Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO Asociația Pro Infrastructură/ Autostrada Sebeș-Turda, loturile 3 și 4, la începutul lunii iulie

Publicat

în

A trecut și luna iunie, iar circulația rutieră pe loturile 3 și 4 ale Autostrăzii Sebeș-Turda nu s-a deschis cu toate promisiunile făcute. Conducătorii auto se văd nevoiți să suporte în continuare aglomerația de pe drumul național, dar până când, nu se știe nici acum.

Reprezentanții Companiei Naționale de Autostrăzi și Infrastructură din România (CNAIR) spun că inaugurarea va putea avea loc doar când lucrările vor fi gata în proporție de 100%. Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt al CNAIR, a declarat pentru ziarulnirea.ro că pe lotul 3 încă se fac măsurători de planeitate și rugozitate și se așteaptă rezultatele măsurătorilor în funcție de care se va stabili când va fi inaugurat acest tronson.

El a spus că nu se poate estima o dată la care vor fi inaugurate cele două loturi, dar, dacă măsurătorile sunt bune, este posibil ca circulația să fie permisă chiar de luna viitoare, adică din iulie”.

Elit - Gustul Desăvârșit

În ceea ce privește lotul 4, se pare că și aici mai este de lucru la stabilizarea unor taluzuri care au luat-o la vale, se lucrează de asemenea la sistemul de retenție șicolectare a apelor meteorice, foarte important pentru prevenirea infiltrațiilor în corpul autostrăzii și, de asemenea, la înierbarea taluzurilor.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=31&v=snrb2kYkLYg

“Nici privind lotul 4 nu am fost notificați de către constructor sau de către reprezentantul firmei de consultanță angajată de CNAIR să supravegheze lucrările că acestea ar fi gata. Sperăm să putem anunța în scurt timp că lotul 4 este pregătit pentru deschidere chiar de luna viitoare. Cât privește posibilitatea permiterii circulației doar pe lotul 4, separat de lotul 3, această posibilitate este foarte puțin luată în calcul, întrucât ar exista o problemă cu descărcarea circulației dinspre Turda”, a mai spus Șerbănescu.

https://www.youtube.com/watch?v=jeQo7PtTjN4

”În ciuda presiunilor publice care se fac nu putem da drumul circulației până nu este totul perfect. Noi (n.r. – CNAIR) suntem primii care avem interesul să recepționăm lucrările și să dăm drumul circulației, iar lumea trebuie să priceapă acest lucru și să aibă încredere. Nu există niciun interes ascuns pentru care nu se dorește deschiderea circulației pe loturile 3 și 4, aparent finalizate. Însă nu putem trece peste niște aspecte care ar putea pune în pericol siguranța cetățenilor”, a ținut să puncteze reprezentantul CNAIR pentru ziarulunirea.ro.

Asociația Pro Infrastructura susține de mai multă vreme că sectorul de autostradă dintre Aiud și Turda este circulabil, dar că autoritățile statului întârzie să îl inaugureze din comoditate și inconștiență, lăsându-i pe șoferi să circule în condiții de risc doar pe DN1.

Câțiva membri ai asociației au și circulat cu mașina pe șoseaua încă neinaugurată, pentru a demonstra că e practicabilă. Argumentul n-a schimbat, însă, poziția CNAIR, care susține în continuare că toate lucrările prevăzute în proiect trebuie finalizate înainte de deschiderea circulației pe sectorul de autostradă.

Din păcate, în ciuda faptului că recepția celor două loturi de șosea s-a amânat, deja, de mai multe ori, nimeni n-ar putea să spună, nici măcar acum, când vor putea șoferii să circule pe autostradă, de la Aiud la Turda.

Lotul 3 are o lungime de 12,45 km şi urmează traseul de la intrarea în Aiud până la nodul de la Decea; km 41+250 – km 53+700. Pe acest tronson sunt două noduri rutiere, inclusiv bretele de acces, la Aiud (km 44+700) şi Unirea (km 53+200). Constructor este Tirrena Scavi S.p.A (Societa Italiana per Condotte d’Acqua S.p.A), cu valoare contract de 420.511.921,44 lei (fără TVA), semnat în 16 aprilie 2014 şi termen iniţial de finalizare 20 martie 2016. Aici, lucrările au început în mai 2014, cu proiectarea. În iunie, s-a intrat în legalitate în ceea ce priveşte executarea lucrărilor, prin eliberarea autorizaţiei de construire.

Lotul 4 are o lungime de 16,3 km, de la nodul Decea până la intrarea în autostrada A3 în zona Turda; km 53+700 – km 70+000. Constructor este PORR Construct SRL/PORR Bau GMBH, cu contract de 470.004.894,83 lei (fără TVA), semnat în 16 aprilie 2014. Pe acest lot se va face joncţiunea între A10 şi Autostrada Transilvania (A3).

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| DN75, ELIBERAT de mâlul și lemnele aduse de apă, în urma CODULUI PORTOCALIU de furtuni

Publicat

în

DN75, ELIBERAT de mâlul și lemnele aduse de apă, în urma CODULUI PORTOCALIU de furtuni

Drumul Național 75, kilometrul 61-64, a fost curățat de efectele negative ale vremii nemiloase care s-a abătut astăzi, 1 iulie 2022, peste munții Apuseni.

În zona localității Albac, mâlul adus de ape a creat probleme pentru șoferi, lucru ce a împins autoritățile să acționeze pentru a debloca drumurile afectate.

Elit - Gustul Desăvârșit

Reamintim că, meteorologii ANM au emis o avertizare imediată de Cod PORTOCALIU în multe localități din zona de munte a județului Alba, vineri, până la ora 14:30.

Următoarele localități din județul Alba au fost vizate de codul portocaliu: Zlatna, Câmpeni, Abrud, Bistra, Baia de Arieș, Roșia Montană, Lupșa, Vidra, Albac, Sohodol, Horea, Avram Iancu, Scărișoara, Gârda de Sus, Bucium, Arieșeni, Vadu Moților, Poșaga, Ciuruleasa, Poiana Vadului;


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Ploi și GRINDINĂ în Alba. Încă o avertizare imediată COD PORTOCALIU de FURTUNI în Zlatna și alte 9 comune. S-a emis avertizare RO-ALERT

Publicat

în

FOTO VIDEO| Ploi și GRINDINĂ în Alba. Încă o avertizare imediată COD PORTOCALIU de FURTUNI în Zlatna și alte 9 comune. S-a emis avertizare RO-ALERT

Meteorologii au emis o încă o avertizare imediată de Cod Portocaliu în multe localități din Alba vineri după-masa, până la ora 15:30.

În  01-07-2022 până la ora 15:30 vor fii ploi torenţiale care vor depăşi 35 … 40 l/mp,frecvente descărcări electrice, grindină, vijelie.

Elit - Gustul Desăvârșit

S-a transmis mesaj prin sistemul RO-ALERT localităților vizate de codul portocaliu – Zlatna, Vințu de Jos, Meteș, Almașu Mare, Bucium, Ciuruleasa, Mogoș, Blandiana, Întregalde, Ceru-Băcăinți;

La Izvorul Ampoiului a plouat torențial în această după masă și furtuna a adus cu ea și grindină de dimensiuni medii care s-a așternut în curțile oamenilor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

ADMITERE LICEU 2022 în Alba: Ierarhia mediilor s-a PUBLICAT după notele la Evaluarea Națională. LISTA specializărilor

Publicat

în

ADMITERE LICEU 2022 în Alba: Ierarhia mediilor s-a PUBLICAT după notele la Evaluarea Națională. LISTA specializărilor

Ierarhia mediilor de admitere la liceu, la nivel judeţean și la nivelul municipiului București, a fost publicată de Ministerul Educației. Absolvenții de clasa a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională 2022 pot verifica ce loc ocupă media lor și își pot calcula șansele de a intra la liceul și la clasa pe care le doresc.

Vezi AICI Ierarhia pe județul Alba

Vezi AICI lista specializărilor din Alba

Amintim că fișa de înscriere la liceu a fost publicată de inspectoratele școlare, după cum a scris Edupedu.ro. Elevii de clasa a VIII-a vor completa opțiunile în fișele de înscriere la liceu, în prezența părintelui și a dirigintelui, în perioada 4-11 iulie 2022, conform calendarului.

Vineri dimineața, pe 1 iulie 2022, potrivit calendarului oficial, secretariatele școlilor au completat fișele de înscriere cu numele/codul unității de învățământ gimnazial, cu datele personale ale absolvenților clasei a VIII-a, cu mediile generale de absolvire, cu notele și
mediile obținute la evaluarea națională din clasa a VIII-a, cu mediile de admitere, prin preluarea acestora din aplicația informatică centralizată.

Elit - Gustul Desăvârșit

Opțiunile pot fi completate pe foaia de înscriere, de către elev și părinte, atât la școală în prezența dirigintelui, cât și în corespondență pe mail cu școala gimnazială, la cerere. În cel de-al doilea caz, școala trimite pe mail părintelui fișa precompletată cu date ale elevului, pentru a fi întoarsă semnată, cu opțiunile completate


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare