Castanele sălbatice Aparent, banalele castane, pe care le găsim la vremea aceasta prin mai toate parcurile oraşelor, ascund sub coaja lor maronie substanţe vindecătoare foarte puternice....
Originară din Europa, această legumă există de cel puţin trei mii de ani. Astăzi, consumatorul poate alege între mai multe soiuri de varză. Dar pentru...
Sub razele aurii ale soarelui de toamnă se coc ultimele fructe ale acestui an. Pere dulci-parfumate, mere roşii şi pline de sevă, struguri translucizi cu gust...
E suficient să faceţi o preumblare într-o pădure de brad, înarmaţi cu un coş. Din câteva cetini, un pumn de conuri şi un chiup de răşină,...
Energizanţi şi adevărate bombe antioxidante, strugurii, în orice formă ar fi ei consumaţi, inclusiv sub formă de vin, ne menţin tineri şi ne protejează sistemul circulator....
Consumate după fiecare masă, aceste fructe împiedică îngroşarea arterelor şi previn bolile de inimă. Opt nuci pe zi vă ţin arterele flexibile, inima sănătoasă şi previn...
Caisele au un gust dulce [i un miros foarte aromat, dar, pe l@ng\ aceasta, ele sunt s\n\toase [i bogate `n vitamine, ajut@ndu-ne s\ ne p\str\m `n...
Merele conţin zaharuri, acizi organici, celuloze, pestine, taninuri, o bogată gamă de săruri (Ca, Na, Fe, K, Si, Al, Mg, Mn, S, Co). În coajă, acidul...
Coacăzul negru este o tufă, un arbust, care creşte spontan la margini de pădure, acolo unde are suficientă lumină. El este cultivat şi în grădini, având...
Merişoarele (afinele roşii) conţin în proporţie de 80% apă, iar restul sunt zaharuri, acizi (citric, lactic), proteine, vitamina A, B1, B2, B3, C, E, dar şi...
Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea