Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO: Autostrada Sebeș-Turda, mobilizare slabă pe lotul lui 20-22: Lucrări haotice și construcții care arată părăsite

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Chiar dacă pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda, s-au reluat lucrările de mai bine de două luni mobilizarea este foarte scăzută, iar în ritmul actual este puțin probabil ca lucrările să fie finalizate mai repede de anul 2022.

Singura speranță este ca antreprenorul să găsească mai mulți prestatori de servicii (constructori) și să ajungă la o mobilizare decentă.

Citește și:  Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1: S-au reluat lucrările după ploile care au durat aproape două săptămâni

Ca o noutate, în zona Sântimbru, în apropiere de lotul 1, miercuri seara, se lucra cu două compactoare și o basculată, utilaje care au fost recent aduse în zonă.

YouTube video

În spatele fabricilor Albalact și Prefera, după ce s-a turnat stratul de balast stabilizat, se lucrează în continuare la terasamente până pe viitorul nod rutier de la Teiuș, dar cu foarte puține utilaje, raportat la primăvara anului trecut când mobilizarea era de trei ori mai mare, înainte să apară problemele financiare ale Euro Construct Trading ’98 din Bucureşti.

În zona de jos a orașului Teiuș, unde pânza freatică este foarte ridicată, chiar dacă nu a mai plouat de câteva zile zile, apa băltește, pe alocuri, pe tot culoarul viitoarei autostrăzi.

Zona va crea probleme serioase constructorului, iar dacă canalele de drenaj nu vor fi făcute corespunzător este foarte probabil ca aici să existe probleme si după ce va fi finalizată autostrada.

Citește și:  FOTO-VIDEO: Pe autostrada Sebeș-Turda, lotul 1, progres dezamăgitor în luna iunie 2018

Un lucru este cert, mobilizarea este foarte slabă, raportat la perioada anterioară ivirii problemelor financiare ale Euro Construct, care a și intrat în insolvență.

Mulți dintre prestatori chiar dacă au revenit cu o parte din utilaje, nu mai au ”tupeul” să lucreze pe acest lot cu toate capacitățile pe care le au, mutând multe dintre ele la alte lucrări.

La această mobilizare, mai repede de 2022-2023 nu au cum să se termine lucrările. Sperăm totuși într-o minune.

Citește și:  VIDEO Asociația Pro Infrastructură/ Autostrada Sebeș-Turda, loturile 3 și 4, la începutul lunii iulie

Autostrada Sebeş-Turda va avea o lungime totală de 70 de kilometri şi va traversa parțial judeţele Alba și Cluj, fiind împărţită în patru loturi.

Primul lot se întinde pe 17 kilometri, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia. Lotul doi are o lungime de 24,3 kilometri şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud, iar lotul trei, care are 12,5 km, se întinde de la intrarea în Aiud până la Decea. Ultimul lot are 16,3 km şi se termină în Turda.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea