Rămâi conectat

Sport

O singură persoană din Alba are interdicţie pe stadioane!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Jocurile echipelor Metalurgistul Cugir, C.S. Industria Galda, C.S.U. Alba Iulia şi C.S.V. Alba Blaj se vor afla în atenţia jandarmilor. Potrivit lt. col. Cosmin Jurcoveţ, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Alba, o singură persoană din judeţul Alba este interzisă pe stadioane, iar ea domiciliază în Cugir. puscarie

Jandarmeria Română are atribuţii principale în ceea ce priveşte prevenirea şi combaterea violenţei în sport, iar la nivel judeţean această responsabilitate revine Jandarmeriei Alba. Instituţia şi-a îndeplinit atribuţiile legale pe aceasta linie şi a contribuit la asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă pe stadioanele şi în sălile unde s-au desfăşurat competiţii sportive.

Îmbucurător este faptul că, în continuare, se menţine un grad ridicat de siguranţă pe timpul jocurilor şi întrecerilor sportive, acestea fiind accesibile tuturor categoriilor de spectatori, chiar şi celor considerate a fi mai vulnerabile: copii, femei, persoane în vârstă sau cu dizabilităţi. În actualul sezon competiţional, Jandarmeria Alba va monitoriza, în principiu, patru echipe: Metalurgistul Cugir şi C.S. Industria Galda (fotbal), C.S.U. Alba Iulia (baschet) şi C.S.V. Alba Blaj (volei). Ca şi până acum, jandarmii vor urmări, pe de o parte, asigurarea protecţiei şi siguranţei spectatorilor, sportivilor şi oficialilor, iar pe de alta luarea măsurilor pentru prevenirea şi înlăturarea oricăror incidente ce se pot produce pe traseele de afluire/defluire şi în interiorul arenelor sportive, înainte, pe timpul şi după terminarea jocului sportiv.

Deşi reduse numeric, pe parcursul anului precedent, au existat cazuri în care jandarmii au fost nevoiţi să intervină pentru aplanarea unor incidente sau pentru determinarea unor spectatori să respecte prevederile legale care reglementează desfăşurarea jocurilor sportive. Cele mai multe situaţii au fost soluţionate fără a fi nevoie de aplicarea unor sancţiuni contravenţionale, dar au existat şi excepţii. Una dintre acestea o constituie un incident petrecut în luna noiembrie a anului 2014, în timpul meciului de fotbal susţinut de echipa Metalurgistul Cugir în compania formaţiei Gloria Progresul Bistriţa. În pauza dintre cele două reprize, un bărbat care avea atunci 53 de ani, domiciliat în Cugir, s-a prezentat la poarta stadionului şi a vrut să intre în incintă, deşi se afla sub influenţa alcoolului. Pentru că i s-a refuzat accesul, i-a înjurat, i-a ameninţat cu bătaia pe stewarzi şi a încercat să intre cu forţa. Un echipaj de jandarmerie a intervenit prompt, l-a oprit şi l-a sancţionat cu o amendă în valoare de 400 de lei şi cu sancţiunea contravenţională complementară de interzicere a accesului la competiţiile şi jocurile sportive pe o perioadă de 6 luni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

LPS Sebeș U17, eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită

Dan HENEGAR

Publicat

în

Eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită pentru LPS Sebeș U17 LPS „Florin Fleșeriu” Sebeș U17, echipă pregătită de Doru Oancea, a părăsit cu capul sus Cupa României la fotbal.  În meciul eliminatoriu din sferturile de finală ale competiției, găzduit de Baza Sportivă „Pielarul”, LPS Sebeș U17 a fost învinsă la limită […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea