FOTO: Volei Alba Blaj scrie istorie pentru Alba | Echipa din “Mica Romă” continuă performanţa europeană, calificându-se în Cupa CEV!

Volei Alba Blaj, campioana României, club înfiinţat în 2011, a devenit principalul ambasador al judeţului, continuându-şi pVolei Alba Blaj - Rocheville Le Cannet 215arcursul european prin accederea în sferturile de finală ale Cupei CEV.

Echipa din “Mica Romă”, debutantă în Champions League a izbutit o nouă performanţă de prestigiu, calificându-se între primele 20 de echipe de volei feminin de pe “Bătrânul Continent”.

Citeşte şi: În sferturile Cupei CEV, Schweriner SC (Germania) – Volei Alba Blaj! Campioana României ţinteşte calificarea în semifinale

Artizanii acestui parcurs remarcabil au trăit intens confruntarea decisivă de la Sibiu, cu Rocheville Le Cannet, bucurându-se însă pe măsura rezultatului înregistrat. “La primul sezon de Champions League am reuşit un lucru notabil. Un parcurs onorant, pentru România, pentru Alba, pentru Blaj, în condiţiile în care am reuşit cel mai bun rezultat sportiv în Europa, la nivel de echipe, din istoria judeţului. Ne dorim să disputăm o semifinală europeană, meci la care să umplem sala, să strângem 2000 deVolei Alba Blaj - Rocheville Le Cannet 232 spectatori la Sibiu! Trebuie să mulţumesc staff-ului tehnic pentru modul cum a pregătit echipa, merită din plin eforturile făcute de Blaj. Sunt mândru şi onorat că sunt primarul municipiului la acest nivel”, a declarat primarul Gheorghe Rotar, artizanul acestei echipe superbe, născute într-un mic orăşel ce se regăseşte prin sport.

*Blajul, între primele 20 din Europa!

Imperturbabil, chiar şi după realizarea performanţei, Darko Zakoc este conştient că echipa din Blaj scrie istorie. “Este un lucru extraordinar pentru noi, o mare satisfacţie pentru întregul oraş, continuarea parcursului în Europa. În sferturile Cupei CEV sunt echipe tari, dar dacă vom juca precum la Piacenza avem şanse împotriva oricărui adversar”, a spus antrenorul sârb. “Este o performanţă la care am gândit în şoaptă, un rezultat foarte mare pentru judeţul Alba. Trăim o frumoasă istorie sportivă a Blajului, ce are o echipă calificată între primele 20 de formaţii din Europa. Este ceva imens pentru noi”, a precizat preşedintele Sergiu Ştefănescu.

Cel mai mic oraş din România ce a cucerit un titlu naţional, pe echipe, la seniori, cu excepţia numită Urziceni la fotbal, Blajul se mândreşte cu rezultatele de poveste reuşite de campioana noastră. Felicitări Volei Alba Blaj!

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...