Rămâi conectat

Sport

Metalurgistul Cugir debutează în Liga a 3-a, în deplasare cu CS Oşorhei! Sub Drăgana, în etapa a 2-a, vine CS Ineu

Dan HENEGAR

Publicat

în

Metalurgistul Cugir va debuta în ediţia 2013-2014, a Ligii a 3-a, în deplasare cu CS Oşorhei, din postura de nou-promovată, vineri 30 august. Primul meci sub Drăgana, în eşalonul terţ, după aproape un deceniu va fi în runda a doua, vineri, 6 septembrie, acasă, cu CS Ineu (o altă nou-promovată). Acest fapt mai rar întâlnit, cu un start în deplasare s-a datorat solicitării cugirenilor în dorinţa de a proteja terenul.

Acesta e programul, ne adaptăm, e o serie grea, cu echipe bune, întărite în intersezon, le cunosc pe majoritatea din campionatul trecut„, a declarat Marius Opric, antrenor Metalurgistul Cugir.

*Început de foc!

Jocul inaugural va fi împotriva echipei principalei pretendente la promovare, CS Oşorhei (cu cugireanul Lupaşcu în efectiv în campionatul precedent), tocmai pe stadionul „Iuliu Bodola”, unde Cugirul a câştigat barajul de promovare cu Rapid Jibou. „Începutul este de foc, deplasare la Oradea, acasă cu Ineu, dar nu dezarmăm şi nu suntem speriaţi. Avem un lot valoros, şi cu siguranţă, nici contracandidatele nu se bucură că ne vom duela în primele etape. Este o serie puternică, cu trei echipe candidate la promovare, şi alte câteva foarte bune. Muncim şi vom face tot posibilul să avem un parcurs cât mai bun şi să realizăm o figură frumoasă.„, a declarat Bogdan Petric, directorul sportiv al Metalurgistului. Sezonul Ligii a III-a începe pe 30 august, cu intermediară pe 8 octombrie şi va disputa tot 16 etape până pe 6 decembrie inclusiv

În continuare urmează duelurile cu Unirea Dej (etapa a 3-a, deplasare), Sănătatea Cluj (etapa a 4-a, acasă), SESO Câmpia Turzii (etapa a 5-a, deplasare), Şoimii Pâncota (etapa a 6-a, deplasare), FC Maramureş Universitatea Baia Mare (etapa a 7-a, acasă), FCM Baia Mare (etapa a 8-a, deplasare), Naţional Sebiş (etapa a 9-a, acasă), Unirea Jucu (etapa a 10-a, deplasare), FC Zalău (etapa a 11-a, acasă)

Dar iată componenţa seriei a 5-a: Metalurgistul Cugir, CS Ineu, Naţional Sebiş, Şoimii Pâncota, FCS Oşorhei, Unirea Jucu, SESO Câmpia Turzii, Unirea Dej, CS Sănătatea Cluj, FC Zalău, FCM Baia Mare şi … CS Europa Alba Iulia (nu participă, înlocuită de FC Maramureş Universitatea Baia Mare).

„Fac apel către toţi cugirenii şi îi chem alături de noi. Împreună putem face lucruri frumoase, iar în numele familiei Metalurgistul le promit că vom da totul pentru a-i face fericiţi pe suporteri şi a face cinste oraşului nostru. Doar împreună putem reuşi„, a concluzionat Bogdan Petric.

*Retrogradează 14 echipe!

Sistemul de desfășurare: campionat, fiecare cu fiecare, tur-retur, în total 22 de etape. Apoi, play-off (locurile 1-6), respectiv play-out (locurile 7-12), în fiecare serie – adică 10 etape, pornindu-se cu punctajul realizat, în cadrul sezonului regulat, în jocurile directe între echipele respective.

– Vor promova în Liga a 2-a, ediția 2014-2015, echipele clasate pe primul loc la finele play-off-ului din fiecare serie (în total, 6 echipe).

– Vor retrograda în Liga a 4-a, ediția 2014-2015, echipele clasate pe ultimele două locuri la finele play-out-ului în fiecare serie (locurile 11-12) – adică 12 formații și încă două echipe de pe locul 10, cele mai slab clasate. (după ce iniţial s-a anunţat că retrogradeaza mai multe echipe)!!! Se vor lua în considerație, pentru alcătuirea clasamentului echipelor de pe locul 10, jocurile disputate în play-out, în ordine: numărul mai mare de puncte, numărul mai mare de victorii, golaverajul mai bun, numărul mai mare de goluri marcate, numărul mai mare de goluri marcate în deplasare. Dacă, după aplicarea acestor criterii, egalitatea se va menține, criteriile de mai sus vor fi aplicate, în aceeași ordine, cu privire la toate jocurile disputate de echipele de pe locul 9 în Fazele I și a II-a.

– Vor promova din Liga a 4-a în Liga a 3-a, ediția 2014-2015, 14 echipe, câștigătoare ale turneelor de baraj de promovare, la care vor participa câte trei echipe.

Liga a 3-a se va desfăşura sub forma a 6 serii a câte 12 echipe (plus un play-off şi un play-out), în loc de 4 serii a câte 18 echipe.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea