Rămâi conectat

Sport

În Cupa României, ACS Fotbal Comuna Recea – Metalurgistul Cugir 9-0 (1-0) | Juniorii de sub Drăgana au capotat după pauză, dar gazdele au făcut 4 schimbări!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Industria Galda-Metalurgistul Cugir 30Metalurgistul Cugir a pierdut 0-9 (0-1) în Cupa României, la Recea, dar are șansa să se califice la „masa verde”, întrucât oponenții au efectuat 4 înlocuiri, deși regulamentul cupei permite doar trei din această ediție! Subiectul este unul delicat întrucât gazdele au efectuat modificările, la sugestia arbitrilor, care se pare că nu au luat act de aceste noi reglementări.

În mod normal, Metalurgistul Cugir ar trebui să se califice la „masa verde” și în 14 octombrie, pe „Arena Cugir” ar trebui să întâlnească o echipă de Liga a 2-a.

Oaspeții au deplasat o formație de juniori, cu patru excepții D. Popescu, Toriște, Marinoiu și Iovănescu, restul fotbaliștilor conduși de Cosmin Șuvaina fiind din anii 1999, 2000 și 2001.

Minutul 77 al jocului avea însă să decidă soarta jocului. Antrenorul echipei din Recea, Romulus Buia, a dorit să dea şansa unui al patrulea jucător aflat pe banca de rezerve să intre pe teren şi a şi făcut-o, deşi i s-a atras atenţia din tribună că regulamentul Cupei României a fost schimbat. Arbitrii întâlnirii, în speţă Rareş Moca (Cluj-Napoca), Iulian Szekely (Cluj-Napoca) şi Dănuţ Vasile Costea (Satu Mare), au dat asigurări staff-ului maramureşenilor că pot face cea de-a patra schimbare, spunându-le că sunt gata să dea în scris că ştiu ce spun. Sabadâş a fost astfel introdus în locul lui Mureşan, iar Fotbal Comuna Recea făcea astfel a patra înlocuire.

Sănătatea Cluj a fost iertată de eliminarea la „masa verde”

Se aşteaptă acum decizia Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF în privinţa acestui joc, care, conform regulamentului, ar trebui să fie în favoarea Metalurgistului Cugir. Fotbal Comuna Recea nu avea voie să facă patru schimbări, în urma ultimelor modificări.

O situaţie la fel de intrigantă s-a petrecut şi în turul 1 al Cupei României, atunci când Sănătatea Cluj a trecut pe teren de 2-1 de o altă echipă din Alba,  Viitorul Sîntimbru, însă, la acea oră, ar fi trebuit să piardă la „masa verde” fiindcă nu a respectat regula jucătorilor Under 19 impusă în Comitetul de Urgenţă din 3 august. Clujenii trebuiau să aibă pe teren pe întreaga durată a jocului cel puţin trei jucători sub 19 ani, însă au avut doar unul, fiindcă s-au bazat pe vechiul regulament, cel care spunea că atunci când se întâlnesc două echipe din ligi diferite, atunci nu sunt nevoiţi să respecte regula juniorilor.

Ulterior, pentru a repara ceea ce nu anunţase în mod public şi pentru a nu se îndrepta către ea tunurile, FRF a schimbat din nou regulamentul printr-o şedinţă de Comitet de Urgenţă, dându-le dreptate celor de la Sănătatea şi perminţându-le să meargă în turul 2.

La acelaşi verdict speră acum şi conducătorii de la Fotbal Comuna Recea, ca FRF să nu-i pedepsească cu înfrângere la „masa verde”. Maramureşenii spun că au fost asiguraţi de arbitri că au voie să facă patru schimbări, deoarece şi cealaltă adversară joacă în Liga 3, campionat unde echipele au voie să facă câte patru schimbări pe meci!

O repriză a rezistat neexperimentata distribuție a vizitatorilor, care apoi a capotat la reluare.

A înscris în minutul 34 Deac, șut de la marginea careului, pe jos. În minutul 57, Șter majorează scorul cu un șut din întoarcere, aproape de vinclu.

În minutul 58, Lang a reluat, cu capul în poarta goală, la o lovitură liberă executată de Șter. În minutul 63, Șter a reluat din întoarcere, din careu, în diagonală, de la 10 metri.

În minutul 66 a înscris Deac (centrare Gherman), iar apoi în minutul 70, Deac marchează de pe linia porții, după o deviere a unui fundaș. În minutul 83, Giurgiu a șutat de la 20 de metri, în vinclu, ducând scorul la 7-0. În minutul 85, Giurgiu înscrie pe lângă Iordache, iar în minutuul 90, Chinde a finalizat la colțul lung.

Cugirenii evoluează din minutul 43  în inferioritate numerică, fiind eliminat Vîjdea.

 

Recea: Bota (71, Roșianu) – Pașca (46, Chinde), Lang, Urs, Gherman, Taraszkozi, Cuc (71, Asăujan), Giurgiu, Mureșan (77, Sabadâș), Șter, Deac. Antrenor Romulus Buia.

Metalurgistul: D. Popescu (80, Iordache) – Toriște, G. Enache, Vîjdea, Cioban, M. Udrea, Marinoiu, Milik (46, Lăcătuș), M. Codrea, Ad. Pașca, Iovănescu (72, Monu); rezerve Natrapei, Boga. Antrenor Cosmin Șuvaina.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Metalurgistul Cugir – Industria Galda 2-2 (0-1), în derby „de Alba” | „Lanterna roșie”, remiză dar și retrogradare matematică

Dan HENEGAR

Publicat

în

Metalurgistul Cugir remizează în derby „de Alba” cu Industria Galda de Jos, scor 2-2 (0-1), după o confruntare spectaculoasă în care vizitatorii au condus la pauză, „roș-albaștrii” au întors scorul, dar Frențiu, în prelungiri (90+3) a restabilit egalitatea. O remiză venită după 6 înfrângeri la rând pentru ultima clasată, una cu gust amar, întrucât la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea