Rămâi conectat

Sport

În “Mica Romă”, derby-ul campionatului și război pentru titlu! Luni, ora 17.30, în Sala “Timotei Cipariu”, Volei Alba Blaj – CSM București

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Luni, 2 aprilie, e zi de meci mare în “Mica Romă”! De la ora 17.30, în Sala “Timotei Cipariu” se înfruntă tripla campioană Volei Alba Blaj și CSM București, liderul Diviziei A1 și principala pretendentă la cununa de lauri. Ecuația bătăliei la vârf s-a simplificat după evenimentele petrecute în luna martie, în decurs de o lună de la “minus” 6 s-a ajuns la “minus” 2 și soarta titlului este pe masă. Blajul este obligat să învingă având parte de o confruntare “de totul sau nimic”, o finală în care “nu se iau prizonieri”, o bătălie în fața propriilor fani, cu o miză imensă!

*Darko Zakoc: “Depindem doar de noi și trebuie să profităm”

Am dovedit la ultimul meci de la Bucureşti că putem să învingem şi că totul e posibil. Vrem să arătăm tuturor că CSM Bucureşti nu poate câştiga de două ori consecutiv pe terenul nostru. Cred şi sper că şi jucătoarele noastre gândesc la fel, că ne vom mobiliza cu toţii, că vom da tot ce e mai bun şi că vom câştiga meciul, mai ales că ne aflăm în situaţia în care depindem doar de noi şi trebuie să profităm de asta”, este mesajul tranșant al antrenorului Darko Zakoc.

*Vladimir Bacșiș: “Meci de «totul sau nimic»!”

Deși mai sunt etape de jucat, acest duel reprezintă un meci de «totul sau nimic», unul foarte foarte important! Se înfruntă cele mai bune echipe din campionat și cred că șansele sunt egale. Credem în fete și în staff-ul tehnic, iar împreună cu o sală mai mult ca sigur plină, putem repurta o victorie în 3 puncte, având șansa să revenim în frunte. În plus, trebuie să demonstrăm că precedentul joc direct de la Blaj a fost un simplu accident, cauzat de programul încărcat din Champions League din acea perioadă”, a precizat Vladimir Bacșiș, directorul general al CSM Volei Alba Blaj.

*EKG-eul luptei la titlu!

În 28 ianuarie, gruparea din Capitală a răvășit Blajul câștigând într-un mod autoritar, 3-0 în “Timotei Cipariu”, iar avansul din ierarhie a ajuns la 4 puncte! Ulterior trupa lui Zakoc s-a împiedicat la Bacău, distanța fiind de 6 puncte, iar șansele grupării din “Mica Romă” s-au redus spre minim. Derby-ul direct din București a fost jucat cu sabia deasupra capului de Volei Alba Blaj, care dacă pierdea putea spune “Adio, titlu”! Însă Blajul a rezistat presiunii, a învins 3-2, după un meci dramatic, în 9 martie, rupând șirul eșcurilor în meciuri directe. Ecartul a scăzut la 5 “lungimi”, iar  “tigroaicele” conduse de Ferhat Akbaş și-au pierdut bioritmul, ce s-a dereglat complet: au pierdut acasă cu CSM Tîrgoviște (2-3), au mai irosit un punct la Timișoara cu Agroland (a învins 3-2), iar acum distanța dintre cele două rivale a ajuns la numai două puncte, cu 4 runde înaintea finalului stagional. În ierarhie, CSM București are 5 puncte în față, dar și un meci mai mult disputat, blăjencele urmând să dispute în 5 aprilie restanța cu Agroland Timișoara. Chiar dacă pretendentele la trofeul suprem intern mai joacă cu CSM Târgoviște și Știința Bacău, ce le pot virusa calculele, este limpede că titlul se joacă în Sala “Timotei Cipariu”, în acest derby al campionatului!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea