Rămâi conectat

Sport

Primul derby “de Alba”, din 2018, sub Drăgana! Vineri, Metalurgistul Cugir – AFC Unirea 1924 Alba Iulia, confruntarea orgoliilor

Dan HENEGAR

Publicat

în

Primul derby “de Alba” din 2018 se dispută vineri, 16 martie, de la ora 15.00, sub Drăgana, între Metalurgistul Cugir și Unirea Alba Iulia, echipe ce nu au cunoscut gustul succesului în runda inaugurală a returului. Și, din acest punct de vedere, dincolo de orgoliile inerente unui asemenea duel județean, se anunță o presiune suplimentară pentru combatante.

*Călin Moldovan: “Vrem să câștigăm, în tur am pierdut total nemeritat”

Din distribuția “roș-albaștrilor”, și așa subțire numeric, va absenta fundașul Negrescu – suspendat, existând o problemă în centrul defensivei pentru amfitrioni. “Este un derby județean, cu toate aspectele ce însoțesc un asemenea meci, dar pe noi ne interesează doar rivalitatea sportivă și punctele puse-n joc la prima partidă pe teren propriu din retur. Nu avem de luat revanșă în fața nimănui, vrem să câștigăm, după ce în tur am pierdut total nemeritat”, a afirmat antrenorul Călin Moldovan, ce are un singur fundaș central la dispoziție, veteranul Lucian Itu, fiind obligat să-l mute pe Vărărean din flancul stâng. În tur, pe “Cetate”, Metalurgistul a condus cu 1-0 (gol Făgărășanu în minutul 28), a controlat ostilitățile, dar a primit două goluri în câteva zeci de secunde, I. Grozav și Davidaș (min. 78 și 79), iar oponenții au reușit prima victorie stagională!

*Adrian Bicheși: “Avem de luat o revanșă, după jocul slab făcut”

Antrenorul “alb-negrilor”, Adrian Bicheși, a debutat cu un eșec pe banca formației albaiuliene, 0-1, acasă cu Fotbal Comuna Recea, după o prestație modestă și vrea ca echipa sa să prezinte o altă față în a doua rundă a returului. Uniriștii nu contează pe Al. Man – întindere și Captiu – probleme la coapsă, dar revin I. Grozav, An. David, A. Matei – s-a pregătit normal și italianul De Marco (se rezolvă documentele în aceste zile). “Nu este nimic special pentru noi în acest meci, însă este clar că vrem să arătăm altfel la Cugir și să ne luăm o revanșă față de noi, pentru jocul slab făcut în precedenta dispută. În acest derby județean avem dorința de a demonstra că suntem urmașii echipei fanion a județului”, a spus antrenorul Adrian Bicheși, care a îmbrăcat pentru șase luni tricoul Metalurgistului Cugir, în Liga a 3-a, în sezonul 2000-2001.

Foto: Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea