VIDEO: Autostrada Sebeș-Turda, mobilizare slabă pe lotul lui 20-22: Lucrări haotice și construcții care arată părăsite

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Chiar dacă pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda, s-au reluat lucrările de mai bine de două luni mobilizarea este foarte scăzută, iar în ritmul actual este puțin probabil ca lucrările să fie finalizate mai repede de anul 2022.

Singura speranță este ca antreprenorul să găsească mai mulți prestatori de servicii (constructori) și să ajungă la o mobilizare decentă.

ELIT

Citește și:  Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1: S-au reluat lucrările după ploile care au durat aproape două săptămâni

Ca o noutate, în zona Sântimbru, în apropiere de lotul 1, miercuri seara, se lucra cu două compactoare și o basculată, utilaje care au fost recent aduse în zonă.

În spatele fabricilor Albalact și Prefera, după ce s-a turnat stratul de balast stabilizat, se lucrează în continuare la terasamente până pe viitorul nod rutier de la Teiuș, dar cu foarte puține utilaje, raportat la primăvara anului trecut când mobilizarea era de trei ori mai mare, înainte să apară problemele financiare ale Euro Construct Trading ’98 din Bucureşti.

În zona de jos a orașului Teiuș, unde pânza freatică este foarte ridicată, chiar dacă nu a mai plouat de câteva zile zile, apa băltește, pe alocuri, pe tot culoarul viitoarei autostrăzi.

Zona va crea probleme serioase constructorului, iar dacă canalele de drenaj nu vor fi făcute corespunzător este foarte probabil ca aici să existe probleme si după ce va fi finalizată autostrada.

Citește și:  FOTO-VIDEO: Pe autostrada Sebeș-Turda, lotul 1, progres dezamăgitor în luna iunie 2018

Un lucru este cert, mobilizarea este foarte slabă, raportat la perioada anterioară ivirii problemelor financiare ale Euro Construct, care a și intrat în insolvență.

Mulți dintre prestatori chiar dacă au revenit cu o parte din utilaje, nu mai au ”tupeul” să lucreze pe acest lot cu toate capacitățile pe care le au, mutând multe dintre ele la alte lucrări.

La această mobilizare, mai repede de 2022-2023 nu au cum să se termine lucrările. Sperăm totuși într-o minune.

Citește și:  VIDEO Asociația Pro Infrastructură/ Autostrada Sebeș-Turda, loturile 3 și 4, la începutul lunii iulie

Autostrada Sebeş-Turda va avea o lungime totală de 70 de kilometri şi va traversa parțial judeţele Alba și Cluj, fiind împărţită în patru loturi.

Primul lot se întinde pe 17 kilometri, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia. Lotul doi are o lungime de 24,3 kilometri şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud, iar lotul trei, care are 12,5 km, se întinde de la intrarea în Aiud până la Decea. Ultimul lot are 16,3 km şi se termină în Turda.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

BOND.....James Bond 5 iulie 2018 at 19:38

Dar la giratoriul de la Lancram dinspre Sebes ………au SCARMANAT un pic pamantul siii ……………………………………..gata !!!!!

Comentariile sunt oprite