VIDEO. Autostrada A 1, lotul 4 Lugoj-Deva, o mini-alunecare de teren înspre viaductul de la Bejan, în ”Dealul Liliecilor”

  • Autostrada A 1, tronsonul Lugoj-Deva, lotul 4, la ora alunecărilor, vechi și noi

J oi dimineață, pe lotul 4 al Autostrăzii A 1 Lugoj-Deva, în timp ce se lucra cu utilajele în zona viaductului de la Bejan, a avut loc o mini-alunecare de teren.

Practic, pământul de pe coama dealului, chiar în apropierea viaductului de la Bejan, a luat-o la vale. În zona alunecării exista plasă de protecție, iar ca proporții a fost mai mică decât cea precedentă, din apropierea viaductului de la Șoimuș.

Citește și VIDEO ”Blestemul liliecilor”. Alunecare de teren pe autostrada A1, tronsonul Lugoj-Deva (lot 4): Se repetă istoria ”Orăștie-Sibiu”?

Vineri se lucra cu utilaje în zona mini-alunecării de la viaductul de la Bejan. În cealaltă zonă de pe ”Dealul Liliecilor”, se lucra în continuare la excavarea dealului, cea mai mare concentrare de forțe, fiind în zona fostei alunecări, din apropierea viaductului de la Șoimuș.

În această zonă a fost înlăturat pietrișul și bolovanii, a fost decopertată toată poțiunea în care se aflau pioleții forați și se lucra pe aproape toată porțiunea alunecării la viitorul zid de susținere.

Astfel, devine tot mai credibilă informația furnizată de către constructor potrivit căreia până în 20 decembrie se va ridica zidul de susținere pe toată porțiunea în care s-a produs alunecarea de lângă Șoimuș.

Noul termen de inaugurare a lotului 4 de pe tronsonul Lugoj-Deva este 15 august. Autostrada A1 începe în Bucuresti și asigura iesirea spre granita cu Ungaria la Nădlac, trecand prin Pitesti, Sibiu, Deva, Timisoara și Arad.

Citește și FOTO, VIDEO. ”Furnicar” de muncitori și utilaje pe Autostrada A 1, București – Nădlac, tronsonul Lugoj-Deva (lotul IV) pentru conectarea viitorului nod rutier de la Șoimuș și executarea lucrărilor din Dealul Liliecilor

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

Unu din Alba 14 decembrie 2018 at 16:48

Tare mi ca vor mai fi si alte alunecari in zona

I.C.B. 14 decembrie 2018 at 21:51

Totul ar fi fost mai simplu dacă carioca proiectantului iniţial ar fi trecut peste DN 76 doar în zona staţiei de pompare a apei aparţinând CASIAL şi afectând o mică porţiune din deal. Era şi mai scurt.Aşa se vedeau lucrurile din satelit.

Cipi 15 decembrie 2018 at 15:45

Nu înțeleg de ce românilor le este frică să construiască Tunele. Ar fi terminat mult mai repede și cred că și cu mai puțini bani și pe viitor nu ar fi dat nici un fel de probleme

Comentariile sunt oprite