Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – LKS Lodz 0-3, în Liga Campionilor! Eșec, evoluție modestă și situația se complică!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj a pierdut drastic, scor 0-3 (16-25, 19-25, 15-25), cu LKS Commercecon Lodz, în „Alba Blaj” Arena, în penultima etapă a grupelor Ligii Campionilor, o finală” pentru continuarea aventurii europene.

Primul meci al anului 2024 pentru campioana României Volei Alba Blaj a reprezentat o decepție, iar această înfrângere severă complică extrem de mult calculele calificării. LKS Lodz și-a luat revanșa în mod autoritar pentru disputa din Polonia și a urcat pe primul loc al ierarhiei (9 puncte, 3 victorii).

Volei Alba Blaj a pierdut al 3-lea joc în fața fanilor în grupele Champions League, după o evoluție modestă și tremură pentru continuarea parcursului european. Au fost 76 de minute de coșmar pentru Volei Alba Blaj, dominată la toate capitolele. MVP-ul întâlnirii a fost Valentina Diouf – care a strâns 21 de puncte.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Copleșite de miză au fost elevele lui Stevan Ljubic în acest meci decisiv, rezultând o prestație dezamăgitoare la confruntarea de debut din 2024.

Blajul este pe poziția a 3-a (8 puncte, două victorii) și simte presiunea întrucât Prometey are șansa să o devanseze, în cazul unui succes în meciul direct. Gruparea din Ucraina a învins, 3-1, pe Volero Le Cannet și are, la rându-i, două victorii (6 puncte).

Echipa din „Mica Romă”, era în cazul unei victorii, calificată în etapele următoare ale competiției stelare, însă acum a ajuns să tremure inclusiv pentru continuarea în Cupa CEV, partida de marți, de la Mioveni, cu Prometey Dnipro fiind decisivă.

O atmosferă superbă, într-o sală plină, cu peste 1700 de spectatori și 20 de suporteri polonezi care au întreținut duelul galeriilor, au fost ingredientele unei confruntări spectaculoase.

Primul set a fost început bine de gazde, care însă de la 12-11 au căzut nepermis, cu 7 puncte la rând ale oponentelor, LKS Kodz preluând inițiativa și dominând ostilitățile. Vizitatoarele au cucerit, de justețe primul set, scor 25-16.

Și setul secund s-a derulat pe aceleași coordonate, distanțându-se la 11-4 și 13-6. Blajul nu a renunțat la luptă, a dat semne de revenire și s-a apropiat la 13-15 și 18-19, dar nu a fost suficient. Având ascendentul moral, LKS Lodz a oferit o lecție de volei și în al 3-lea parțial, în care a condus cu 8-1, 11-3 și 20-9.

Practic este o “finală” pentru continuarea aventurii europene în cazul ambelor combatante. Gruparea din “Mica Romă” este aproape sigură, în cazul unei victorii, cu calificarea în play-off-ul sferturilor de finală, iar pentru reprezentanta Poloniei este un meci decisiv, “de totul, sau nimic”.

Volei Alba Blaj: Katarina Jović – 4 puncte, Jovana Kocić – 5, Bogumila Biarda – 8, Nneka Onyejekwe – 6, Iarina Axinte – două, Drussyla Costa – două puncte, Britt Rampelberg (l); au mai intrat Paula Partnoi (l), Lora Kitipova, Isidora Kockarević – 4, Iman Isanovic – 3 (la debut), Raisa Ioan – un punct (Daria Ocenic). Antrenor Stevan Ljubičic


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia – victorii nete! Metalurgistul Cugir – succes după un meci nebun, Industria Galda – un nou eșec!

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, succese concludente pentru CSU Alba Iulia (în play-off) și CSM Unirea Alba Iulia (în play-out), în jocurile din eșalonul terț. Metalurgistul Cugir se impune la Reghin, după un nou meci nebun, scor 3-2 (după ce a condus cu 2-0 și a fost egalată în 3 minute), iar „lanterna roșie” Industria Galda a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea