Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO, Lotul 1, Autostrada Sebeș-Turda, la finalul lunii iulie 2018, sub ”zodia ploilor” și a codurilor galbene

Publicat

în

În luna iulie, progresul înregistrat pe lotul 1 al Autostrăzii Sebeș-Turda, a fost sub așteptări, dar vremea nefavorabilă i-a jucat feste constructorului, din cauza că de multe ori a plouat zile la rând și au fost puține zile fără ploaie și coduri galbene sau portocalii.

Mai demult, era un banc în care se făcea un joc de cuvinte: ”Când fu Tică, nu fu Tache…” Dacă în lunile în care a existat vreme favorabilă, mai-iunie, antreprenorul general Pizzarotti nu a reușit să mobilizeze mai mulți oameni și utilaje, în luna iulie, moment în care a ajuns la aproximativ 500 de oameni, număr decent de angajați, care atestă o mobilizare bună, vremea a fost împotriva constructorului.

Așa cum se poate observa în filmarea făcută la finalul lunii iulie 2018, apa băltește aproape pe tot lotul, începând cu zona Kronospan, Calea Vacii și așa mai departe. Să ne continuăm bancul am putea spune ”când fu Tică și cu Tache, nu fu…..”.

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: VIDEO: Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1/ Stadiul lucrărilor la sfârșitul lunii mai 2018

Citește și FOTO-VIDEO: Pe autostrada Sebeș-Turda, lotul 1, progres dezamăgitor în luna iunie 2018

Video, lotul 1, la finalul lunii iulie 2018

Practic în luna iulie, la nodul rutier Sebeș, mobilizarea a fost sub așteptări, fiind tot mai puțin probabil ca această lucrare să fie terminată în 18 luni, termen prevăzut în autorizație de construcție. Dincolo de râul Sebeș, abia la finalul lunii s-a terminat descărcarea arheologică, singurele progrese bune fiind înregistrate la jumătatea Lancrămului, pe Calea Vacii, cele două culei ale drumului local care supratraversează autostrada ridicându-se într-un ritm susținut.

La sensul giratoriu de la Lancrăm și la viitorul pod peste râul Sebeș, progresele au fost nesemnificative. La Valea Orzii, aproape s-au finalizat cele două culei, iar pe partea stângă a văii, acolo unde a fost casa expropriată, aflată pe traseul autostrăzii, după ce au avut probleme la forare, spre finalul lunii, au schimbat foreza, aducând una mai mare.

La viitorul pod peste râul Mureș, la sfârșitul lunii iulie, s-au lansat grinzile până la ultima deschidere, înainte de pilonii rămași în mijlocul apei. Aici au fost rezolvate problemele pe care le-ar fi avut între două deschideri la cuzineți și s-au început să se ridice unul dintre cei ultimi patru piloni rămași de construit în această zonă.

La viitorul nod rutier Alba Iulia Sud, Deme Macarale a montat grinzile, la supratraversarea peste autostradă. Cele mai mari progrese în luna iulie, au fost înregistrate la porțiunea de la viitorul pod peste râul Ampoi, unde a fost turnată placa de suprabetonare și până dincolo de Dealul de la Pârâul Iovului, în apropierea lotului 2.

În viitorul nod rutier Alba Iulia Sud s-a forat pe terasament înainte de stâlpii pe care autostrada va supratraversa calea ferată. S-a lucrat în continuare într-un ritm destul de susținut la excavarea Dealului de la Pârâul Iovului și tot în luna iulie a început să se lucreze la sensul giratoriu de pe DN.

În concluzie, luna iulie, antreprenorul a avut la dispoziție mai mulți oameni și utilaje decât în lunile anterioare, dar vremea nu a ținut cont de acest lucru. Acum că loturile 3 și 4 au fost inaugurate, toți ochii vor fi ațintiți pe loturile 1 și 3 ale autostrăzii.

Video, lotul 1, la finalul lunii iunie 2018

Video, lotul 1, la finalul lunii mai 2018

[nggallery id=5968]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| Incendiu pe autostrada A1 Deva-Sibiu: Un autoturism s-a făcut „scrum”. Au intervenit pompierii

Publicat

în

FOTO| Incendiu pe autostrada A1 Deva-Sibiu: Un autoturism s-a făcut „scrum”. Au intervenit pompierii

Un incendiu a izbucnit în cursul zilei de sâmbătă, 25 iunie, la un autoturism pe autostrada A1, Deva-Sibiu, pe raza localității Dobra.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pompierii Gărzii de Intervenție Dobra au intervenit în urmă cu puțin timp, pe autostrada A1, km 395, sens Deva-Sibiu, pentru stingerea unui incendiu care se manifesta la un autoturism.

Evenimentul a fost anunțat printr-un apel la numărul unic de urgență 112, la fața locului ajungând un echipaj cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.

La sosirea echipajului de intervenție, mașina era afectată în proporție de 80%, însă în scurt timp, pompierii au lichidat incendiul, fără a fi puși în pericol alți participanți la trafic.

Cele trei persoane care se aflau în autoturism în momentul declanșarii incendiului s-au autoevacuat și nu au necesitat îngrijiri medicale.

Cauza probabilă a incendiului este în curs de stabilire.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| Festivalul Cetăţilor Dacice 2022: Marea bătălie între daci și romani, „Asediul cetății dacice de la Căpâlna”, deliciul spectatorilor

Publicat

în

LIVE VIDEO| Festivalul Cetăţilor Dacice 2022: Marea bătălie între daci și romani, „Asediul cetății dacice de la Căpâlna”, deliciul spectatorilor

În weekend-ul 24 – 26 iunie 2022, Săsciori și Căpâlna găzduiesc Festivalul Cetăţilor Dacice, cel mai vechi festival de reconstituire istorică antică din România.

Peste 100 de războinici daci şi romani vor reînvia atmosfera de acum 2000 de ani, invitând publicul într-o călătorie în timp.

Elit - Gustul Desăvârșit

Festivalul Cetăţilor Dacice este şi în acest an o invitaţie inspirată pentru cei care iubesc istoria transformată în spectacol, oferind un program divers care cuprinde atât evenimente culturale, cât şi spectacole de reenactment, lupte între daci şi romani, ateliere antice, concerte în aer liber, întreceri între voinicii şi „puii de daci” din cetăţile dacice din Alba.

PROGRAM

Vineri, 24 iunie
 • 17.30 – Vernisaj expoziție – Cetatea dacica de la Câpălna în timpul războaielor daco-romane
  Muzeul Național al Unirii Alba lulia
Sâmbătă, 25 iunie
 • 09:00 – Concurs de istorie pentru copii „Puide dac”
  Participă: școli din localitățile Cugir, Cricău, Cetatea de Baltă, Ighiu, Săsciori
  Căminul Cultural Săsciori
 • 10:00 – GRADUS LEGIONIS Bornele miliare ale Legiunii a XII l-a Gemina. ritualul miliar XXXIII, constituirea gărzilor dacice și romane de la Căpâlna: tururi ghidate la Cetatea dacica de la Capâlna:
  Participă: Legiunea a Xlll-a Gemina. Legiunea a V-a Macedonica. Legiunea a llll-a Flavia Felix și Legiunea a VII-a Claudia PF.
  Bază acces Cetatea Dacică Căpâlna
 • 11:00 – VIRTUTE ET LABORE. Parada și ceremonia oficială de deschidere, inaugurarea taberei antice, prezentarea trupelor de reconstituire istorică antică și atelierelor meșteșugărești.
  •prelucrare os
  •prelucrare lemn
  •monetărie
  •întreținere echipamente
  •jocuri romane
  •plante dacice
  •machete
  •signacula
  •tir cu arcul
  •mozaic
  •bucătărie antica
  •olărit
  •confecționat cămăși de zale
  •scriptoria
  •fierărie
  •metaloplastie
  •antrenamente soldați
  •antrenamente gladiatori
  Participă: Garda Apulum – Alba lulia. Terra Dacica Aeterna – Cluj-Napoca, Omnis Barbaria – Baia Mare. Historia Renascita – Pitești, Dacii Petrodavi- Piatra Neamț. Legiunea VII Claudia P F. – Dobrosloveni și Nimfele Dace – Zalău.
  Stadionul Sâsciori
 • 11:45- Cetatea dacică de la Căpâlna – perspective, modele de dezvoltare a produsului cultural-turistic ..Cetatea dacică de la Căpâlna”-prezentare publică
  Stadionul Săsciori
 • 19:00 – Dansuri antice – Nimfele Dace – Zalău și Venatrix – Cluj-Napoca
  Stadionul Săsciori
 • 19:15 – Lupte de gladiatori – Luduș Apulensis (Alba lulia) și Luduș Ursus (Cluj-Napoca)
  Stadionul Săsciori
 • 19:45 – Demonstrații de tehnică militară daco-romană
  Stadionul Săsciori
 • 20:15 – Asediul cetății dacice de la Căpâlna – Marea bătălie între daci și romani
  Stadionul Săsciori
 • 21:00- DRACO FESTIVAL
  •Lupii lui Calancea
  •atmosferă muzicală cu DJ.
  Stadionul Săsciori
 • 22:30 – Rugul lui Zamolxe și ritualul de incinerare a unei căpetenii dacice, dorințe către Nemesis
  Stadionul Săsciori
Duminică, 26 iunie
 • 10:00-Tabăra antică și ateliere meșteșugărești
  Stadionul Săsciori
 • 11.00 – Asediul final al cetății dacice de la Căpâlna
  Cetatea Dacică Căpâlna
 • 15:00 – DECATHLON DACIC
  Stadionul Săscion
  Arcul viteazului (tir cu arcul)
  Rapid și puternic (transport 25 kg de nisip)
  Sulițașul Cetății (aruncarea suliței la distanță)
  Cel mai iute de picior (ștafetă, alergare cu butucul) Brațul de fier (skandenberg)
  Să ne unim forțele (tras cu frânghia)
  Luptătorul dac (luptă pe butuci)Voinicul din Cetate (aruncarea bolovanului) îndemânare și curaj (cățăratul pe catarg) Cărăușii Cetății (transport apă)
 • 17:00 – DRACO FESTIVAL – spectacol folclonc susținut de Ansamblul Folcloric al județului Alba, dirijor Alexandru Pal Stadionul Săsciori


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Avertizare imediată COD GALBEN de FURTUNI în Alba: Ploi torențiale, descărcări electrice și vânt puternic. Zonele vizate

Publicat

în

Avertizare imediată COD GALBEN de FURTUNI în Alba: Ploi torențiale, descărcări electrice și vânt puternic. Zonele vizate

Meteorologii au emis o avertizare imediată de Cod galben în multe localități din zona de munte a județului Alba, sâmbătă, până la ora 19:30.

Avertizare este valabilă pentru localitățile Câmpeni, Abrud, Bistra, Roșia Montană, Lupșa, Vidra, Albac, Sohodol, Horea, Scărișoara, Bucium, Vadu Moților, Ciuruleasa, Poiana Vadului.

Elit - Gustul Desăvârșit

Se vor semnala averse ce vor depăși 25-30 l/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare