Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sănătatea și natură

Caisele – o sursă dulce de sănătate

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Caisele au un gust dulce [i un miros foarte aromat, dar, pe l@ng\ aceasta, ele sunt s\n\toase [i bogate `n vitamine, ajut@ndu-ne s\ ne p\str\m `n form\ [i plini de energie pe tot parcursul anului. Constituind una dintre cele mai generoase surse naturale de vitamina A, C [i complexul de vitamine B, potasiu [i betacaroten, caisele sunt un prim ajutor pentru organism `n lupta `mpotriva bacteriilor [i infec]iilor, `n remediul ]esuturilor bolnave, `n dezvoltarea unei danturi [i structuri osoase solide [i ne ajut\, `n plus, s\ ne p\str\m o vedere bun\ [i ager\. Acest fruct ne tonific\ stomacul, ficatul, inima [i vederea prin suplimentarea la nivelul organismului a rezervei de vitamine [i minerale. De la caise putem folosi pentru bun\starea s\n\t\]ii noastre fructul, miezul, semin]ele [i florile. Chinezii foloseau fructele pentru metode de tratament naturale care s\ prelungeasc\ via]a, iar florile `n scopuri de `nfrumuse]are. Datorit\ con]inutului de celuloz\ [i pectin\ al fructului, acesta este foarte des folosit ca laxativ u[or `n problemele de constipa]ie. Provoc@nd o reac]ie alcalin\ `n interiorul organismului, ajut\ la digestie atunci c@nd este consumat `nainte de mas\. Cu un con]inut bogat `n fier, caisa este recomandat\ `n cazuri de anemie, ajut@nd totodat\ la cre[terea cantit\]ii de hemoglobin\ produs\ de corpul nostru.
Sucurile proaspete de caise constituie un adev\rat medicament natural atunci c@nd sunt folosite de c\tre bolnavi cu febra ridicat\ sau cu boli de piele. Foarte hr\nitor, miezul de cais\ este bogat `n Vitamina B17, cunoscut\ [i sub numele de „amigdalin\.” Aceast\ vitamin\ este un ajutor foarte important `n lupta `mpotriva principalului inamic al s\n\t\]ii omului, cancerul, deoarece distruge celulele cancerigene [i ajut\ `n acest mod la prevenirea acestei boli `nfrico[\toare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea