Rămâi conectat

Sport

Liga 3, ediția 2022/2023: divizionarele terțe din Alba tot în Seria 9, cu… Corvinul Hunedoara, dar fără Gloria Bistrița!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Metalurgistul Cugir, CS Ocna Mureș, CS Municipal Unirea Alba Iulia (FRF a aprobat joi cesionarea dreptului de participare de la AFC Unirea 1924 Alba Iulia) și nou-promovata CS Universitatea Alba Iulia vor activa în ediția 2022/2023 în Seria 9 a Ligii a 3-a!

Componența seriilor urmează se fie votată în această după-amiază în cadrul Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal, pentru ca mâine dimineață să fie întocmit țintarul viitorului campionat, ce va debuta peste o săptămână, în 26/27 august.

Alături de cele 4 reprezentante ale Albei, în componența seriei vor mai activa Corvinul Hunedoara (o surpriză, toată vara vehiculându-se varianta ca hunedorenii să fie repartizați în altă serie), două grupări din Cluj (Viitorul Cluj și Sănătatea Cluj) și alte 3 din Mureș (Unirea Ungheni, Avântul Reghin și ACS Tg. Mureș 1898-Marosvásárhelyi SE).

Se remarcă, prin comparație cu ediția anterioară, că nu se mai regăsește în acest format Gloria Bistrița-Năsăud (ce și-a enunțat ferm dorința de promovare, sub comanda uniristului Adrian Falub) – trimisă în Seria 10 și Sticla Arieșul Turda (a retrogradat, a fost reprimită, însă apoi a anunțat că se înscrie în Liga 4), noutățile numindu-se CSU Alba Iulia și ACS Tg. Mureș 1898-Marosvásárhelyi SE (ambele debutante în eșalonul terț, după ce au trecut de barajele de promovare).

Alte surse presupuneau de curând că în Seria 9 vor fi AFC Odorheiu Secuiesc (Harghita) și cele două formații din Bistrița (Gloria și Silvicutoru Maieru),  dar se anticipa și o configurație cu 3 echipe din Cluj


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSM Unirea Alba Iulia, final de cantonament în Slovenia, concluziile antrenorului Alexandru Pelici | „Alb-negrii” mai vor un fundaș central

Dan HENEGAR

Publicat

în

Divizionara terță CSM Unirea Alba Iulia a încheiat cantonamentul centralizat din Slovenia, al doilea stagiu extern al anului după cel din iarnă din Antalya. Antrenorul Alexandru Pelici a fost mulțumit de condițiile avute la dispoziție și consideră că lotul este echilibrat valoric și numeric, mai având nevoie de un apărător central. CSM Unirea Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea