Mâine, Național Sebiș – Metalurgistul Cugir | “Roș-albaștrii”, deplasare dificilă în județul rival

Paul Voicu - Primar 2020

Metalurgistul Cugir a rămas singura echipă invincibilă din Seria a 4-a a eșalonului terț, după ce liderul Șoimii Lipova a cunoscut gustul eșecului, lângă furnalele Hunedoarei. La 3 “lungimi” de prima poziție, “roș-albaștrii” de sub Drăgana au parte de o deplasare dificilă, la Sebiș, vineri, de la ora 15.00, în județul rival, având în față o echipă ce s-a regăsit în ultimele 4 runde în care nu a pierdut, în precedentul joc Național Sebiș remizând pe “Cetate” cu Unirea Alba Iulia, un 2-2 spectaculos. Metalurgistul Cugir a legat două victorii la rând, este pe poziția a treia a podiumului înaintea etapei a 10-a din eșalonul terț și în ultimele deplasări, la Deva și Avrig, a cucerit toate punctele. “Întâlnim o echipă ce se regăsește printre fruntașele campionatului, ce înscrie aproape în fiecare meci, cu jucători experimentați ce pot face diferența”, sună caracterizarea Sebișului, oferită de “principalul” Cugirului. “Se anunță o confruntare echilibrată, între două echipe bune, cu un moral bun, în care cine va greși mai puțin în faza defensivă va avea câștig de cauză. Noi ne dorim să continuăm seria succeselor, deși suntem conștienți că nu ne așteaptă o întâlnire ușoară, ba dimpotrivă”, a spus Călin Moldovan.

Neînvinsă de o lună de zile, mai precis din 22 septembrie (0-4 la Chișineu Criș), formația arădeană se situează pe poziția a 5-a, cu 17 puncte, cu două mai puțin decât adversara. Împotriva pretendentei la promovare din Alba, echipa lui Călin Cojocaru nu se poate baza pe Cochină (suspendat), Poștoarcă și Onțel (accidentați). Cu excepția lui Vărărean – indisponibil tot turul din pricina unei pubalgii, întregul efectiv cugirean este apt pentru acest examen, inclusiv Șt. Radu și G. Goronea, reveniți la antrenamente după problemele medicale.

ELIT

Întâlnim una dintre cele mai bune echipe ale seriei, care, pe lângă valoarea individuală a unor jucători ca Itu, Necșulescu, Făgărășanu sau Vaștag, are și o omogenitate ridicată. Pe de altă parte, nu înseamnă că dacă e neînvinsă până acum nu poate fi bătută, iar eu am încredere în băieții mei. Vrem să demonstrăm și noi că rezultatelor ultimelor patru meciuri, adică trei victorii și un egal, nu au fost întâmplătoare. Mai jucăm și acasă, în fața susținătorilor noștri și cu atât mai mult avem datoria să dăm totul pe teren pentru cele trei puncte. Dar, repet, va fi dificil, avem nevoie de concentrare maximă și de jucători în formă și determinați”, a explicat Călin Cojocaru, managerul „alb-albaștrilor”, pentru www.sportarad.ro

Mihail David - 2020

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...