Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – Rapid 3-2, în „finala” ultimei etape în Divizia A1 | Campioana, victorie uriașă și locul 3!!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Derby incendiar Volei Alba Blaj – Rapid, scor 3-2 (20-25, 25-19, 20-25, 25-12, 15-11), în „Alba Blaj” Arena, în ultima rundă a Diviziei A1, un meci nebun, cu o miză uriașă. Campioana a avut parte de o partidă specială împotriva antrenorului Darko Zakoč, echipa din „Mica Romă” reușind să întoarcă soarta unuj joc dramatic în care a fost condusă cu 2-1!

În primele jocuri din faza eliminatorie, Volei Alba Blaj întâlnește pe Dinamo (locul 6), primul joc pe teren propriu, duminică, 24 martie, la ora 16.00 (următoarele întâlniri sunt joi, 28 martie, deplasare, și dacă mai e cazul, în 30 martie, acasă). În cazul accederii în semifinale, campioana va întâlni învingătoarea dintre Rapid (locul 2) și CSM București (locul 7).

 

O confruntare în care Rapidul a avut mereu avantaj, 1-0 și 2-1, dar ardelencele au egalat de fiecare dată și au trimis meciul în tie-break. Ultimul set al unui joc epuizant, cu o încărcătură enormă, a avut următoarea derulare: 1-1, 2-1, 2-4, 5-4, 9-5, 12-6 și 14-7

Pe primele poziții sunt, în ordine, Târgoviște, Rapid, Volei Alba Blaj și CSM Lugoj, primele 3 cu același punctaj!

 

Un meci care a valorat un întreg sezon, aceasta a fost duelul dintre Volei Alba Blaj și Rapid București, confruntare care a decis ordinea primelor 4 clasate la finalul sezonului regular. A rezultat o întâlnire incendiară, care s-a bucurat de o atmosferă de senzație, meci care a durat mai bine de două ore (124 de minute). O victorie cu sufletul pentru campioană, în fața fanilor, echipa din „Mica Romă” terminând pe poziția a 3-a. În primele jocuri din faza eliminatorie, Volei Alba Blaj întâlnește pe Dinamo (locul 6), primul joc pe teren propriu, în 23 martie.

Gazdele au fost superioare la blocaj (13-8), iar raportul așilor a fost 4-3 în favoarea Rapidului. Cele mai multe puncte le-au strâns Katarina Jović – 26 și Drussyla Costa – 20, respectiv Ioana Baciu – 21 și Nasya Dimitrova – 16

 

*Atmosferă de meci mare!

O atmosferă superbă în „Alba Blaj” Arena, unde antrenorul Darko Zakoc a fost primit cu aplauze prelungite. În jur de 1500 de spectatori și două galerii organizate, au asistat la această finală. „Alba vișinie” a dat replica fanilor locali rezultând un spectacol din toate punctele de vedere.

Șovăielnic a început Blajul, cu primele 3 servicii greșite. Rapidul s-a aflat mereu în față, exceptând un moment în care gazdele au remontat de la 9-13 până la 14-13, însă vizitatoarele au revenit în avantaj 19-17 și 22-18

În al doilea parțial campioanele s-au dezlănțuit și au controlat clar ostilitățile, distanțându-se la un neverosimil 16-8 și egalând situația pe tabelă!

Nebunia continuă și în al 3-lea set, cu o egalalare venită la 9-9, mergându-se cap la cap până la 12-12. Rapid s-a distanțat la 15-12 și Ljubicic a solicitat al doilea time-out al setului. Fără efect, vișiniile mărind ecartul la 19-14, 21-16 și 24-20, preluând iarăși avantajul.

„Totul sau nimic” a devenit confruntarea pentru deținătoarea titlului, condusă cu 2-1 și pusă sub presiune. Blajul nu renunță și face 12-8, mai apoi 17-9, într-un set dominat autoritar.

O adevărată finală în chiar meciul de încheiere al sezonului regulat al Diviziei A1. O partidă care va da liderul acestui campionat, adică formația care va avea șansa de a disputa mereu eventualul meci decisiv din play-off pe teren propriu, clasamentul primelor 4 formații depinzând de rezultatul acestui joc incendiar.

Volei Alba Blaj: Katarina Jović – 26 de puncte, Lora Kitipova – 5, Jovana Kocić – 11, Bogumila Biarda – 8, Drussyla Costa – 20, Nneka Onyejekwe – 6, Paula Partnoi (libero); au mai intrat Iarina Axinte, Isidora Kockarević – 3; Iman Isanović, Britt Rampelberg (l), Raisa Ioan, Daria Oceanic. Antrenor Stevan Ljubičic


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

LPS Sebeș, eliminată în sferturile de finală la Under 17, după 2-6 cu SCM Zalău!

Dan HENEGAR

Publicat

în

LPS Sebeș a fost eliminată în sferturile de finală ale Campionatului Under 17, după eșecul drastic din deplasare cu SCM Zalău, scor 2-6 (0-3). Vizitatorii conduși de Doru Oancea au fost copleșiți de miza jocului eliminatoriu. emoțiile și-au spus din plin cuvântul și după un sfert de oră gazdele aveau avantaj de 3 goluri. Zarurile […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea