Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Liga a 3-a, Metalurgistul Cugir – Unirea Dej 4-1 (1-0) *Cîrstean a marcat 4 goluri, Opric la două puncte de lider!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nou-promovata Metalurgistul Cugir a câştigat pe Stadionul CSO partida cu Unirea Dej, contând pentru etapa a 14-a a Ligii a 3-a (a treia a returului), scor 4-1 (1-0) şi a bifat a 4-a partidă fără eşec, un meci în care s-a distins golgheterul Cîrstean ce a punctat de 4 ori în compania „lanternei roşii”. Cugirenii au urcat pe locul secund, cu 24 de puncte (eşec Şoimii Pâncota la Zalău, 2-3), la numai două puncte de liderul Naţional Sebiş şi următorul meci va fi în deplasare, în compania „viruşilor verzi”, Sănătatea Cluj. „Scorul ne scuteşte de orice comentariu. O victorie detaşată, îi felicit pe toţi băieţii din lot, chiar şi cei care au jucat mai puţin şi la care am apelat azi. Vrem să câştigăm şi următoarele două meciuri pentru a avea o iarnă liniştită. Am dovedit că suntem o echipă, suntem pe locul doi, o preformanţă notabilă pentru noi„, a apreciat antrenorul Marius Opric.

Echipa lui Opric a depăşit problemele de tot şi a realizat a doua victorie consecutivă pe teren propriu, după cea cu CS Oşorhei. „Ne bucurăm de acest succes, adversarii au încercat să joace fotbal, nu s-au cantonat. Echipa a demonstrat că are valoare, a contat şi faptul că rezervele au intrat în ritmul meciului. A fost o prestaţie reuşită, dar nu ne culcăm pe o ureche. Le mulţumim suporterilor care au fost alături de noi şi ne-au condus spre victorie, în ciuda unei temperaturi destul de scăzute”, a apreciat Dan Popa, vicepreşedintele Metalurgistului.

*De 4 ori Cîrstean!

Vârful Adrian Cîrstean şi-a trecut în cont un careu: deschiderea scorului în minutul 9 (când iniţial s-a vehiculat varianta unui autogol al fundaşului S. Kovacs), în minutele 47 (şut din careu), 85 şi 88 (reluare din apropiere), în vreme ce vizitatorii au punctat prin Lukacs (90+1). Atacantul Cugirului a parafat astfel o evoluţie de excepţie ajungând la o cotă incredibilă a eficacităţii, 13 goluri marcate în 13 partide (a lipsit la Jucu). „O prestaţie reuşită a mea şi a întregii echipe, sunt foarte bucuros de aceste goluri. Şi sperăm să continuăm în acelaşi ritm„, a declarat eroul Cugirului, aflat în premieră în faţa unei asemenea realizări.

Deschiderea scorului a avut la bază un episod controversat, eroarea fundaşului dejean, Szabolcs Kovacs, care a deviat în propria poară o centrare trimisă în careu de Şuteu, spre fericirea celor peste 600 de spectatori, însă mingea fusese lovită cu capul de atacantul Cîrstean, care a şi fost creditat cu reuşita. Imediat după pauză, golgheterul Adrian Cîrstean (47) a finalizat din careu şi s-a bucurat pentru a 10-a reuşită stagională. În minutul 70, a intrat în teren şi vedeta locală L. Itu, revenit după o accidentare.

Fără 4 titulari, Negură, Al. Man, I. Buta şi Itu, Opric a avut dificultăţi în alcătuirea primului unsprezece şi a fost nevoit să improvizeze. Distribuţia Metalurgistului a fost compusă din Tiut (89, Lăncrănjan) – Tăban, Şuvaina, Şt. Radu, A. Ianc – G. Goronea, Ispas, M. Neagu, Şuteu (70, Itu) – A. Cîmpean (70, Oniga), Cîrstean (89, Oniche), rezerve Trăşcan, Iovănescu.

Unirea Dej: Cîrlan – S. Kovacs, S. Traore (60, Vârdea), C. Ursu, Rus, Lupu (74, Lukacs), Bratima (cpt), Blaj, M. Cristea (46, Thiam), P. Bogdan (60, Găbruş), Al. Moldovan; rezerve Blaga – Bud.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea