Rămâi conectat

Sport

FRF a decis un nou sistem competiţional pentru juniorii A şi B! Echipele din Alba vor evolua în campionatul clasic

Publicat

în

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a aprobat în cadrul ședinței din 6 iulie 2015 noul sistem competițional al Juniorilor A și B. AFC Unirea Alba Iulia campioana juniori B5Măsura le vizează în mod direct şi pe combatantele juvenile din judeţul Alba, AFC Unirea 1924 Alba Iulia, LPS Sebeş (ce au activat în stagiunea precedentă), alături de Metalurgistul Cugir şi CS Zlatna ce se vor înscrie în noua ediţie. Echipele albaiuliene vor evolua în campionatul regulat, a doua competiţie ca importanţă, întrucât în campionatul 2014-2015, la juniori A, LPS Sebeş a terminat pe locul 5 iar AFC Unirea 1924 Alba Iulia pe poziţia a şasea, la nivelul juniorilor B, AFC Unirea 1924 Alba Iulia fiind pe poziţia a 4-a şi LPS Sebeş pe poziţia a 6-a.

Pentru creșterea nivelului competiției, campionatele naționale ale juniorilor A (jucători născuți în 1997 sau mai tineri), respectiv juniorilor B (jucători născuți în 1999 sau mai tineri) se vor disputa într-un sistem nou, pe două categorii distincte.
1. Campionatul de Elită. Participă echipele de juniori ale cluburilor care s-au clasat pe locurile 1-3 în cele 8 serii (24 de echipe), în ediția 2014-2015.
Echipele care doresc participarea în ”elită” trebuie să solicite în scris, până la data de 31 iulie, înscrierea în competiție. Dacă una dintre echipele clasate pe locurile 1-3 refuză participarea în noul sistem, locul va fi luat de echipa clasată pe locul următor și care dorește să participe.
Echipele vor fi repartizate, pe baza criteriului geografic, în două grupe a câte 12 echipe, care vor juca în sistem campionat (tur-retur). Turul campionatului: 29 august – 7 noiembrie 2015. Returul: 14 noiembrie – 5 decembrie 2015 – 4 etape, și 12 martie – 16 aprilie 2016, următoarele 7 runde (cu o etapă intermediară pe 13 aprilie).
Primele două clasate din fiecare grupă se califică la turneul final, în semifinalele campionatului național. Pentru faza finală, conducătorii echipelor vor prezenta lista celor 18 jucători (16 jucători de câmp și doi portari) pe care îi pot folosi. Poate fi înlocuit doar portarul și numai în cazul unei accidentări, în urma avizului primit din partea medicului competiție. Delegația unei echipe poate fi compusă din maximum 24 de persoane (18 jucători, un delegat, antrenorul principal, antrenorul secund, antrenor cu portarii, medic, maseur).
2. Campionatul clasic. Participă echipele cluburilor clasate pe locurile 4-12 (16) în seriile ediției 2014-2015, precum și alte unități sportive afiliate la FRF/AJF.
Echipele înscrise (solicitare până pe 31 iulie) și acceptate vor fi repartizate în 4 serii a câte 14-16 echipe, în funcție de numărul lor. Dacă numărul este mai mare, se vor crea serii suplimentare.
Jocurile se vor desfășura în sistem campionat (tur-retur, 26-30 etape), iar echipele clasate pe primul loc în aceste serii vor promova în ”elită”. Campionatul clasic va începe pe 22 august.
Faza finală la juniori A: 22-24 aprilie 2016 (23 aprilie zi de pauză)
Faza finală la juniori B: 27-29 mai 2016 (28 mai zi de pauză)
De asemenea, din sezonul 2015-2016 se înființează Cupa României elită atât la juniori A, cât și la juniori B, competiție rezervată echipelor clasate pe locurile 1-8 în fiecare grupă a Campionatului național de elită.
Au drept de joc:
Juniori A – jucători născuți în 1997, 1998 și maximum doi jucători născuți mai devreme de 31 decembrie 1998
Juniori B – jucători născuți în 1999, 2000 și maximum doi jucători mai devreme de 31 decembrie 2000
Etapele competiției se desfășoară în sistem eliminatoriu, gazda urmând a fi echipa mai slab clasată. (sursa: FRF)
Publicitate

Sport

RC Gura Humorului – CSU Rugby Alba Iulia 38-7 (26-0) | Echipa din Moldova a cucerit Cupa Tissot

Publicat

în

După ce etapa trecută a repurtat primul succes din istorie în Divizia Națională de Seniori, acasă cu CSM Bucovina Suceava, CSU Rubgy Alba Iulia a pierdut în etapa a 15-a a celui de-al doilea eșalon valoric, în deplasarea de la Gura Humorului, scor 7-38 (0-26).

Punctele vizitatorilor au fost în urma unui eseu de penalizare, echipa din Cetatea Marii Uniri având probleme majore de efectiv înaintea acestei deplasări, în fieful ocupantei poziției a 6-a, vizitatorii abia reușind să strângă numărul necesar de jucători.

Cu acest prilej, a fost înmânată echipei învingătoare trofeul Cupa Tissot, dăruită pentru această confruntare de susținătorul comun al celor două formații prietene, Albini Prassa (prin Ion Schiau). De asemenea, căptanul oaspeților, Florin Coge, a fost premiat cu un ceas marca Tissot, în uyrma voturilor adversarilor. În etapa următoare, sâmbătă, de la ora 11.00, pe terneul doi al Stadionului „Cetate”, CSU Rugby Alba Iulia va primi replica penultimei clasate, CSUAV Arad.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Sport

Municipiul Sebeș este și în acest an gazda primitoare a competiției „Cupa Muhlbach” la tenis de câmp. Programul evenimentului sportiv

Publicat

în

Municipiul Sebeș este și în acest an gazda primitoare a competiției „Cupa Muhlbach” la tenis de câmp. Programul evenimentului sportiv

Municipiul Sebeș este și în acest an gazda primitoare a competiției „Cupa Muhlbach” la tenis de câmp, rezervată copiilor și juniorilor, la categoriile de vârstă 10, 12, 14, 16 și 18 ani, băieți și fete.

Întrecerile se desfășoară pe terenurile bazelor sportive Tenis Club Dura din Sebeș și Tenis prof. Lincă, în zilele de 23-26 octombrie 2021.

Competiția este cuprinsă în calendarul competițional al anului 2021 întocmit de Federația Română de Tenis.

Electrica Furnizare Discount

Vor participa sportivi legitimați din toată țara, iar rezultatele obținute contează pentru întocmirea clasamentului general individual pe categorii de vârstă. Și-au anunțat participarea peste 100 de sportivi din: Alba-Iulia, Cugir, Sebeș, Aiud, Timișoara, Arad, Oradea, Deva, Hunedoara, Zalău, Cluj, Târgu-Mureș, Târgu-Jiu, Ștei, Petroșani, Mediaș.

Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sebeș, Centrul Cultural „Lucian Blaga”, parteneri în organizarea acestui eveniment sportiv, vor acorda diplome, cupe, medalii și obiecte sportive.

Citește mai mult

Sport

Liga a 4-a, CS Zlatna – Energia Săsciori 1-2 (1-0) | În nocturnă, vizitatorii au întors scorul la reluare

Publicat

în

În meciul ce a deschis etapa a 9-a a Ligii a 4-a, în nocturnă, CS Zlatna – Energia Săsciori 1-2 (1-0)

Au marcat: A. Cîmpean (38, penalty), respectiv Nazarie (53), Plitea (68)

Prologul rundei s-a disputat vineri seara, în nocturnă. Săsciorenii continuă seria pozitivă, cu al doilea joc la rând câștigat, după ce au întors rezultatul în actul secund. Aurarii sunt la doua înfrângere consecutivă în fața fanilor, etapa anterioară 0-1 cu Spicul Daia Română, și nu se regăsesc în ultima perioadă, una nefastă, cu un singur punct adjudecat în ultimele 5 dispute.

Electrica Furnizare Discount

Etapa:

Sâmbătă, ora 16.00: Voința Stremț – Hidromecanica Șugag

Duminică, ora 11.00: CSU Alba Iulia – Viitorul Sântimbru, Kinder Teiuș – Olimpia Aiud; ora 12.00: Industria Galda – GT Sport Alba Iulia; ora 16.00: Inter Unirea – Performanța Ighiu și Viitorul Vama Seacă – CIL Blaj.

Sursa foto: CSU Alba Iulia

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare