Rămâi conectat

Sport

Scurtcircuit în Sala „Timotei Cipariu”, Volei Alba Blaj – CSM Bucureşti 0-3 | Darko Zakoc: “Nu pot accepta să ne prezentăm aşa”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj a fost învinsă în Sala „Timotei Cipariu” de CSM București, contracandidata la titlu, scor 3-0 (25-22, 25-18, 25-19), suferind primul eșec din anul 2018. Derby-ul întâielor două clasate, un meci cu o miză enormă, a adus triplei campioane gustul unei înfrângeri interne, după aproape de doi ani. Formația din “Mica Romă” a suferit o înfrângere aspră și a pierdut teren serios în lupta pentru cununa de lauri, rivala câștigând de o manieră categorică. CVenită după două victorii de senzație în Champions League, Volei Alba Blaj a picat într-un mod dezamăgitor examenul intern, iar CSM-ul are clar prima șansă la titlu la adăpostul celor două înfrângeri administrate rivalei din Ardeal.

*Înfrângere greu de digerat!

De la promovarea în elită, în 2012, doar în două rânduri suporterii blăjeni au mai trăit asemenea decepţii în Sala “Timotei Cipariu”, un scor de 0-3 administrat favoritelor. În 2012 şi respectiv 2014, când campioanele de atunci, Tomis Constanţa şi Ştiinţa Bacău, s-au impus de o manieră fără replică. CSM Bucureşti a bifat prima victorie din istorie în fieful formaţiei blăjene, care adunase în jur de 30 de jocuri invincibile pe teren propriu, precedentul eşec acasă fiind în aprilie 2016, 2-3 cu CSM Tîrgovişte, în finala primului titlu cucerit de trupa lui Darko Zakoc.

Au evoluat pentru Blaj: Petya Barakova (un punct) – Adina Salaoru (7 p), Mariana Aquino (un punct), Ana Cleger (11 p), Nneka Oniejekwe (8 p), Aleksandra Crncevic (8 p) – Marina Vujovic (libero); au mai jucat Lynda Morales (3 p), Selime Ilyasoglu, Lena Moellers, Slavina Koleva (un punct); Ramona Rus, Antrenori: Darko Zakoc și Stefan Ljubicic.

*Darko Zakoc: “Nu pot accepta să ne prezentăm aşa”

Felicit adversarul, CSM-ul a jucat foarte bine, fiind pregătit din toate punctele de vedere. Nouă ne-a lipsit atitudinea, nu am avut energie pentru acest joc important, nu ne-a funcţionat niciun element, serviciu, blocaj, preluare. Nu pot accepta să ne prezentăm aşa, la o asemenea partide, şi nu căutăm scuze, să invocăm oboseala confruntării din Franţa, din Champions League. Este un moment dificil pentru noi, dar nu renunţăm la luptă, mai sunt două meciuri decisive cu prima clasată. La Tîrgovişte, runda viitoare, va fi o întâlnire dificilă, mai ales după acest eşec”, a concluzionat Darko Zakoc.

*Vladimir Bacşiş: “După acest eşec, mai avem 15-20 la sută şanse la titlu”

O zi nefastă, nu am jucat nimic din ce puteam şi am pregătit, practic noi am pierdut meciul, nu CSM-ul l-a câştigat. Nu ne-am prezentat nici măcar la jumătate din valoarea noastră, iar împotriva unui adversar precum CSM Bucureşti trebuie să fii la nivel maxim. Din punctul meu de vedere mai avem şanse, în urma acestei înfrângeri, de 15-20 la sută la titlu. Avem datoria să luptăm până la capăt, să ieşim cu bine din confruntările de la Tîrgovişte şi Bacău, din sezonul regulat şi apoi să ne gândim la cele două confruntări cu actualul lider”, a spus Vladimir Bacşiş, directorul general al Volei Alba Blaj.

Pentru a mai conta în ecuaţia luptei la campionat, deţinătoarea titlului este constrânsă să nu mai facă vreun pas greşit, iar runda viitoare o aşteapă un nou derby, lângă Turnul Chindiei, cu CSM Tîrgovişte, clasată pe treapta a treia a podiumului, vineri, 2 februarie, de la ora 18.00 (Digi Sport).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea