Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

VIDEO: CSM Unirea Alba Iulia, modificări masive în lot! Nouă plecări, între care „stranierii” Agbomoniyi, Madangi și Bordonado

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Obiectivul fixat pentru stagiunea viitoare de CSM Unirea Alba Iulia, respectiv promovarea în Liga 2 în 2024, an când clubul împlinește un veac, aduce după sine motificări masive în efectiv, asta pe lângă instalarea unui nou antrenor principal.

Dacă în privința băncii tehnice sunt negocieri avansate cu Marius “Papi” Popescu (53 ani, Viitorul Cluj), este cert că în privința lotului vor fi în această pauză minumum 9 plecări.

În același timp, strategia de achiziții se dorește una impozantă, cu înregimentarea unor jucători cu experiență în eșaloanele superioare.

Trebuie să aducem jucători cu experiență, care au mai dus bătălii pentru promova, fotbaliști care au evoluat în Liga 2. Cu aceste achiziții, alături de tinerii din lot, ne propunem să facem o echipă competitivă. Vor fi modificări substanțiale în efectiv, în ideea de a ataca promovarea, însă așpetăm părerea noului antrenor, alături de care vom gândi strategia de transferuri”, a precizat Radu Mircea Urcan, directorul CSM Unirea Alba Iulia.

Anunțul oficial al despărțirilor încă nu s-a făcut, însă sunt sigure despărțirile de respectivii fotbaliști, unii aflați la final de contract, cărora nu li s-au oferit noi înțelegeri.

Este vorba despre portarul Iovicin (un singur meci în 2023, vrea să ajungă în Liga 2), fundașul Banienschi (a plecat deja), atacantul Lupea, mijlocașii F. Morar și V. Domșa (aparține de FC Argeș), alături de 3 “stranieri”. Veniți în iarnă “spaniolii” Bordonado (mijlocaș) și Madangi (atacant) nu au impresionat, nu au reușit să înscrie, considerându-se încheiate colaborările. in cazul lui Harangozo,  încă nu sunt clare lucrurile, așteptându-se noi negocieri și verdictul viitorului antrenor principal.

*Agbomoniyi trece la CSU Alba Iulia

Atacantul nigerian Oluwaseun Agbomoniyi (22 de ani) nu va mai continua în “alb-negru”, vehiculându-se ideea că a parafat deja o înțelegere cu concitadina CSU Alba Iulia.

Citește și: “Antrenorul Marius «Papi» Popescu este prima opțiune. Sunt șanse să vină!”: Radu Urcan, directorul CSM Unirea Alba Iulia

Vârful a venit acum un an și jumătate, a avut evoluții apreciate, în sezonul trecut al fost al doilea marcator, cu 7 reușite (după golgheterul Fetița, cu 14 goluri), însă s-au luat în calcul și alte aspecte (atitudine, implicare, viața din afara gazonului), inclusiv situația sa în România (nefiind jucător comunitar există complicații legate de permisul de muncă).

Vor continua, cu siguranță, printre alții, Raț, Bârdea, E. Codrea, Mâlnă, Roșu, Fetița, Indrei, P. Codrea sau Dehelean, ca să pomenim doar câteva nume, alături de tineri precum Sebaș, Oneț sau Borza. Încă mai sunt tratative cu I. Grozav, Benkirat, C. Cristea și Circov, cărăra li s-au propus renegocieri contractuale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4 | Spicul Daia, scorul etapei; Greapcă, hat-trick pentru Energia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4, după etapa a 24-a. Spicul Daia a scorul etapei cu CSM Unirea Alba Iulia, golgheterul Greapcă, hat-trick pentru Energia *CIL Blaj – CS Ocna Mureș 3-1 (2-0) Echipa din „Mica Romă” a câștigat derby-ul rundei și este foarte aproape să devină campioana celui de-al 4-lea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea