Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: Pe autostrada Sebeș-Turda, lotul 1, progres dezamăgitor în luna iunie 2018

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pe lotul 1 al autostrăzii Sebeș-Turda, chiar dacă e evident că se lucrează și s-au înregistrat progrese, dar și raportat la lotul vecin, unde lucrările sunt insignifiante, în luna iunie, progresul nu a fost la nivelul așteptărilor.

Practic, în luna iunie, la viitorul nodul rutier de la Sebeș, cu excepția decopertărilor și a supratraversării de la mijlocul Lancrămului (la Calea Vacii), nu s-au înregistrat progrese notabile.

La sensul giratoriu de la Lancrăm, la mai bine de 2 luni de când a fost forată, abia începe să se vadă cum iese din pământ armătura viitoarelor culee ale supratraversării.

YouTube video

Citește și: VIDEO: Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1/ Stadiul lucrărilor la sfârșitul lunii mai 2018

Progrese dezamăgitoare s-au înregistrat și la cele trei poduri de peste râurile Sebeș, Mureș și Ampoi. La podul de peste râul Sebeș, nici acum nu este terminată armătura, iar la podul peste râul Ampoi, abia spre finalul lunii s-a început să se toarne placa de suprabetonare, deși grinzile la cele 2 poduri au fost ridicate de ceva timp.

La viitorul pod peste râul Mureș, s-a avansat în ritm de melc cu lansarea grinzilor și se lucrează la ultimii 4 piloni.

Noutatea acestei luni este faptul că s-a rezolvat problema casei de la Oarda, situată pe traseul autostrăzii, casă care a fost expropiată și într-un final demolată.

Poate cele mai importante progrese în luna iunie au fost la terasamente, începând cu viitorul nod rutier Alba Iulia Sud, până în apropierea nodului rutier Alba Iulia Nord și dealul de la pârâul Iovului, unde s-a excavat în ritm susținut.

Ce e drept, în ultima săptămână, ploaia a constituit un impediment serios pentru constructor, așa cum se poate observa și în filmare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș

Ioana Neag

Publicat

în

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș Bibliotecarul hunedorean Avram Iancu, a navigat 87 de km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș, la invitația lectorului universitar Horea Nascu. ”Crăișorul apelor”, așa cum a fost numit în urma performanțelor sale, Avram Iancu s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea