Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO. Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1, la finalul lunii octombrie 2018: Cel mai mare viaduct de pe acest tronson are toate grinzile montate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În luna octombrie 2018, pe lotul I al Autostrăzii Sebeș-Turda, s-au înregistrat progrese semnificative la structuri, respectiv au fost puse toate grinzile la viitorul pod peste râul Mureș și s-a continuat asfaltarea terasamentului.

În viitorul nod rutier Sebeș, progresul este lent, în partea spre Sibiu (Râpa Roșie) antreprenorul nu a reușit nici în această lună să lucreze dincolo de Autostrada A1. În schimb octombrie a fost prima lună în care s-a lucrat la terasament în apropiere de sensurile giratorii existente la Lancrăm.

Citește și:  VIDEO / Autostrada Sebeș-Turda, lotul lui Sântu’ Așteaptă, la finalul lunii septembrie 2018, lucrări în ”pas” de melc

Este tot mai evident, în acest acest ritm, nodul rutier Sebeș, nu va fi terminat mai repede de anul 2020, poate chiar în 2021. Singura soluție ca să se circule mai repede pe autostradă de la Alba Iulia la Sebeș este să se termine bretelele mici, cu sensurile giratorii existente la Sebeș, iar CNAIR să accepte o recepție parțială.

Video: lotul 1, la finalul lunii octombrie 2018

YouTube video

La finalul lunii octombrie, la sensul giratoriu provizoriu dinainte de Lancrăm (de la Lukoil) au fost aduse din Italia grinzile metalice pentru supratraversarea DN 1. (autostrada va trece pe sub drumul național)

Citește și:  VIDEO. Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1, la finalul lunii august: Mobilizare la bretelele care vor lega Sebeșul de Autostrăzile A 10 și A 1

Între DN 1 și Oarda un segment de circa 3,5 kilometri așteaptă balastul stabilizat, iar ulterior asfaltarea. Spre finalul lunii octombrie, pe această porțiune s-au făcut probe pe care s-a așternut balast stabilizat.

La Valea Neagră (Oarda) pe partea dreaptă a văii a fost betonată supratraversarea, iar la viaductul de pe partea stângă a văii, au fost aduse grinzi și lansatorul de grinzi, fără însă a se începe montarea lor.

Citește și FOTO, VIDEO, Lotul 1, Autostrada Sebeș-Turda, la finalul lunii iulie 2018, sub ”zodia ploilor” și a codurilor galbene

În mod cert, cel mai important eveniment al lunii octombrie, pe lotul 1 al autostrăzii a înseamnă instalarea tuturor grinzilor la podul peste râul Mureș, s-au folosit simultan două macarale mari, de la Deme Macarale și lansatorul de grinzi.

Pe finalul lunii octombrie a început să se aștearnă balast stabilizat, iar ulterior să se asfalteze între viitorul pod peste râul Ampoi și drumul județean care duce la Ciugud.

Citește și FOTO-VIDEO: Pe autostrada Sebeș-Turda, lotul 1, progres dezamăgitor în luna iunie 2018

Între drumul care duce la fabrica Florea și culeea de lângă linia de la calea ferată (kilometrul 15), în apropiere de Alba Iulia Nord, o porțiune de aproximativ un kilometru, a fost asfaltată la jumătatea lunii octombrie.

S-au lucrat la structurile de la viitorul nod rutier Alba Iulia Nord, s-au relocat magistrale de gaz și s-a continuat excavarea dealului de la Pârâul Iovului.

Citește și VIDEO: Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1/ Stadiul lucrărilor la sfârșitul lunii mai 2018: Terasamentul de la viitorul pod peste râul Ampoi până la Alba Iulia Nord și excavarea dealului de la pârâul Iovului, principalele puncte în care s-au realizat progrese

Per ansamblu, în luna octombrie, chiar dacă antreprenorul Pizzarotti nu a înregistrat progrese spectaculoase, a reușit să monteze toate grinzile la podul peste râul Mureș, să înceapă lucrarea la supratraversarea de la Lukoil, să ridice în continuare piloni de la viitorul nod rutier Alba Iulia Nord și a ajuns la circa 5 kilometri de autostradă asfaltată (la primul strat).

Septembrie 2018

YouTube video

August 2018

YouTube video

Iulie 2018

YouTube video

Iunie 2018

YouTube video

[nggallery id=6345]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea