Rămâi conectat

Sport

Sâmbătă, ora 17.00, Metalurgistul Cugir – Unirea Ungheni | Debut în play-off și presiune în bătălia pentru locul secund

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sâmbătă, de la ora 17.00, sub Drăgana e prima bătălie din play-off-ul Seriei a 9-a, o confruntare ce se anunță încinsă între Metalurgistul Cugir și Unirea Ungheni, pretendentele la locul secund ce asigură prezența la barajul de promovare.

5 puncte în față au cugirenii, ecart păstrat și în urma etapei precedente în care “alb-albaștrii” au pierdut derby-ul cu liderul CS Hunedoara, desprins la 15 puncte în fruntea ierarhiei, iar trupa din Mureș a înregistrat un suprinzător eșec acasă cu Sănătatea Cluj (0-2).

Din punct de vedere al rezultatelor combatantele traversează situații similare, ambele venind după două înfrângeri, iar acest duel direct înseamnă enorm în economia campionatului, o victorie a gazdelor fiind similară cu simplificarea considerabilă a ecuației bătăliei pentru locul al doilea. Metalurgistul Cugir nu se simte deloc confortabil în această primăvară, în care a luat doar un singur punct (0-0 la Turda), zestrea fiind subțire în ultimele 4 dispute (doar două remize, precedenta fiind în 4 decembrie, acasă, scor 1-1, cu Unirea Ungheni). De altfel duelurile din sezonul regular între cele două fruntașe au fost pe muchie de cuțit, elocvent fiind episodul din Mureș. În etapa a 6-a, în 1 octombrie, Metalurgistul a câștigat 3 puncte prețioase, scor 2-1, cu gol Șaucă (77), la câteva zeci de secunde de un penalty apărat de R. Opric la execuția lui Istrate. Oaspeții contează și pe cugirenii Codrea, achiziționați în iarnă, frații Marian (atacant, 22 de ani) și Emanuel (fundaș, 18 ani), ce vor fi adversarii formației din orașul natal, unde au început fotbalul. În intersezon, mureșenii i-au mai transferat pe Vasiu (FC Brașov) și camerunezul Ndiesse, D. Constantinescu (Ungaria), Căt. Dinu sau Glila. Unirea contează pe Victoraș Astafei – golgheterului seriei, cu 16 reușite, dar și pe Florin Istrate (fost la Unirea Alba Iulia sau Performanța Ighiu).

Va fi o dispută dificilă, o luptă pentru locul al doilea. Nu suntem într-un moment tocmai fericit, avem și absențe importante înaintea partidei cu o echiipă bună a seriei. Ne duelăm cu o contracandidată, într-un meci extrem de greu”, a punctat antrenorul Lucian Itu, ce nu poate conta pe Vitinha și Șaucă (suspendați), M. Neagu (nerefăcut complet), Tăban și Dohotariu (indisponibili de durată).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSU Alba Iulia – Gloria Bistrița 0-1 (0-1), pe Stadionul „Pielarul” din Sebeș | Studenții, un nou eșec cu liderul și tot „zero” în play-off

Dan HENEGAR

Publicat

în

Gloria Bistrița, liderul Seriei 9 din Liga 3, a câștigat în stil italian, 1-0 (1-0), disputa de pe „Pielarul”, cu CSU Alba Iulia, meci contând pentru etapa a 4-a. Fără a impresiona, gruparea condusă de Adrian Falub a cucerit 3 puncte prețioase, dar nu a convins. De partea cealaltă, universitarii au echilibrat disputa în actul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea