FOTO/VIDEO| ȘTIREA TA: Mistreții atacă la Micești, lângă Alba Iulia. Solarii cu culturi de varză, distruse de sălbăticiuni

Mistreții dau lovitura din nou la Micești, lângă Alba Iulia, de data aceasta în solariile cu culturi de varză. Fermierii rămân cu pagubele și munca în zadar.

Pe timp de noapte, un grup de mistreți s-a năpustit în solariile din Micești. Au distrus culturile de varză dar și cele de vinete. Din păcate, pentru fermieri, este foarte puțin probabil să obțină despăgubiri, având în vedere că este necesară demonstrarea faptului că distrugerile au fost făcute de mistreți și nu de porcii domestici iar procedurile sunt complicate și de lungă durată.

Mesajul unui miceștean afectat de distrugerea sălbăticiunilor, către cei de la administrația fondurilor de vânătoare este unul dur, având în vedere că nu s-au luat măsuri pentru a limita distrugerile până în prezent: „Ăștia cu fondurile de vânătoare, de pe Micești, ce faceți? Vă creșteți acum mistreții pe culturile oamenilor, sau veniți să vi-i luați de pe aici, de pe câmpuri?”

Localnicii sunt afectați în fiecare an de către animalele sălbatice, dar cel mai grav este că atacul acestora este tot mai frecvent. În ritmul acesta, oamenii nu doar că au muncit în van, dar nu pot să își scoată din recoltă nici măcar investițiile.

Adela SPĂTAR

1 comentariu

Paduraru 7 septembrie 2019 at 17:45

Smechèrii cu armè au auzit de Pesta sau Buda si ñu mai au timp de mistŕeti!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...