Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Joi, ora 18.00, Volei Alba Blaj – LKS Commercecon Lodz | “Finală” pentru continuarea aventurii europene

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Joi, 11 ianuarie, la ora 18.00, Volei Alba Blaj – LKS Commercecon Lodz, în „Alba Blaj” Arena, în penultima etapă a grupelor Ligii Campionilor, o finală” pentru continuarea aventurii europene

Primul meci al anului 2024 pentru campioana României Volei Alba Blaj este mâine, la ora 18.00, în “Alba Blaj” Arena (în direct pe TVR 3), în penultima etapă a grupelor Ligii Campionilor cu LKS Commercecon Lodz.

Practic este o “finală” pentru continuarea aventurii europene în cazul ambelor combatante. Gruparea din “Mica Romă” este aproape sigură, în cazul unei victorii, cu calificarea în play-off-ul sferturilor de finală, iar pentru reprezentanta Poloniei este un meci decisiv, “de totul, sau nimic”.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În tur, în noiembrie, la debutul în grupe, Volei Alba Blaj a dat lovitura și a obținut un succes de senzație în Polonia, scor 3-1, după o confruntare pe muchie de cuțit, dramatică (setul al 3-lea, unul palpitant, a fost adjudecat de oaspete cu 31-29, cu 4 mingi de set irosite de LKS Lodz și alte două ratate de blăjence). Grupa E a celei mai importante competiții voleibalistice de pe “Bătrânul continent” este una extrem de echilibrată, cu două etape înaintea finalului toate cele 4 combatante având șanse de accedere în etapa meciurilor eliminatorii (locul întâi – duce direct în sferturile de finală, locul secund asigură calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor, iar poziția a 3-a reprezintă participarea în Cupa CEV, sau în play-off-ul Ligii Campionilor unde va ajunge cea mai bună formație din cele 5 grupe).

În Liga Campionilor urmează două meciuri decisive pentru noi. Sunt partide importante pe care trebuie să le tratăm cu atenție și concentrare. Întâlnim cea mai bună echipă din grupă, chiar dacă rezultatele și situația din clasament nu arată acest lucru. O formație experimentată care poate oricând să-și dovedească valoarea. Dar, în sala noastră, cu suporterii alături, eu aștept un meci foarte bun făcut de elevele mele”, a precizat Stevan Ljubicic, citat de CSM Volei Alba Blaj.

Volei Alba Blaj este pe locul secund, cu două victorii și 8 puncte, fiind devansată de Volero Le Cannet – 3 meciuri adjudecate și 7 puncte, în ierarhie urmând LKS Lodz – 6 puncte și Prometey Dnipro – 3 puncte. Reprezentanta României a pierdut ambele dispute de pe teren propriu, cu același scor 2-3, cu Volero Le Cannet și Prometey Dnipro, dar s-a revanșat ulterior în Franța (3-0, în 5 decembrie, în ultima reprezentație din întrecerea stelară). Marți, 16 ianuarie, la Mioveni, se va trage cortina peste confruntările din grupe, cu Prometey Dnipro (astăzi întâlnește, pe teren propriu liderul Volero Le Cannet).

*Debut pentru Iman Isanovic

În acest joc decisiv este așteptat debutul voleibalistei Iman Isanovic (componentă a naționalei Bosniei și Herțegovina, venită din campionatul universitar american), singurul transfer al acestei perioade.

“Este o jucătoare cu potențial deosebit, care ne va ajuta mult în acest sezon. O cunosc de la echipa națională, a evoluat mulți ani în campionatul universitar din USA și a revenit după mult timp în Europa și nu e ușor să faci acest nou pas”, a spus antrenorul

Stevan Ljubicic. Pe de altă parte, Volei Alba Blaj s-a despărțit de Lea Deak și Anneclaire Ter Brugge. Astăzi, la Colegiul “IM Clain”, jucătoarele au împărțit invitații la meci.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia – victorii nete! Metalurgistul Cugir – succes după un meci nebun, Industria Galda – un nou eșec!

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, succese concludente pentru CSU Alba Iulia (în play-off) și CSM Unirea Alba Iulia (în play-out), în jocurile din eșalonul terț. Metalurgistul Cugir se impune la Reghin, după un nou meci nebun, scor 3-2 (după ce a condus cu 2-0 și a fost egalată în 3 minute), iar „lanterna roșie” Industria Galda a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea