Rămâi conectat

Confidențialitate și Politică de Cookies

Politica cookie-urilor și GDPR

Ai ajuns pe această pagină deoarece se pare că dorești să afli mai multe detalii cu privire la mesajul despre cookies pe care l-ai observat pe website-ul nostru în care sunt stiri din alba, iar conform directivei UE 2009/136/EC – Articolul 5(3) suntem obligați să îl afișam tuturor vizitatorilor.

Politica cookie-urilor are scopul de a explica ce anume sunt acestea, la ce se folosesc dar și de a oferi îndrumări cu privire la acțiunea de a refuza sau de a sterge cookie-urile generate de acest website, dacă doriți acest lucru.

Ce sunt cookie-urile?

Cookie-urile sunt fișiere de dimensiuni mici în format text care sunt stocate pe computer, tableta sau pe telefonul mobil atunci când vizitați un website. Prin generarea acestora website-ul va ține minte vizitele dv. și modul în care l-ați folosit de fiecare dată când vă întoarceți aici. Cookie-ul este complet “pasiv”, în sensul că nu conține programe software și nu poate accesa sub nicio formă informațiile stocate pe hard dive-ul utilizatorului.

Cookie-urile de pe website-ul ziarulunirea.ro nu rețin informații cu caracter personal, deoarece pentru a vizualiza toate informațiile (text, fotografii sau video) disponibile nu sunteți obligati să vă conectați cu user/parola și nici nu sunteti obligați să ne furnizați informații cu caracter personal.

Cookie-uri ale terțelor părți

Website-ul ziarulunirea.ro folosește cookie-urile terțelor părți (Google Adsense, Google Analytics, Facebook, Google+, Twitter etc.) pentru a personaliza conținutul și anunțurile afișate, pentru a oferi funcții media sociale și pentru a analiza traficul generat de website.

Publicitatea pe care o gasiți pe acest website aparține terțelor părți. Unele dintre aceste părți folosesc propriile cookie-uri anonime pentru a analiza cât de multe persoane au vizionat un mesaj publicitar, sau pentru a vedea câte persoane au vizionat de mai multe ori aceeași reclamă. Companiile care generează aceste cookie-uri au propriile politici de confidențialitate, iar website-ul ziarulunirea.ro nu are acces pentru a citi sau a scrie acele cookie-uri.

De exemplu, când distribuiți un articol folosind butoanele pentru rețelele sociale (facebook, google+ sau twitter) disponibile pe acest site, acele rețele sociale vor înregistra de fiecare dată activitatea dvs.

De ce sunt cookie-urile importante pentru Internet?

Cookie-urile reprezintă punctul central al funcționarii eficiente a Internetului, ajutând la asigurarea unei experiențe de navigare prietenoase, adaptată preferințelor și intereselor fiecarui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor poate duce la imposibilitatea folisirii anumitor website-uri. Dacă refuzați sau dezactivați cookie-urile nu înseamna că nu veți mai primi publicitate online. Acest lucru va face ca publicitatea care vă va fi afișată să nu mai țină cont de preferințele și interesele dumneavoastră, evidențiate prin comportamentul de navigare.

Exemple de întrebuințări ale cookie-urilor și parteneri:

• servicii adaptate preferințelor utilizatorului: știri, vreme, sport, hărți, servicii publice, servicii guvernamentale, servicii de călătorie.
• preferințe de limbă, de exemplu afișarea rezultatelor cautărilor în limba româna.
• reținerea filtrelor de protecție a copiilor privind continutul pe Internet (opțiuni gen “family mode” sau funcții de “safe search”).
• limitarea numărului de afișări a unei reclame pentru un anumit utilizator pe un website.
• furnizarea de publicitate care să fie mai relevantă pentru un anumit utilizator.
• masurarea, optimizarea și caracteristicile de “analytics” – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de conținut este vizualizat și modul în care un utilizator ajunge pe un website (prin intermediul motoarelor de cautare, direct, din legături de pe alte website-uri etc).

Pentru a asigura o mai mare transparență am selectat mai jos câteva adrese web pentru ca dumneavoastră să puteți afla mai multe informații cu privire la  gestionarea cookie-urile de catre terțele parți:

Facebook

Twitter

Google

Partenerii Google

Securitate și probleme legate de confidențialitate

Cookie-urile NU sunt viruși, spyware ori malware! Ele folosesc formate tip “plain text”. Nu sunt alcatuite din bucăți de cod ale limbajelor de programare, așa că nu pot fi executate și nici nu se pot auto-executa, nu se pot duplica sau reproduce pe alte rețele pentru a se rula sau reproduce din nou. Deoarece nu pot îndeplini aceste funcții, cookie-urile nu pot genera infectarea sistemului/dispozitivului dumneavoastră.

Cum pot opri cookie-urile?

Atenție! Dezactivarea și refuzul de a primi cookie-uri pot face ca anumite site-uri să devină imposibil sau dificil de vizitat și folosit! De asemenea, refuzul de a accepta cookie-uri nu înseamna ca nu veti mai primi sau vizualiza publicitate online.

Toate browserele moderne oferă posibilitatea de a schimba setările cookie-urilor. Aceste setări se găsesc de regulă în secțiunea “opțiuni” (options) sau în meniul de “preferințe” (preferences) ale browserelor folosite. Folosiți opțiunea Help a fiecarui browser pentru a afla mai multe detalii.

Cookie settings în Internet Explorer: Tools->Internet Options->Privacy
Cookie settings în Firefox: Tools->Options->Privacy->Cookies
Cookie settings în Chrome: Tools->Advanced->Content settings->Cookies
Cookie settings în Opera: Settings->Preferences->Advanced->Cookies

GDPR

Politică de prelucrare a datelor cu caracter personal

Societatea UNIREA PRES SRL înțelege importanța datelor dumneavoastră cu caracter personal și protejează confidențialitatea și securitatea acestora. În acest sens, vă furnizăm mai jos informațiile legate de prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal în calitate de persoane vizate (utilizatori ai website-ului, clienți, potențiali clienți, consumatori, potențiali consumatori) în cadrul prezentei Politici de prelucrare a datelor cu caracter personal.

Totodată, această Politică promovată de UNIREA PRES SRL, are aplicabilitate asupra tuturor dispozitivelor utilizate în scopul accesării website-ului, dispozitive de tip smartphone, tabletă, televizor. În cazul în care nu sunteți de acord, parțial sau total, cu termenii si conditiile legate de utilizarea acestora (expuse în acest document din punct de vedere al protecției datelor cu caracter personal dar și în termenii și condițiile generale, din punct de vedere al informatiilor confidențiale, drepturi de autor, etc.), vă rugăm să nu utilizati site-ul / site-urile noastre.

Conform cerințelor Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, modificată si completată, societatea, administrează în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, datele cu caracter personal pe care ni le furnizați, în contextul vizitării site-ului și achiziționării produselor noastre.

Prin bifarea faptului că sunteți de acord cu Termenii și condițiile / Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal veți putea continua să utilizați site-urile și serviciile noastre ulterior parcurgerii aceste Politici, în deplină conformitate cu reglementările legale în vigoare cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.

Scopurile pentru care colectăm și prelucrăm date cu caracter personal

UNIREA PRES SRL, colectează și prelucrează date cu caracter personal în următoarele scopuri:

  • Administrarea, îmbunătațirea și realizarea serviciilor furnizate de site-ul ziarulunirea.ro, ,
  • Activități comerciale de vânzare, cuprinzând realizarea, administrarea și dezvoltarea vânzării, inclusiv vânzări online pe website-ul ziaruunirea.ro , administrarea conturilor clienților, cercetare / studii de piață, statistică.
  • Reclamă, marketing și publicitate, activități de promovare a produselor și serviciilor, desfășurarea campaniilor promoționale, transmiterea de newslettere (buletine informative), de urmărire și monitorizare a vânzărilor și comportamentului consumatorului.
  • Activități de post-vânzare, cuprinzând servicii de relații cu clienții, informarea utilizatorilor / clienților privind evaluarea produselor și serviciilor oferite (inclusiv evaluarea produselor pe website-ul ziarulunirea.ro) îmbunătățirea calității serviciilor noastre.
    În scop probatoriu în legătură cu activitățile de mai sus și de arhivare.

 Categoriile de date cu caracter personal pe care le prelucrăm

Pentru realizarea scopurilor de mai sus prelucrăm urmatoarele categorii de date cu caracter personal:
Pentru administrarea, îmbunătațirea și realizarea serviciilor furnizate de site
– nume, prenume, adresa (domiciliu/reședința), e-mail, sex, data și locul nasterii, informații tehnice cu privire la dispozitivul vizitatorului – locatia acestuia, adresa IP, tipul de echipament hardware, informații în legătură cu intervalul orar precum și data la care a fost folosit website-ul , alte informații care rezultă din folosirea aplicațiilor de tip cookies;
Pentru activități comerciale de vânzare, cuprinzând realizare, administrare și dezvoltare vânzare, inclusiv vânzare online pe website, administrarea conturilor clienților, cercetare / studii de piață, statistică:
– nume, prenume, adresa (domiciliu/reședință), cod numeric personal, e-mail, sex, data și locul nașterii, seria și numărul cărții de identitate, date bancare, în scopul efectuării plății, adresa de livrare
Pentru reclamă, marketing și publicitate, activități de promovare a produselor și serviciilor , desfășurarea companiilor promoționale, transmiterea de newslettere (buletine informative), de urmărire și monitorizare a vânzărilor și comportamentului consumatorului.
– nume și prenume, sexul, data și locul nașterii, telefon/fax, e-mail, adresă (domiciliu/reședință), obișnuințe/preferințe/comportament.
– în plus, UNIREA PRES SRL, prelucrează date constând în codul numeric personal și seria și numărul actului de identitate strict pentru identificarea câștigătorilor campaniilor promoționale și pentru conformarea cu cerințele legislației fiscale.
De asemenea, unele din aceste date sunt necesare ca indentificator unic al persoanei în funcție de tipul concursului/promoției/simulării ori jocului la care participă.
În scop probatoriu în legătură cu activitațile de mai sus și de arhivare: stocarea de date cu caracter personal menționate la scopurile de mai sus, în vederea menținerii evidențelor legate de activitățile desfășurate, pentru protejarea drepturilor în justiție și exercitarea altor drepturi conform legii și contractelor încheiate, îndeplinirea eventualelor cerințe de arhivare, în acord cu dispozițiile legale.

Datele cu caracter personal care beneficiază de un regim special de protecție cum ar fi codul numeric personal, seria și numarul actului de identitate, vor fi colectate și prelucrate

în condiții limitative și în concordanță cu dispozițiile legale pentru asigurarea respectării regulilor aplicabile în domeniul protecției datelor cu privire la acestea.

Furnizarea datelor cu caracter personal este necesară pentru ca UNIREA PRES SRL să realizeze activitățile listate conform celor de mai sus. Pentru orice plângeri sau sesizări referitoare la politica de confidențialitate, cookie și GDPR al acestui site, vă rugăm să vă adresați prin email la adresa [email protected] sau telefon 0285/811419

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii