Ziarul Unirea

FOTO-VIDEO: Pe autostrada Sebeș-Turda, lotul 1, progres dezamăgitor în luna iunie 2018

Pe lotul 1 al autostrăzii Sebeș-Turda, chiar dacă e evident că se lucrează și s-au înregistrat progrese, dar și raportat la lotul vecin, unde lucrările sunt insignifiante, în luna iunie, progresul nu a fost la nivelul așteptărilor.

ELIT

Practic, în luna iunie, la viitorul nodul rutier de la Sebeș, cu excepția decopertărilor și a supratraversării de la mijlocul Lancrămului (la Calea Vacii), nu s-au înregistrat progrese notabile.

La sensul giratoriu de la Lancrăm, la mai bine de 2 luni de când a fost forată, abia începe să se vadă cum iese din pământ armătura viitoarelor culee ale supratraversării.

ADEZIUNE PLUS ALBA

Citește și: VIDEO: Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1/ Stadiul lucrărilor la sfârșitul lunii mai 2018

Progrese dezamăgitoare s-au înregistrat și la cele trei poduri de peste râurile Sebeș, Mureș și Ampoi. La podul de peste râul Sebeș, nici acum nu este terminată armătura, iar la podul peste râul Ampoi, abia spre finalul lunii s-a început să se toarne placa de suprabetonare, deși grinzile la cele 2 poduri au fost ridicate de ceva timp.

La viitorul pod peste râul Mureș, s-a avansat în ritm de melc cu lansarea grinzilor și se lucrează la ultimii 4 piloni.

Noutatea acestei luni este faptul că s-a rezolvat problema casei de la Oarda, situată pe traseul autostrăzii, casă care a fost expropiată și într-un final demolată.

Poate cele mai importante progrese în luna iunie au fost la terasamente, începând cu viitorul nod rutier Alba Iulia Sud, până în apropierea nodului rutier Alba Iulia Nord și dealul de la pârâul Iovului, unde s-a excavat în ritm susținut.

Ce e drept, în ultima săptămână, ploaia a constituit un impediment serios pentru constructor, așa cum se poate observa și în filmare.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Comuna Stremț în scenariul ROȘU, Ocna Mureș, Cetatea de Baltă și Sântimbru în scenariul GALBEN. Măsuri pentru următoarele 14 zile stabilite de CJSU Alba

În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a dispus menținerea în scenariul roșu a localității Stremț și în… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIDEO| Căprior salvat de către AJVPS după ce a fost prins într-o capcană plasată de braconieri

VIDEO| Căprior salvat de către AJVPS după ce a fost prins într-o capcană plasată de braconieri Personalul din cadrul AJVPS… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIDEO| PERCHEZIȚII în Alba și alte județe din țară într-un dosar cu acuzaţii de fals de monedă: Cum opera gruparea infracţională

Ofițerii BCCO Piteşti au efectuat marţi, 12 ianuarie, mai multe percheziţii domiciliare, în judeţele Alba, Sibiu, Arad şi Bacău, într-un… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

4 Comentarii

Ispas Daniel 29 iunie 2018 at 9:04

Felicitari pentru informatiile clare, obiective si lipsite de o afiliere politica. E adevarat,Pizzaroti inainteaza in ritm de melc pe lotul 1. CNAIR doarme.

Cristina Lancranjan 29 iunie 2018 at 14:51

Casa a fost demolata, iar proprietarii nici acum nu au fost platiti după 4 ani de când am fost notificați și evacuați din casa. Deci asta este democratie sau comunism? Statul iti ia casa fortat si te lasa in drum! Da, Știrea zilei!

Nimeni nu relalteaza ce se întâmpla cu oameni afectați, inclusiv faptul ca un cartier din Albă Iulia va avea o autostrada lângă casele lor, la limite ilegale fata de cele stabilite la standard Europea.
Adică este important sa știm ca se înaintează cu lucrările la autostrada, dar nu este important sa știm ce se întâmpla cu oameni acestia care sunt direct afectați?

Cristian Matei 29 iunie 2018 at 23:49

Ar trebui sa fim intelegatori! Vremea si-a spus cuvantul in ultima perioada. Nu poti obliga construcotorul sa-si desfasoare activitatea pe un santier in care nu sunt drumuri asfaltate. Drumurile de exploatare sunt din material granular sau chiar pamant pe care circula basculante incarcate care risca, in cel mai bun caz, sa ramana acolo implantate.

Lucian 30 iunie 2018 at 14:30

Acum stăm cu biciul pe constructor,dar uitam că si companiile se milogeau la statul roman sa primească autorizație de construcție..Si primeau pe cate o secțiune scurta din lot,deci nu aveau nevoie de 1000 de muncitori să construiască 4-5km…Dacă va amintiti o companie a renunțat sa mai construiască un lot de lângă Tg Mureș pt ca trecuse un an de la câștigarea licitației si încă nu primise ordinul de începere a lucrărilor.

Comentariile sunt oprite