Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea Ta

ŞTIREA TA: „Revedere de Aur” la Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

50 de ani  de la intrarea în învățământ, 1963-2013 și încă o întrunire colegială, vineri 31 mai, la Colegiul Național „IM Clain” din Blaj.

 Numim această revedere REVEDEREA DE AUR, în memoria Absolventelor Școlii Normale de Învățătoare din Blaj, promoția 1934, care în mai 1984, au organizat la Liceul Pedagogic din Blaj, revederea de 50 de ani, pe care au botezat-o REVEDEREA DE AUR.

 Entuziasm și solemnitate, bucuria și plăcerea de-a lăsa ceva trainic, viu și frumos în urma lor. Au plantat pomi, trandafiri și un brăduț, au dăruit școlii o vază. Doar vaza mai există.

 Din respect și din dorința de-a îndeplini rugămintea lor:

  …   „Bradul n-a rezistat arșiței verii și sufletului, și s-a uscat. Păcat! Vă rog frumos în numele colegelor să-l replantați! Ar fi păcat să dispară urma trăiniciei și a aspirației spre dăinuire.

Noul plantat va trăi din firimiturile rădăcinilor celuilalt și va păstra  amintirea unor ani ce mereu se depărtează…”, cei ce acum celebrăm REVEDEREA DE AUR, am plantat doi brăduți și trandafiri, și alăturăm o vază celei de-atunci.   „Mai bine mai târziu decât niciodată „

Nu întâmplător încă două întruniri colegiale  vor avea loc în aceeași zi: absolvenții anului V, profil pedagogic, din 1964, care au spus „prezent” împreună cu noi și la precedentele întâlniri, și promoția 1993 a Colegiului Național „Gh Șincai” Blaj, căreia îi încredințăm mesajul nostru și rugămintea de-a repeta gestul replantării, dacă va fi nevoie.

Natalia Comșa


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA: Coadă de sute de metri în trafic la Alba Iulia. Mașinile avansează foarte greu la bariera de pe strada Mărășești, lângă centură

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA: Coadă de sute de metri în trafic la Alba Iulia. Mașinile avansează foarte greu la bariera de pe strada Mărășești, lângă centură O coadă de sute de metri s-a produs vineri dimineața, 17 mai, pe strada Mărășești cu centura. Traficul se mișcă foarte lent. Imaginea a fost trimisă pe adresa redacției ziarulunirea.ro […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea