Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO Călin Potor și Ioan Dîrzu candidează în tandem pentru Primăria Alba Iulia și Consiliul Județean Alba

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Călin Potor și Ioan Dîrzu sunt candidații PSD pentru Primăria Alba Iulia și Consiliul Județean Alba, ei anunțându-se, luni, în fața fostei societăți comerciale Resial (fosta fabrică Refractara).

Dirzu Potor01Astfel, dacă PSD va obține 50 la sută plus unu din numărul consilierilor județeni, Ioan Dîrzu ar fi varianta social-democraților pentru președinția CJ Alba. În acest an, președintele consiliului județean va fi ales în mod indirect, din rândul consilierilor.

Anunțul a fost făcut chiar în fața fostei fabrici Refractara deoarece obiectivul social-democraților este ca zona respectivă să o transforme într-una tehnologică și industrială și, astfel, să fie create locuri de muncă, a spus deputatul Ioan Dîrzu.

„Ne prezentăm în fața cetățenilor din județul Alba cu un proiect de dezvoltare care implică un alt tip de administrație mai transparentă, mai profesionistă și cu mai multă inițiativă. Alba are nevoie de o nouă echipă capabilă să genereze locuri de muncă bine plătite și să transforme din nou județul nostru într-un loc în care tinerii au perspective de viitor iar seniorii se simt respectați” a explicat Dîrzu.

Călin Potor a spus că el cu Dîrzu au tratamentul pentru Alba Iulia și pentru județul Alba, el arătând că vor face un obicei din întâlniri în locuri care reprezintă ”puncte cheie, puncte nevralgice, puncte dureroase” pentru comunitate.

„Cred că în ultimii patru ani albaiulienii au văzut că nu s-a mai întâmplat nimic nou în oraș. Eu am rămas același om, un medic albaiulian care reprezintă cu mândrie această comunitate, care își dorește ca Alba Iulia să fie prosperă și care vrea să construiască cu albaiulienii o echipă care să revigoreze administrația locală și să vină cu proiecte inovative pentru dezvoltarea municipiului”, a arătat Potor.

Cei doi deputați au prezentat un prim proiect comun pentru Alba Iulia, un parc tehnologic și industrial în care companiile vor beneficia de facilități pentru a investi în Municipiu, iar antreprenorii, mai ales cei tineri, vor avea un prim spațiu în care își pot dezvolta proiectele.

Ei au fost însoțiți de patru tineri care purtau tricouri cu ”lista albaiulienilor. Facem împreună lista consilierilor locali”.

Călin Potor (57 de ani), de profesie medic specialist de urgență, se află la al doilea mandat de deputat, fiind ales  în 2008 din partea PDL. În 2010 a trecut la PNL, formațiune politică în care a rămas până în 2014. Călin Potor a fost viceprimar al municipiului Alba Iulia în perioada 2000 – 2005 și manager al Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia în perioada 2005 – 2008.

Ioan Dîrzu (49 de ani), de profesie medic veterinar, se află la primul mandat de deputat, el fiind ales în 2012 pe listele USL. Dîrzu este președintele PSD Alba din 2008 până în prezent, anterior fiind secretar executiv și vicepreședinte al organizației județene. Înainte să fie ales deputat, Dîrzu a mai fost director executiv al DSV Alba și director general al SC Albalact SA și al SC Prefera Foods SA.

[nggallery id=1850]

Care sunt ceilalți candidați anunțați pentru Primăria Alba Iulia?

PNL l-a desemnat candidat la Primăria Alba Iulia pe actualul primar, Mircea Hava (59 de ani), care a câștigat în 2012 al cincilea mandat consecutiv. Atunci, Hava, care a candidat din partea PDL, l-a devansat pe principalul său contracandidat, deputatul Călin Potor (USL), cu peste 13 procente. Hava va candida și în acest an în tandem cu Ion Dumitrel, actualul președinte al CJ Alba.

Candidatul desemnat de ALDE este Ovidiu Jidveian (35 de ani), fostul președinte al PSD Alba Iulia, care a trecut, recent, la organizația condusă de Tăriceanu și Constantin. Acesta și-a explicat gestul spunând că a renunţat la siguranţa unui partid mare care nu-l măi reprezenta pentru a construi cu oameni apropiaţi crezului său. Potrivit lui Dîrzu, Jidveian ar fi fost candidatul PSD la Primăria Alba Iulia. Jidveian a fost consilier local al municipiului Alba Iulia și subprefect o perioadă scurtă de timp. În 2012 s-a clasat pe locul 1 la alegerile pentru Camera Deputaților pe colegiul Blaj-Sebeș, însă a pierdut la redistribuire.

Sub sigla PMP va candida deputatul Clement Negruț (52 de ani), președintele filialei județene Alba a partidului. În 2012, Negruț a candidat la alegerile parlamentare din partea PDL, însă a ales să se înscrie în Partidul Mișcarea Populară, iar în prezent este unul dintre deputații neafiliați. Clement Negruț a fost subprefect în perioada 2005 – 2008.

Forul judeţean al UNPR Alba l-a validat pe Dorin Şerdean (47 de ani) drept candidat la funcţia de primar al municipiului Alba Iulia. Acesta a candidat la primărie și în 2012, din partea PP-DD, și a obținut un post de consilier local, fiind votat viceprimar al municipiului. În 2015 a fost schimbat din funcție.

În cursa pentru Primăria Alba Iulia s-au anunțat și doi candidați independenți. Este vorba despre Mircea Trifu – un dezvoltator imobiliar și Dan Tudor – chitaristul unei trupe rock (ZadaR). Dan Tudor a spus că are ”ideioriginale, neortodoxe, dar pline de randament”, el precizând că ar trebui legalizate prostituția și drogurile ușoare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea