Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO-VIDEO: Volei Alba Blaj – CSM Târgoviște 3-0, în derby-ul turului Diviziei A1 la volei feminin!!! Victorie și spectacol pentru campioană!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj a învins CSM Târgoviște, scor 3-0 (25-20, 25-17, 25-21), în Sala “Timotei Cipariu” în derby-ul turului Diviziei A1 la volei feminin

Duelul dintre eternele rivale Volei Alba Blaj și CSM Târgoviște, grupări care în ultimii doi ani și-au împărțit titlul de campioană, a avut-o în prim-plan pe deținătoarea titlului, care la capătul celei mai bune prestații stagionale și-a adjudecat disputa în 71 de minute. Gazdele, fără 3 jucătoare, absente din motive medicale, nu au efectuat nicio înlocuire pe durata jocului.

Campioana revine în fotolul de lider, cu 23 de puncte, devansând Dinamo ce s-a impus cu 3-2 la Craiova. Statistica anului 2022 e simplă: 3 meciuri directe la Blaj, toate încheiate în 3 seturi.

Oarecum datoare după ultimele rezultate, eșec la „masa verde” cu Dinamo și înfrângere în Franța, în grupele Champions League, elevele lui Stevan Ljubičić au etalat o prestație solidă și s-au impus de justețe, într-o partidă în care au dominat fileul în momentele cheie. Avându-le în prim plan pe Bojana Milenković – 20 de puncte și Victoriia Russu – 16 puncte (tot atâtea a strâns și Ana Bjelica – CSM Tărgoviște), formația din Ardeal a arătat forță și a câștigat meciul orgoliilor între reprezentantele României în Champions League.

Oaspetele au început mai bine jocul, au condus cu 10-7, însă a fost un simplu foc de paie, întrucât gazdele au egalat la „15” și cu o serie de 7 puncte succesive s-au desprins decisiv la 20-15. Aidoma s-a derulat și setul secund în care CSM Târgoviște a avut un avantaj de 4 puncte la un moment dat, 9-5, dar din nou nu au rezistat iureșului blăjean, materializat cu o serie excelentă de 7 puncte adjudecate și un avantaj considerabil, de la 12-13, la 19-13 și apoi 23-16.

YouTube video

Al treilea parțial a fost echilibrat, cu combatantele aflate pe rând la conducere. Târgoviște s-a aflat din nou în față: 16-13, dar oponenta a realizat iarăși o serie remarcabilă: cu 5 puncte succesive și a preluat conducerea: 18-16, iar de la 20-20 s-a dezlănțuit: 24-20!

La concurență cu finala mică a Mondialului, duelul dintre contracandidate s-a disputat într-o sală în care s-au regăsit și locuri goale.

S-a derulat penultima rundă a campionatului intern, totodată ultima apariție din 2022 a fetelor din “Mica Romă” în propria sală. Duelul pentru supremație cu formația de lângă Turnul Chindiei a prefațat un alt joc dificil, miercuri, 21 decembrie, la ora 19.00, la Tg. Mureș, cu Vero Volley Milano. Anul se va încheia cu un nou duel de foc, miercuri, 28 decembrie, în deplasare cu Rapid București, joc care va trage cortina peste 2022.

Volei Alba Blaj: Gergana Dimitrova – 9 puncte, Slađana Mirković – 4 p, Raisa Ioan – 3 p, Bojana Milenković – 20 p, Victoriia Russu – 16 p, Jovana  Kocić – 9 p, Andra Cojocaru (libero), a mai intrat Andreea Ispas (l); Sorina Miclăuș, Jovana Cirković, (Georgiana Faleș, Iarina Axinte, Andrea Kossanyiová). Antrenor Stevan Ljubičić.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, jucătorii din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, sunt cei 5 jucători din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României Fundașul Alexandru Juncan (29 de ani), mijlocașul Bogdan Oniche (29 de ani), atacantul Alexandru Cioară (29 de ani), toți de la Industria Galda de Jos, plus portarul Sergiu Bistraie (20 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea