Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO. Autostrada A 1, lotul 4 Lugoj-Deva, o mini-alunecare de teren înspre viaductul de la Bejan, în ”Dealul Liliecilor”

Ziarul Unirea

Publicat

în

  • Autostrada A 1, tronsonul Lugoj-Deva, lotul 4, la ora alunecărilor, vechi și noi

Joi dimineață, pe lotul 4 al Autostrăzii A 1 Lugoj-Deva, în timp ce se lucra cu utilajele în zona viaductului de la Bejan, a avut loc o mini-alunecare de teren.

Practic, pământul de pe coama dealului, chiar în apropierea viaductului de la Bejan, a luat-o la vale. În zona alunecării exista plasă de protecție, iar ca proporții a fost mai mică decât cea precedentă, din apropierea viaductului de la Șoimuș.

Citește și VIDEO ”Blestemul liliecilor”. Alunecare de teren pe autostrada A1, tronsonul Lugoj-Deva (lot 4): Se repetă istoria ”Orăștie-Sibiu”?

Vineri se lucra cu utilaje în zona mini-alunecării de la viaductul de la Bejan. În cealaltă zonă de pe ”Dealul Liliecilor”, se lucra în continuare la excavarea dealului, cea mai mare concentrare de forțe, fiind în zona fostei alunecări, din apropierea viaductului de la Șoimuș.

În această zonă a fost înlăturat pietrișul și bolovanii, a fost decopertată toată poțiunea în care se aflau pioleții forați și se lucra pe aproape toată porțiunea alunecării la viitorul zid de susținere.

Astfel, devine tot mai credibilă informația furnizată de către constructor potrivit căreia până în 20 decembrie se va ridica zidul de susținere pe toată porțiunea în care s-a produs alunecarea de lângă Șoimuș.

Noul termen de inaugurare a lotului 4 de pe tronsonul Lugoj-Deva este 15 august. Autostrada A1 începe în Bucuresti și asigura iesirea spre granita cu Ungaria la Nădlac, trecand prin Pitesti, Sibiu, Deva, Timisoara și Arad.

Citește și FOTO, VIDEO. ”Furnicar” de muncitori și utilaje pe Autostrada A 1, București – Nădlac, tronsonul Lugoj-Deva (lotul IV) pentru conectarea viitorului nod rutier de la Șoimuș și executarea lucrărilor din Dealul Liliecilor

[nggallery id=6576]


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Noaptea de Sfântul Andrei – una dintre cele mai bogate în tradiții la români. Ce obiceiuri și superstiții sunt în popor

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Noaptea de Sfântul Andrei – una dintre cele mai bogate în tradiții la români. Ce obiceiuri și superstiții sunt în popor

Seara de Sfântul Andrei este plină de tradiții și superstiții adânc înrădăcinate în cultura românească. Sărbătoarea acestui sfânt, proclamat Ocrotitorul țării, este una deosebit de importantă, marcând o zi nelucrătoare în România.

Sfântul Andrei, originar din Betsaida și fratele lui Simon Petru, a fost un pescar care a ales viața în celibat. El a devenit ucenic al Sfântului Ioan Botezătorul și, recunoscându-l pe Hristos ca Mesia, a fost numit „primul chemat”.

Legătura sa cu România este puternică, fiind considerat primul propovăduitor al Evangheliei în rândul strămoșilor noștri daco-romani. După predica în această țară, s-a stabilit în Patras, unde a fost martirizat.

CITEȘTE ȘI: MESAJE HAIOASE de SFANTUL ANDREI 2023: SMS-uri, felicitari și urări amuzante de Sfantul Andrei

Moaștele sale sunt prezente în mai multe lăcașuri sfinte din România, inclusiv la Mănăstirile Secu, Neamț, Hurezi, Pestera Sfântului Andrei, Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Târgu Neamț, Catedrala Arhiepiscopală din Galați și Biserica „Sfântul Apostol Andrei” din Oradea.

Tradițiile și superstițiile din noaptea de Sfântul Andrei sunt variate și fascinante. Se crede că în această noapte, lupii pot vorbi, iar cei care îi aud se confruntă cu moartea. În Bucovina, se spune că „umblă strigoii”, aducând haos și furând din viața oamenilor.

Fetele necăsătorite recurg la diverse practici de divinație în această noapte. De exemplu, prepară „turta lui Andrei” și se așteaptă să-și vadă alesul în vis. Alte obiceiuri includ metoda oglinzilor, metoda paharului cu apă și coborârea lumânării în fântână.

CITEȘTE ȘI: MESAJE de SFÂNTUL Andrei 2023: Felicitări, urări, SMS-uri pe care le poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica

Punerea grâului la încolțit este o tradiție importantă, asociată cu belșugul și prosperitatea familiei. Semnificația grâului se extinde și în viața sentimentală, fetele punând la încolțit 41 de boabe pentru a-și visa viitorul partener.

În ansamblu, sărbătoarea Sfântului Andrei aduce comunitatea românească mai aproape de tradițiile sale, combinând aspecte religioase cu elemente folclorice și superstițioase.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare