Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Teatrul de proiecte din Alba Iulia, în Cetate

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Autorităţile judeţene au anunţat că au identificat locaţia unde va fi construit viitorul sediu al teatrului de proiecte, şi anume în curtea actualului Spital de Neuropsihiatrie din apropierea Catedralei Reîntregirii. Preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, a declarat în cadrul unei conferinţei de presă că a fost deja obţinută aprobarea de la Ministerul Culturii, însă mai e nevoie şi de acordul Ministerului Dezvoltării şi Turismului dar şi de cea a consilierilor locali din Alba Iulia. În acest an vor fi alocaţi 300.000 lei pentru întocmirea studiilor de fezabilitate. „Cu timpul, Spitalul de Neuropsihiatrie trebuie mutat de acolo, nu ştim încă unde. Cele două clădiri în care funcţionează în prezent spitalul nu pot fi demolate întrucât sunt clădiri istorice. Ele vor fi recondiţionate şi transformate în spaţii de creaţie şi de expoziţie”, a precizat Dumitrel. În paralel, CJ Alba a alocat în 2012 400.000 lei pentru modernizarea sălilor de spectacol ale Teatrului de Păpuşi „Prichindel”, aflat în administrarea autorităţilor judeţene.
Ideea construirii unui teatru de proiect la Alba Iulia s-a născut în urmă cu câţiva ani, odată cu creşterea pe care a cunoscut-o Festivalul Internaţional de Teatru organizat de CJ Alba şi Teatrul „Prichindel”, şi care are loc în fiecare toamnă la Alba Iulia.
Ioana PITICARIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Legea mirosurilor te poate lăsa fără bani în portofel! Amenzi de 30.000 de lei pentru cei care stau la bloc pentru mirosul de mâncare gătită!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Legea mirosurilor te poate lăsa fără bani în portofel! Amenzi de 30.000 de lei pentru cei care stau la bloc pentru mirosul de mâncare gătită! Inițiatorii legii mirosurilor au explicat cum pot fi trași la răspundere cei care stau la bloc, în cazul în care ceilalți locatari se plâng de mirosul de mâncare gătită. Legea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea