Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Liga a 3-a: Metalurgistul Cugir – CS Sânmartin 4-0 (0-0) *Hat-trick Cîrstean și a şaptea victorie consecutivă pentru echipa lui Cristian Coroian

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Metalurgistul Cugir a repurtat a 7-a victorie consecutivă în Seria a 5-a a Ligii a 3-a, scor 4-0 (0-0),  hat-trick Cîrstean (52, 63, 72 – din penalty) și Olteanu (90+2), cu CS Sânmartin şi şi-a consolidat locul secund în clasament, cu o etapă înaintea finalului. Metalurgistul Cugir - CS Sanmartin15

La ultima reprezentaţie pe propriul teren, elevii lui Cristian Coroian au făcut spectacol ofensiv, s-au descătușat după pauză, au învins CS Sânmartin şi au strâns 52 de puncte. Ultima rundă, cugirenii evoluează în deplasare la Sighet, în fieful pretendentei la poziţia secundă, dar meciul este unul de vacanță întrucât distanța dintre cele două grupări este de 5 puncte, după ce CSM Sighetul a pierdut azi la Oșorhei (0-1).

*Coroian: „Am făcut o a doua repriză de excepție”

Cristian Coroian a părăsit, alături de elevii săi arena în aplauzele spectatorilor și apoi cugirenii s-au bucurat la vestiare pentru această serie prolifică, prin care au strâns 21 de puncte. „Sunt fericit că am făcut o a doua repriză de excepție, în care ne-am consolidat locul doi. Cât mai sunt calcule matematice, mai sperăm, deși suntem conștienți că e dificil. Cele 7 victorii sunt numai meritul băieților, care au crezut, au luptat, deși au existat și momente grele, iar din punctul meu de vedere poziția ocupată în acest moment este meritată”, a comentat Coroian, fostul jucător emblematic al Gloriei Bistrița.

Firesc, Metalurgistul Cugir regretă anumite sincope produse în acest sezon și punctele pierdute care acum ar fi dat altă tonalitate luptei pentru promovare

După cum ne-am comportat în retur, acum există regrete pentru că n-am profitat de șansele noastre pentru a intra în calcule și n-am gestionat mai bine anumite confruntări„, a apreciat Coroian. În discuție sunt eșecurile interne cu CS Oșorhei și CSM Sighetul (în tur), derby-ul pierdut cu FCM Baia Mare (tot acasă), dar și remiza din primăvară de la Jucu.

*Despărțire plăcută de suporteri

Este un succes pe deplin meritat, prin care ne-am despărțit pozitiv cirstean1de suporterii noștri. Am reușit să încheiem campionatul pe locul secund, mai sus decât sezonul trecut, dovedind că avem potențial fotbalistic la Cugir. Mă bucură reușitele lui Cîrstean, un atacant de valoare„, a declarat Ciprian Pahone, președintele Metalurgistului, la finele celui mai categoric succes de pe Stadionul „CSO”, din primăvară.

*S-a trezit golgheterul Cîrstean

Talentat, dar în același timp extrem de capricios, atacantul Adrian Cîrstean și-a pus apăsat amprenta pe acest joc, marcând trei goluri în nici 20 de minute. Exclus la un moment dat din lot vârful s-a trezit la viață și și-a trecut în cont un hat-trick. Mai întâi a deschis scorul la 7 minute după pauză, când a finalizat cu capul centrarea lui Bold. Peste 11 minute a profitat de o neatenție a defensivei adverse și a majorat avantajul.

În minutul 70, Cîrstean a fost faultat în careu de Verdeș, portarul Metalurgistul Cugir - CS Sanmartin17advers, care s-a accidentat la umăr și a fost înlocuit de rezerva Dumitru Paul (care nu a mai apărat de doi ani, din pricina faptului că și-a pierdut un rinichi la un meci UTA Arad – Luceafărul Oradea). Lovitura de pedeapsă a fost transformată de același Cîrstean, golgheterul echipei ce a ajuns la 12 reușite stagionale.

Zarurile erau deja aruncate, iar până la final Cugirul a mai ratat o sumedenie de ocazii prin Șuteu și Olteanu – bară (min. 75).

În minutul 90+2, Olteanu a stabilit scorul final, unul categoric, 4-0 (după o acțiune a lui Necșulescu)!

Partidă a fost echilibrată doar în prima repriză: min. 12 șut Matei reținut de Gurincu, replica Metalurgistului venind în minutul 26, când reluarea lui Itu (din careul mic) a fost respinsă de portar.

Au evoluat formațiile:

*Metalurgistul: Gurincu – Bold, Gugu, Piko (84, Șt. Radu), Medeșan, Tăban (74, Șuteu), Avramescu, M. Neagu, Olteanu, Itu (62, Necșulescu), Cîrstean (86, Pîntea);

rezerve Lăncrănjan, Cr. Kilin, E. Negru. Antrenor Cristian Coroian.

*CS Sânmartin: Verdeș – G. Bogdan, Matei, Mintaș, Arsene – Ghilea, Novak – Cr. Copil, Zadori, Jurcă – Gh. Popescu; rezerve D. Paul – Cornea, Cervinschi, Pantea, Grosu, Mangra. Antrenor Florin Fărcaș.

Foto: Metalurgistul Cugir

[nggallery id=513]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea