Metalurgistul Cugir – Millenium Giarmata 3-1 (1-0) | Victorie pentru „Toamna cugireană” și tabelă electronică inaugurată cu trei puncte

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Partida de pe “Arena Cugir” (cu o nouă tabelă electronică în dotare, inaugurată cu acest meci!), dintre Metalurgistul și Millenium Giarmata, contând pentru runda a 4-a a Seriei a 4-a, s-a încheiat cu victoria trupei lui Călin Moldovan, scor 3-1 (1-0), goluri marcate de Șaucă (43), Dicu (52) și Dican (76), respectiv Stupu (72)

Întâlnirea disputată în prezența a peste 500 de spectatori a avut conotații aparte, date de faptul că în localitatea de sub Drăgana se desfășoară în acest weekend a 21-a ediție a festivalului “Toamna Cugireană”, în fapt zilele orașului.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

*Marian Buruiană, debut la 15 ani!

Doi dintre juniorii gazdelor, Dicu și Dican au punctat în premieră în Liga a 3-a, al doilea preluând ștafeta golului de la primul, pe care l-a înlocuit, pe final consemnându-se și debutul lui Marian Buruiană (15 ani!), un junior local, în eșalonul terț. Acesta a câștigat în aprilie, selecția “Performanța are viitor” de sub Drăgana, în prezența lui Răzvan Burleanu, președintele FRF, fiind inclus în efectivul deplasat la Barcelona.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

*1-0, MIN. 43: ȘAUCĂ a deschis scorul, marcând pentru a doua etapă la rând, cu un șut din 10 metri

*2-0, MIN. 52: DICU a marorat avantajul, reluare cu capul din 6 metri, după un corner de pe dreapta executat de Vaștag

*2-1, MIN. 72: STUPU înscrie din 8 metri, după o bâlbâială, iar la faza următoare oaspeții rămân în inferioritate prin eliminarea lui Buzdugan (73).

*3-1, MIN. 76: DICAN este al doilea junior ce înscrie pentru gazde, din 6 metri, după centrarea lui Șaucă

*Călin Moldovan: „Un succes cât de poate de concludent”

Îi felicit pe jucători pentru victorie, una cât de poate de concludentă. Încă păcătuim la finalizare, am ratat nepermis, dar rămân cele trei puncte cucerite. Un succes pentru oraș, pentru suporterii care au fost alături de noi, inaugurând tabela electronică cu un succes„, a menționat Călin Moldovan.

Prima parte dominată de gazde ce au lovit în două rânduri barele, prin Necșulescu (17) și Șaucă (40). Și la reluare, o nouă bară B. Lemac (66)

Amfitrionii au suflat și-n iaurt înaintea acestei dispute, amintindu-și episodul de acum trei ani, când tot de “Toamna Cugireană”, Millenium Giarmata a reușit marea surpriză la Cugir, o remiză, 2-2, revenind de la 0-2 în actul secund!

Echipele de start:

Metalurgistul: Crivăț – Dohotariu, I. Tătaru, Itu, M. Neagu – Șaucă (89, Buruiană), Vaștag, L. Tudor (55, B. Lemac), Dicu (73, Dican) – Necșulescu –  Făgărășanu (71, Șuteu); rezerve N. Bănică, Copiluși, Vîjdea. Antrenori Călin Moldovan și Lucian Itu.

Giarmata: Narita – Sporin, Cochintu, Stupu, Olteanu, Buzdugan, Andreici, Fertu, Rosenblum, Ochea, Beloescu. Pe banca: Trifon – Gavruta, Gavrilă, Popan, Damian, Gînju, Ciubutariu. Antrenor: Viorel Visa

Dan HENEGAR