Rămâi conectat

Politică Administrație

PSD Alba Iulia a deschis, oficial, lista albaiulienilor care doresc să candideze la Consiliul Local – Se poate înscrie oricine dovedește că are peste 50 de susținători, chiar dacă nu a mai făcut politică

Publicat

în

PSD Alba Iulia a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, lansarea Campaniei #ListaAlbaiulienilor – un proiect prin care fiecare albaiulian care nu a mai făcut politică până acum poate să candideze pentru Consiliul Local Alba Iulia.

conferinta psd alba”Lista Albaiulienilor” este proiectul lansat de organizația PSD Alba Iulia la inițiativa deputaţilor PSD Ioan Dîrzu și Călin Potor, și a consilierilor locali Horațiu Clepan și Bogdan Medrea, cu scopul de a realiza o listă de candidați pentru Consiliu local care să reflecte societatea albaiuliană și care să fie rezultatul unui proces democratic, deschis și transparent de selecție.

În perioada martie-aprilie 2016, orice albaiulian care respectă criteriile de moralitate și de transparență poate să se înscrie pentru a face parte din lista Partidului Social Democrat pentru alegerile locale.

Electrica Furnizare Discount

Criteriile privind candidatura sunt: nu a mai făcut politică pentru un alt partid în județul Alba; nu este cercetat, anchetat sau condamnat penal; nu a făcut poliție politică; îndeplinește criteriile legale pentru a candida și a fi ales în Alba Iulia; are o pregătire profesională solidă și respectă criteriile de integritate și de moralitate ale partidului.

”Prin această campanie noi dorim să oferim posibilitatea să candideze cât mai mulți oameni, din diverse medii. Este obligatoriu să aibă un număr minim de 50 de susținători. Vor fi, probabil, în jur de 250 de candidați iar în data de 16 aprilie, membrii partidului vor vota democratic lista albaiulienilor care candidează pentru Consiliul Local Alba Iulia. Noi suntem o organizație deschisă. Vrem ca oamenii să-și propună oamenii care să-i reprezinte în consiliul local și vrem ca parteneriatul făcut între cetățeni și partidul politic să fie unul prin care reușim să implementăm politica cetățeanului în Consiliul Local Alba Iulia”, a declarat președintele PSD Ioan Dîrzu.

Acesta a explicat că pe listă se vor afla atât cetățeni care nu au mai făcut politică, dar și membri de partid care vor să devină consilieri locali, ierarhizarea făcându-se în funcție de numărul de susținători pe care îi au: ”Toată lumea pleacă de la zero. Pe noi ne interesează să demonstreze că sunt apreciați și au susținători pentru că degeaba punem noi oameni despre care credem că sunt susținuți dar de fapt sondajul sau votul spun altceva. Ne dorim oameni apreciați, bine pregătiți și integri. Sunt convins că vor fi foarte multe solicitări și în interiorul partidului, pentru că resursa umană a partidului este una consistentă, iar dorința de afirmare, ca în orice partid, este foarte mare”.

Informațiile despre campanie pot fi consultate online pe pagina www.listaalbaiulienilor.ro dar și pe pagina de facebook a campaniei. De asemenea se pot solicita detalii suplimentare privind campania direct la sediul PSD Alba, persoana responsabilă fiind președintele organizației TSD Alba Iulia, Corneliu Mureșan.

Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD ALBA: După 5 ani de mandat, foarte puțin s-a realizat! Investițiile în drumuri, utilități, educație și sănătate sunt prioritare!

Publicat

în

Consilierii PSD solicită primarului Dorin Nistor să prioritizeze investițiile în municipiul Sebeș și să aloce mai mulți bani pentru asfaltarea drumurilor, introducerea utilităților pe toate străzile, refacerea sistemului de apă și canalizare, în zonele în care s-au produs avarii frecvente, respectiv pentru dezvoltarea sistemului medical și educațional. În 5 ani, s-au cheltuit prea mulți bani pe panseluțe.

Sebeșul s-a dezvoltat mult prea puțin, raportat la bugetul propriu generos, de aproape 20 de milioane de euro pe an, dar și ținând cont de oportunitățile, finanțările și proiectele europene. S-au risipit, în schimb, prea mult pentru flori și gazon.

De asemenea, Guvernul PNL și USR-PLUS nu a aprobat nici un proiect pentru dezvoltarea municipiului Sebeș, în timp ce pe vremea Guvernului PSD s-au aprobat și finanțat investiții importante care acum încep să prindă contur:

Electrica Furnizare Discount

– Reabilitarea Școlii Gimnaziale din localitate Răhău, finanțare de peste 2,3 milioane de lei, program PNDL 1;
– Execuție canalizare menajeră și stație de epurare în Răhău, finanțare de peste 8 milioane de lei, program PNDL 2;
– Transformarea clădirii în care a funcționat o centrală termică și un depozit de cărbune, din Valea Frumoasei, în creșă și grădiniță, finanțare de peste 12 milioane de lei, program PNDL 2.

De asemenea, consilierii locali ai PSD au solicitat în mod repetat, în ultimul an, realizarea de proiecte practice, care vizează creșterea calității vieții pentru toți sebeșenii: asfaltarea drumului către Râpa Roșie și a mai multor străzi secundare, introducerea gazului metan la Răhău, realizarea de piste pentru bicicliști, modernizarea Parcului Arini și a centrului istoric, amenajarea unui piste moderne de atletism, dezvoltarea Spitalului Municipal Sebeș și achiziționarea de aparatură medicală.

Pentru noi, un oraș bun de locuit este acela care pune pe primul plan investițiile în sănătate, educație, infrastructură, utilități publice, sport și petrecerea timpului liber. Avem nevoie de parcuri moderne, cu aparate de fitness și mini terenuri de sport, respectiv de un ștrand modern. Avem nevoie de mai mult curaj în lupta cu cei care nu respectă legea și creează disconfort cetățenilor de bună credință. Avem nevoie de administrarea orașului în interesul celor mulți!

Consilieri Locali PSD Sebeș
Radu Cristian
Luca Nicolae
Salău Marius
Bogdan Dorin-Aurelian
Blaga Lucian

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputatul PNL de Alba, Florin Roman: Zi istorică pentru România. Guvernarea liberală aduce circa 30 miliarde de euro pentru dezvoltarea țării

Publicat

în

Planul Național de Redresare și Reziliență înseamnă susținerea puternică acordată României de către Uniunea Europeană pentru modernizare și ieșirea din criza economică generată de COVID-19.

PNRR aduce României 29 de miliarde de euro, bani care vor însemna investiții mari în transport, sănătate, educație, economia verde, digitalizare, îmbunătățirea administrației publice.

Guvernul a obținut ca o treime din banii PNRR să meargă spre investiții în transporturi, inclusiv în construcția de autostrăzi.

Electrica Furnizare Discount

Guvernul a insistat ca PNRR să acopere nevoile de dezvoltare a infrastructurii de transport, pentru a putea genera dezvoltarea economică dorită în România.

Investițiile vor fi dublate de reforme, în urma cărora va rezulta o economie mai puternică și o administrație mai eficientă. Vor fi făcute, printre altele, reforma administrației, reforma fiscală, reforma pensiilor, reforme în energie. În 5 ani de zile, cu ajutorul PNRR, vom reduce substanțial decalajele de dezvoltare dintre România și media europeană.
PNRR va pune bazele unei noi Românii, pregătită pentru secolul XXI și pentru viitoarele generații de români.

Aprobarea PNRR e o promisiune îndeplinită a Guvernului. A fost respectat termenul asumat pentru semnarea PNRR, adică sfârșitul lunii septembrie.

Până la sfârșitul anului, România va primi deja 3,8 miliarde de euro pentru a începe implementarea PNRR.
Guvernul liberal, în parteneriat cu președintele Klaus Iohannis, își asumă implementarea PNRR.
E obligatoriu ca întreaga clasă politică, întreaga administrație centrală și administrațiile locale, să susțină realizarea investițiilor și reformelor prevăzute în PNRR.

Deputat Florin Roman – PNL, vicepreședinte al Camerei Deputatilor

Citește mai mult

Politică Administrație

Florin Cîțu e convins că parlamentarii PNL pro Orban nu vor vota moțiunea de cenzură împotriva propriului guvern

Publicat

în

Florin Cîțu e convins că parlamentarii PNL pro Orban nu vor vota moțiunea de cenzură împotriva propriului guvern

Premierul Florin Cîțu e convins că parlamentarii PNL care au votat cu Ludovic Orban la congresul pentru alegerea liderului partidului nu vor vota pentru demiterea sa.

Cîțu spune că dacă PSD, AUR și USR vor face o coaliție pentru a-l demite vor fi aspru taxate de votanți.

„Niciodată, parlamentarii PNL nu vor vota niciodată împotriva propriului guvern.

Electrica Furnizare Discount

Nici Ludovic Orban nu va vota niciodată. Vom face tot ce este posibil ca guvernarea să meargă mai departe. Asta ar însemna sfârșitul unor partide”, a declarat Cîțu.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare