FOTO-VIDEO: Pe autostrada Sebeș-Turda, lotul 1, progres dezamăgitor în luna iunie 2018

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Pe lotul 1 al autostrăzii Sebeș-Turda, chiar dacă e evident că se lucrează și s-au înregistrat progrese, dar și raportat la lotul vecin, unde lucrările sunt insignifiante, în luna iunie, progresul nu a fost la nivelul așteptărilor.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Practic, în luna iunie, la viitorul nodul rutier de la Sebeș, cu excepția decopertărilor și a supratraversării de la mijlocul Lancrămului (la Calea Vacii), nu s-au înregistrat progrese notabile.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

La sensul giratoriu de la Lancrăm, la mai bine de 2 luni de când a fost forată, abia începe să se vadă cum iese din pământ armătura viitoarelor culee ale supratraversării.

Citește și: VIDEO: Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1/ Stadiul lucrărilor la sfârșitul lunii mai 2018

Progrese dezamăgitoare s-au înregistrat și la cele trei poduri de peste râurile Sebeș, Mureș și Ampoi. La podul de peste râul Sebeș, nici acum nu este terminată armătura, iar la podul peste râul Ampoi, abia spre finalul lunii s-a început să se toarne placa de suprabetonare, deși grinzile la cele 2 poduri au fost ridicate de ceva timp.

La viitorul pod peste râul Mureș, s-a avansat în ritm de melc cu lansarea grinzilor și se lucrează la ultimii 4 piloni.

Noutatea acestei luni este faptul că s-a rezolvat problema casei de la Oarda, situată pe traseul autostrăzii, casă care a fost expropiată și într-un final demolată.

Poate cele mai importante progrese în luna iunie au fost la terasamente, începând cu viitorul nod rutier Alba Iulia Sud, până în apropierea nodului rutier Alba Iulia Nord și dealul de la pârâul Iovului, unde s-a excavat în ritm susținut.

Ce e drept, în ultima săptămână, ploaia a constituit un impediment serios pentru constructor, așa cum se poate observa și în filmare.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

Ispas Daniel 29 iunie 2018 at 9:04

Felicitari pentru informatiile clare, obiective si lipsite de o afiliere politica. E adevarat,Pizzaroti inainteaza in ritm de melc pe lotul 1. CNAIR doarme.

Cristina Lancranjan 29 iunie 2018 at 14:51

Casa a fost demolata, iar proprietarii nici acum nu au fost platiti după 4 ani de când am fost notificați și evacuați din casa. Deci asta este democratie sau comunism? Statul iti ia casa fortat si te lasa in drum! Da, Știrea zilei!

Nimeni nu relalteaza ce se întâmpla cu oameni afectați, inclusiv faptul ca un cartier din Albă Iulia va avea o autostrada lângă casele lor, la limite ilegale fata de cele stabilite la standard Europea.
Adică este important sa știm ca se înaintează cu lucrările la autostrada, dar nu este important sa știm ce se întâmpla cu oameni acestia care sunt direct afectați?

Cristian Matei 29 iunie 2018 at 23:49

Ar trebui sa fim intelegatori! Vremea si-a spus cuvantul in ultima perioada. Nu poti obliga construcotorul sa-si desfasoare activitatea pe un santier in care nu sunt drumuri asfaltate. Drumurile de exploatare sunt din material granular sau chiar pamant pe care circula basculante incarcate care risca, in cel mai bun caz, sa ramana acolo implantate.

Lucian 30 iunie 2018 at 14:30

Acum stăm cu biciul pe constructor,dar uitam că si companiile se milogeau la statul roman sa primească autorizație de construcție..Si primeau pe cate o secțiune scurta din lot,deci nu aveau nevoie de 1000 de muncitori să construiască 4-5km…Dacă va amintiti o companie a renunțat sa mai construiască un lot de lângă Tg Mureș pt ca trecuse un an de la câștigarea licitației si încă nu primise ordinul de începere a lucrărilor.

Comentariile sunt oprite