Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Metalurgistul Cugir își pierde golgheterul: Atacantul Marius Lupu a semnat cu Corvinul Hunedoara

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Atacantul Marius Lupu (22 de ani), golgheterul Metalurgistului Cugir în ultimele două sezoane a părăsit în această pauză competițională gruparea de sub Drăgana și a semnat cu Corvinul Hunedoara.

Vreau să le mulțumesc celor de la Cugir pentru că am învățat foarte multe lucruri foarte bune, am făcut parte dintr-un grup foarte frumos, le doresc multă baftă. Am ales să merg la Corvinul Hunedoara întrucât consider că este un pas in față in carieră, Sper să promovăm anul asta și să ajut cât pot de mult echipa„, a precizat Marius Lupu.

Vârful de atac a fost dorit insistent de antrenorul Florin Maxim, fostul unirist, în “alb-albastru” mai regăsindu-se încă doi jucători din Alba, albaiulianul Andrei Roșu și zlătneanul Antonio Bradu (împrumutat de la Rapid). Plecarea la formația de lângă furnale reprezintă un pas înainte pentru vârful de atac, în condițiile în care Corvinul (fost CS Hunedoara ediția trecută, când a activat în seria conjudețenelor) și propune obiective ferme, de promovare în Liga a 2-a, după ce nu a reușit campionatul precedent (Minaur Baia Mare s-a impus în dubla de baraj). Lupu va fi prezentat oficial la Hunedoara luni, 4 iulie, când este fixată reunirea și primul antrenament.

Venit la Cugir în iarna anului 2020, M. Lupu s-a dovedit o afacere extraordinară pentru Metalurgistul, fotbalistul fiind două sezoane consecutive golgheterul “roș-albaștrilor”, cu 10 și respectiv 17 goluri. În trecut, Lupu a avut propuneri de transfer de la Viitorul Pandurii Tg. Jiu, Concordia Chiajna sau Kisvarda FC (Ungaria), care însă nu s-au concretizat din varii motive. Promițătorul fotbalist, scăpat aproape incredibil printre degete de CSM Deva, ce a renunțat extrem de ușor la serviciile sale (inițiat a fost împrumutat 6 luni la Cugir și i-a expirat contractul cu Deva), este originar din Alba, din comuna Vadu Moților, însă nu a avut nicio legătură cu fotbalul județean. A plecat la 12 ani la școală la LPS Deva, legându-și destinul timp de 7 ani, de fotbalul de sub Cetate, de la juniori până la echipa mare. Pe de altă parte, o altă piesă de bază a metalurgiștilor, mijlocașul Mario Boldea, este tentat să plece la CSC Dumbrăvița, nou-promovată în eșalonul secund. (H.D.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Metalurgistul Cugir – Viitorul Cluj 2-3 (1-0), în ultima rundă a turului în play-out | „Roș-albaștrii”, eșec după ce au condus cu 2-0!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Eșec neverosimil pentru Metalurgistul Cugir, 2-3 (1-0) pe propriul teren cu Viitorul Cluj, asta după ce gazdele au condus cu 2-0 și au primit 3 goluri în actul secund în mai puțin de 10 minute În minutul 15, căpitanul gazdelor, Tudor Șaucă a deschis scorul (șut din voleu), iar Vitinha (60, reluare cu capul la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea