VIDEO ”Blestemul liliecilor”. Alunecare de teren pe autostrada A1, tronsonul Lugoj-Deva (lot 4): Se repetă istoria ”Orăștie-Sibiu”?

O alunecare de teren se poate observa pe Autostrada A 1, București – Nădlac, lotul 4 de pe Lugoj-Deva, unde a existat și o peșteră cu lilieci, mutată cu greu de autorități. Poate fi o situație similară cu cea de pe Orăștie-Sibiu (lot 3), unde terenul a luat-o la vale?

Autostrada A1 începe în Bucuresti și asigura iesirea spre granita cu Ungaria la Nădlac, trecand prin Pitesti, Sibiu, Deva, Timisoara și Arad

Constructorul român UMB Spedition al lotului 4, tronsonul Lugoj-Deva, al Autostrăzii A1, cel mai ”mobilizat” constructor de autostrăzi în acest moment, are parte de o surpriză neplăcută pe așa numitul ”Deal al Liliecilor” de dincolo de Șoimuș.

Ca să ne exprimăm mai plastic, se pare că îl urmărește ”blestemul liliecilor”. După ce antreprenorul a stat aproape doi ani să mute liliecii aflați într-o peșteră, cărora li s-a găsit o nouă ”casă” prin județul Timiș, acum are parte de o alunecare de teren destul de serioasă, așa cum se poate observa în filmarea de mai jos.

Citește și:  FOTO, VIDEO. ”Furnicar” de muncitori și utilaje pe Autostrada A 1, București – Nădlac, tronsonul Lugoj-Deva (lotul IV) pentru conectarea viitorului nod rutier de la Șoimuș și executarea lucrărilor din Dealul Liliecilor

VIDEO 20 octombrie (publicat în 22)

Alunecarea de teren este evidentă dacă comparăm trei filmări făcute în 12, 16, respectiv 20 octombrie. Dacă urmărim filmarea din 12 octombrie, după minutul 6, iar apoi pe cea din 16 octombrie, după minutul 7, observăm că în acest interval de zile s-a produs o ușoară deplasare a terenului.

Alunecarea de teren continuă și în zilele următoare, fiind tot mai evidentă (video 20 octombrie). Aceasta este cu atât mai gravă cu cât  cât e pe o porțiune de aproximativ 40-50 de metri lungime într-o zonă în care constructorul pusese deja plasă și ancore.

VIDEO 12 octombrie

VIDEO 16 octombrie

VIDEO 20 octombrie (publicat în 22)

Citește și: FOTO, VIDEO Autostrada A1: Mobilizare puternică la conexiunea cu nodul Șoimuș de pe tronsonul Lugoj-Deva, lotul 4

Este foarte posibil ca alunecarea de teren intervenită să prelungească termenul de execuție, fiind probabil nevoie de soluții tehnice noi care, evident, implică și costuri suplimentare.

Practic dacă o astfel de alunecare ar interveni cu autostrada deschisă traficului ar putea fi o catastrofă întrucât pe lângă posibilele accidente refacerea segmentului de drum, în special a peretelui dealului, ar presupune închiderea ei totală.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Brouet 23 octombrie 2018 at 12:22

Article clair et plein de bon sens.
A la société UMB de trouver la solution et la mettre en œuvre.
Un seul impératif compte : la sécurité des automobiliste
N’oublions jamais le pont de Genoa.

bazilvm 24 octombrie 2018 at 9:44

nu este blestemul liliecilor, asta este prostia omului,a celui ce construieste putina adus de autostrada, de ce? Ptr ca acel constructor nu vrea sa bage bani alocații acolo in acel deal ci vrea să ii bage în buzunarul lui, dacă inainte de a incepe săparea dealului se turnau piloni de beton in adâncimea dealului undeva la vreo 25-30 metri în adâncime, africii nu mai aVea surpriza de a se trezi cu dealul luînd-o la vale, dar cum asta este tipic românesc, ,,las cca nege si așa”uite surpriza, rusine ROMANIA

Comentariile sunt oprite