Jidveian (ALDE): Am renunţat la siguranţa unui partid mare care nu mă mai reprezenta pentru a construi cu oameni apropiaţi crezului meu

Am fost întrebat în această perioadă de ce am renunţat la PSD după 13 ani de apartenenţă la acest partid şi, astfel, simt nevoia să mă exprim, aici, într-un mod personal, onest şi, spun eu, diferit de mesajele politicianiste pe care le-am citit mereu.

Ovidiu JidveianDin prima zi, politica am făcut-o cu suflet, încercând să impun o amprentă constructivă în societate, şi am ales această carieră pentru oameni, fără să am nevoie să fiu propulsat pe scara socială şi fără să fiu interesat de „veniturile specifice” unei astfel de cariere. Am pornit, ca orice membru nou, de la zero, am parcurs fiecare etapă necesară unei evoluţii politice sănătoase, de la lipit afişe până la candidatura pentru Parlamentul României.

ELIT

Am investit timp, resurse, energie şi parte din tinereţea mea pentru a construi ceea ce eu credeam că lipsea din politica autohtonă:
seriozitate, onestitate, decenţă şi bună-credinţă. E evident că în România anului 2016, în care pentru politicieni avantajele personale
primează, e nevoie de o schimbare radicală de mentalitate. Politica se face cu oameni şi pentru oameni, iar interesele oculte, de grup, ale unor partide ar trebui să dispară în faţa intereselor comunităţii.

Plecarea din PSD a reprezentat pentru mine un moment de cotitură şi a fost cauzată, printre altele, de mesajele transmise de organizaţia centrală. Felul autoritar în care se exprimau liderii social-democraţi nu mă mai reprezenta, simţeam că atitudinea lor este în contradicţie cu responsabilităţile pe care mi le-am asumat pentru oamenii pe care îi reprezint. Aveam senzaţia că în PSD mă luptam cu morile de vânt. Îmi place să cred că sunt genul de om care, dacă nu face politică cu suflet, nu acceptă să se complacă în situaţii de compromis. România lui „lasă că merge şi aşa” n-ar trebui să se mai regăsească în mentalitatea generală şi, cu atât mai puţin, în mentalitatea generaţiei tinere.

În aceste condiţii am hotărât să renunţ la poziţia de preşedinte al PSD Alba Iulia, la anii de muncă pentru modernizarea partidului, pentru a alege o a treia cale, o cale mai apropiată de crezul meu politic şi de aşteptările pe care eu însumi le am, ca cetăţean, de la clasa politică. De ce am ales această formaţiune şi nu am vrut să rămân independent? Pentru că în România de astăzi politica, deşi se face cu oameni, se face în organizaţii. Şi asta pentru că legile electorale sunt nedrepte şi dezavantajează independenţii. În ALDE am găsit oameni vizionari şi deschişi, apropiaţi crezului meu politic. Astfel, am decis să renunţ la siguranţa unui partid mare ca PSD pentru a construi într-un partid mic, precum ALDE, alături de oameni tineri, bine intenţionaţi şi hotărâţi să schimbe în bine clasa politică.

De 26 de ani, România e blocată de acelaşi monopol impus de o clasă politică arivistă, din care oamenii bine intenţionaţi şi serioşi sunt înlăturaţi în favoarea celor care urmăresc doar avantaje personale, poate şi pentru că cei din urmă sunt mai uşor de constrâns, de manipulat şi mai obedienţi. Însă a sosit timpul să spunem STOP acestui gen de a face politică. E timpul sa învăţăm că îmbunătăţirea clasei politice se face şi cu sacrificii personale şi că o schimbare reală şi durabilă nu poate veni decât cu oameni noi, oameni tineri, oameni cu principii solide, dornici să facă politică cu sufletul pentru cetăţeni şi nu pentru buzunarul propriu. În 2016, politica onestă, corectă va fi cea a oamenilor, nu a culorilor politice!

Av. Ovidiu JIDVEIAN

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Victor Negrescu a solicitat Casei Istoriei Europene să includă în expozițiile sale autori și creatori români

În calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru Cultură și Educație din Parlamentul European, eurodeputatul Victor Negrescu a transmis o solicitare… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

11 Comentarii

Dorian 25 martie 2016 at 16:42

SUCCES !Or sa fie multi invidiosi care te vor improsca cu noroi , dar sa nu te lasi , Romania are nevoie de oameni seriosi ca si tine !!!!!!

m 25 martie 2016 at 18:30

Ai ales bine ce sa zic. Cu oameni ca todoran si lazar tepari si traseisti politici se reconstruieste romania. Vai si amar de ea politica

Costel 25 martie 2016 at 19:59

Ai simtit rost de ciolan!!!

pilu 25 martie 2016 at 20:19

Pai tu unde te-ai format, ma, in cei 13 ani ? La monopol. Acolo ai invatat cand trebuie sa o cotesti ?
Avand in vedere ca esti tanar vei reusi pana gati cu politica sa-l depasesti pe cel mai mare traseist din judet. Popa Nicolae.

pilu 25 martie 2016 at 20:20

Ce cuvant cheie nu trebuie sa scriu ca sa apara comentariul ?

Status-Quo 25 martie 2016 at 21:42

Din lac in put. Sau de la draqu la ma-sa (Doamne iarta-ma…).

Daca vroiai sa ”construiesti” ceva puteai incerca sa candidezi ca independent iar in cazul in care pierdeai puteai sa-ti iei sapca si sa te retragi din politichie si sa-ti vezi frumos de treburile tale. Poate ca ar trebui sa evaluezi serios daca esti sau nu facut pentru politica.

mihai 25 martie 2016 at 23:03

Nu stiu daca a facut bine sau rau, dar, in principiu, are dreptate.
Avem nevoie de oameni de buna credinta, de oameni care sa puna interesul comunitatilor pe primul plan si nu interesele obscure/meschine ale lor si/sau apropiatilor lor.
Trebuie sa se trezeasca o data si societatea aceasta, care se lasa adormita/orbita/inselata de aceiasi pupusari care se rotesc intre ei de 25 de ani.
Trebuie schibat un sistem. Daca ramane acelasi sistem si nu schimbam numai culoarea lui o data la 4 ani, nu rezolvam nimic.
Oameni buni, nu mai asteptati, luati atitudine si implicati-va.

pilu 26 martie 2016 at 12:43

Daca tot ai devenit trompeta, apucate de treaba, Sa vedem ce idei ai. Sa dai cu presupusu e foarte usor. Ai vocatie de lider sau de scriitor ? Astept raspuns !

Marin 26 martie 2016 at 13:34

Falimentul te caută și pe tine, s-ar întoarce viorel în mormânt sa vadă cum I – ai mâncat toată averea. Îți cumpărai 3000 de oi cu miliardele ce le-ai pierdut în politică și pe femei. Ești în pragul disperării…

cititor 26 martie 2016 at 14:23

Daca erai un politician asa bun cum te crezi aveai si REZULTATE! Deci ce rezultate ai, ce ai facut tu pentru cei pe care-i reprezinti?

dolfi 26 martie 2016 at 16:31

sa fie vreun semn? ca atunci cand corabia se scufunda si shobolanii fug?

Comentariile sunt oprite