Rămâi conectat

Politică Administrație

Jidveian (ALDE): Am renunţat la siguranţa unui partid mare care nu mă mai reprezenta pentru a construi cu oameni apropiaţi crezului meu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Am fost întrebat în această perioadă de ce am renunţat la PSD după 13 ani de apartenenţă la acest partid şi, astfel, simt nevoia să mă exprim, aici, într-un mod personal, onest şi, spun eu, diferit de mesajele politicianiste pe care le-am citit mereu.

Ovidiu JidveianDin prima zi, politica am făcut-o cu suflet, încercând să impun o amprentă constructivă în societate, şi am ales această carieră pentru oameni, fără să am nevoie să fiu propulsat pe scara socială şi fără să fiu interesat de „veniturile specifice” unei astfel de cariere. Am pornit, ca orice membru nou, de la zero, am parcurs fiecare etapă necesară unei evoluţii politice sănătoase, de la lipit afişe până la candidatura pentru Parlamentul României.

Am investit timp, resurse, energie şi parte din tinereţea mea pentru a construi ceea ce eu credeam că lipsea din politica autohtonă:
seriozitate, onestitate, decenţă şi bună-credinţă. E evident că în România anului 2016, în care pentru politicieni avantajele personale
primează, e nevoie de o schimbare radicală de mentalitate. Politica se face cu oameni şi pentru oameni, iar interesele oculte, de grup, ale unor partide ar trebui să dispară în faţa intereselor comunităţii.

Plecarea din PSD a reprezentat pentru mine un moment de cotitură şi a fost cauzată, printre altele, de mesajele transmise de organizaţia centrală. Felul autoritar în care se exprimau liderii social-democraţi nu mă mai reprezenta, simţeam că atitudinea lor este în contradicţie cu responsabilităţile pe care mi le-am asumat pentru oamenii pe care îi reprezint. Aveam senzaţia că în PSD mă luptam cu morile de vânt. Îmi place să cred că sunt genul de om care, dacă nu face politică cu suflet, nu acceptă să se complacă în situaţii de compromis. România lui „lasă că merge şi aşa” n-ar trebui să se mai regăsească în mentalitatea generală şi, cu atât mai puţin, în mentalitatea generaţiei tinere.

În aceste condiţii am hotărât să renunţ la poziţia de preşedinte al PSD Alba Iulia, la anii de muncă pentru modernizarea partidului, pentru a alege o a treia cale, o cale mai apropiată de crezul meu politic şi de aşteptările pe care eu însumi le am, ca cetăţean, de la clasa politică. De ce am ales această formaţiune şi nu am vrut să rămân independent? Pentru că în România de astăzi politica, deşi se face cu oameni, se face în organizaţii. Şi asta pentru că legile electorale sunt nedrepte şi dezavantajează independenţii. În ALDE am găsit oameni vizionari şi deschişi, apropiaţi crezului meu politic. Astfel, am decis să renunţ la siguranţa unui partid mare ca PSD pentru a construi într-un partid mic, precum ALDE, alături de oameni tineri, bine intenţionaţi şi hotărâţi să schimbe în bine clasa politică.

De 26 de ani, România e blocată de acelaşi monopol impus de o clasă politică arivistă, din care oamenii bine intenţionaţi şi serioşi sunt înlăturaţi în favoarea celor care urmăresc doar avantaje personale, poate şi pentru că cei din urmă sunt mai uşor de constrâns, de manipulat şi mai obedienţi. Însă a sosit timpul să spunem STOP acestui gen de a face politică. E timpul sa învăţăm că îmbunătăţirea clasei politice se face şi cu sacrificii personale şi că o schimbare reală şi durabilă nu poate veni decât cu oameni noi, oameni tineri, oameni cu principii solide, dornici să facă politică cu sufletul pentru cetăţeni şi nu pentru buzunarul propriu. În 2016, politica onestă, corectă va fi cea a oamenilor, nu a culorilor politice!

Av. Ovidiu JIDVEIAN


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea