial ca şi cauză de incapacitate temporară de muncă. Are...
Ultimele cercetări despre elementele nutriţionale conţinute de pepenele roşu şi beneficiile aduse de acesta vă pot surprinde. Se pare că acest deliciu al verii ajută în...
Istoric Nu se ştie data exactă când Rostopasca i-a dezvăluit omului virtuţile sale vindecătoare. Cert este că ea era folosită în antichitate, pentru vindecarea bolilor de...
Vişinele conţin: apă (77%), zaharuri (6,3%), acizi (2-4%), pectine (0,05-0,29%), substanţe tanoide (0,18-0,21%), proteine (0,7-1,9%), celuloză (0,24%), săruri minerale (sunt bogate în potasiu şi iod), protamina...
Ingrediente: 5 kg vişine, 2 kg zahăr, 4 l votcă. Mod de preparare: Se aleg vişine bine coapte, se spală, se scurg şi se pun într-o...
Cea mai veche menţiune scrisă despre vişin datează din anul 340 î.d.Hristos, într-o lucrare a lui Aristotel, în care este descrisă tehnica de înmulţire a acestuia....
Sânzienele galbene sunt un simbol al verii, deoarece perioada lor de maxim\ înflorire este identic\ cu perioada de maxim\ str\lucire a soarelui. R\spândite în toat\ ]ara,...
Cireşele au o puternică acţiune detoxifiantă şi depurativă care le recomandă reumaticilor, persoanelor care suferă de gută sau constipaţie, celor cu litiaze renale şi biliare. Rotunde,...
Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea