Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO, Lotul 1, Autostrada Sebeș-Turda, la finalul lunii iulie 2018, sub ”zodia ploilor” și a codurilor galbene

Ziarul Unirea

Publicat

în

În luna iulie, progresul înregistrat pe lotul 1 al Autostrăzii Sebeș-Turda, a fost sub așteptări, dar vremea nefavorabilă i-a jucat feste constructorului, din cauza că de multe ori a plouat zile la rând și au fost puține zile fără ploaie și coduri galbene sau portocalii.

Mai demult, era un banc în care se făcea un joc de cuvinte: ”Când fu Tică, nu fu Tache…” Dacă în lunile în care a existat vreme favorabilă, mai-iunie, antreprenorul general Pizzarotti nu a reușit să mobilizeze mai mulți oameni și utilaje, în luna iulie, moment în care a ajuns la aproximativ 500 de oameni, număr decent de angajați, care atestă o mobilizare bună, vremea a fost împotriva constructorului.

Așa cum se poate observa în filmarea făcută la finalul lunii iulie 2018, apa băltește aproape pe tot lotul, începând cu zona Kronospan, Calea Vacii și așa mai departe. Să ne continuăm bancul am putea spune ”când fu Tică și cu Tache, nu fu…..”.

Citește și: VIDEO: Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1/ Stadiul lucrărilor la sfârșitul lunii mai 2018

Citește și FOTO-VIDEO: Pe autostrada Sebeș-Turda, lotul 1, progres dezamăgitor în luna iunie 2018

Video, lotul 1, la finalul lunii iulie 2018

YouTube video

Practic în luna iulie, la nodul rutier Sebeș, mobilizarea a fost sub așteptări, fiind tot mai puțin probabil ca această lucrare să fie terminată în 18 luni, termen prevăzut în autorizație de construcție. Dincolo de râul Sebeș, abia la finalul lunii s-a terminat descărcarea arheologică, singurele progrese bune fiind înregistrate la jumătatea Lancrămului, pe Calea Vacii, cele două culei ale drumului local care supratraversează autostrada ridicându-se într-un ritm susținut.

La sensul giratoriu de la Lancrăm și la viitorul pod peste râul Sebeș, progresele au fost nesemnificative. La Valea Orzii, aproape s-au finalizat cele două culei, iar pe partea stângă a văii, acolo unde a fost casa expropriată, aflată pe traseul autostrăzii, după ce au avut probleme la forare, spre finalul lunii, au schimbat foreza, aducând una mai mare.

La viitorul pod peste râul Mureș, la sfârșitul lunii iulie, s-au lansat grinzile până la ultima deschidere, înainte de pilonii rămași în mijlocul apei. Aici au fost rezolvate problemele pe care le-ar fi avut între două deschideri la cuzineți și s-au început să se ridice unul dintre cei ultimi patru piloni rămași de construit în această zonă.

La viitorul nod rutier Alba Iulia Sud, Deme Macarale a montat grinzile, la supratraversarea peste autostradă. Cele mai mari progrese în luna iulie, au fost înregistrate la porțiunea de la viitorul pod peste râul Ampoi, unde a fost turnată placa de suprabetonare și până dincolo de Dealul de la Pârâul Iovului, în apropierea lotului 2.

În viitorul nod rutier Alba Iulia Sud s-a forat pe terasament înainte de stâlpii pe care autostrada va supratraversa calea ferată. S-a lucrat în continuare într-un ritm destul de susținut la excavarea Dealului de la Pârâul Iovului și tot în luna iulie a început să se lucreze la sensul giratoriu de pe DN.

În concluzie, luna iulie, antreprenorul a avut la dispoziție mai mulți oameni și utilaje decât în lunile anterioare, dar vremea nu a ținut cont de acest lucru. Acum că loturile 3 și 4 au fost inaugurate, toți ochii vor fi ațintiți pe loturile 1 și 3 ale autostrăzii.

Video, lotul 1, la finalul lunii iunie 2018

YouTube video

Video, lotul 1, la finalul lunii mai 2018

YouTube video

[nggallery id=5968]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea