Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: sărbătoare la Ighiu, Performanța a câștigat și cupa României, după campionatul Ligii a IV-a!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Performanța Ighiu a dominat categoric sezonul fotbalistic 2014-2015 din Alba, echipa condusă de ex-uniristul Adorian Himcinschi trecându-și în cont eventul Performanta Ighiu cupa si campionat 66(campionat și cupa României).

În finala de pe „Cetate” am asistat la o demonstrație de forță a Ighiului, victorie indubitabilă, 3-0 (2-0), cu rivala Mureșul Vințu. Este singura echipă din județ care în ultimii șase ani a reușit dubla, în plus la Performanța joacă și golgheterul Romică David (40 de goluri în acest sezon, dintre care două în finala de azi). Un hop mai este în fața merituoasei combatante: dubla de baraj pentru promovarea în Liga a 3-a, cu Progresul Pecica, dezideratul suprem la Ighiu.

*MVP-ul Romică David: „este cea mai frumoasă zi din viață”

Devenit pentru al 4-lea an consecutiv golgheterul Ligii a IV-a, cu peste 110 goluri marcate (în cele 4 campionate), atacantul Romică David a fost ales Performanta Ighiu cupa si campionat 94jucătorul finalei, pentru reușitele din minutele 18 (penalty) și 55, el fiind la a doua realizare de acest gen împotriva Mureșului, după dubla din penultima etapă. „Este cea mai frumoasă zi din viață, nu-mi vine să cred ce am reușit. Dedic aceste realizări familiei și celor care m-au sprijinit. Mai rămâne un singur vis: să promovăm în Liga a 3-a„, a spus atacantul venit în iarnă de la Cuprirom Abrud.
*Adorian Himcinschi: „ne vom bucura pe deplin abia după baraj”

Antrenorul Adorian Himcinschi este la prima cupă a României din cariera de tehnician, dar a devenit în trei rânduri campion județean, cu echipe diferite. „Am dominat categoric finala, sunt mândru de echipa mea, sunt fericit, dar ne vom bucura pe deplin doar după ce vom îndeplini obiectivul de a promova îPerformanta Ighiu cupa si campionat 60n Liga a 3-a. Romică David are un rol important în echipă, la fel ca și ceilalți coechipieri, iar despre duelul cu Mureșul Vințu de Jos, cifrele vorbesc de la sine„, a precizat Himcinschi, care este invincibil în 2015, adunând 24 de jocuri fără eșec, pe ambele fronturi (am inclus aici şi partide din turul camponatului).

*Mihai Manea: „am întâlnit cea mai bună echipă din campionat”

Trist, după ce echipa pe care a condus-o a pierdut a doua oară în două săptămâni în compania Performanței, Mihai Manea a recunoscut superioritatea oponenților. „Am întâlnit cea mai bună echipă din campionat, care a dominat jocul la toate cPerformanta Ighiu cupa si campionat 27apitolele. Din păcate, am pierdut această primă finală din istoria clubului. Îi felicit pe băieți pentru parcursul din acest sezon și le urez adversarilor baftă la baraj„, a menționat Mihai Manea, antrenor ce a preluat Mureșul vara trecută, transformând-o într-o revelație a stagiunii.

Fostul jucător al Unirii s-a dovedit enigmatic în perspectiva continuării la Vințu de Jos: „încă este prea devreme să mă pronunț în privința viitorului„. Mureșul Vințu de Jos a terminat Liga a IV-a pe locul secund și a jucat finala Cupei, urmând să fie iar față-n față cu Performanța în… Supercupa AJF!

[nggallery id=634]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo Sportivii CS Unirea Alba Iulia au obținut rezultate foarte bune la Campionatul Național de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la taekwondo, desfășurat în 19-21 aprilie la București. CS Unirea Alba Iulia a participat la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea