Rămâi conectat

Sport

FOTO: Un albaiulian, pe cale să scrie istorie în Spania prin organizarea primei probe la automobilism VTM în oraşul Ontinyent

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un albaiulian, împătimit al automobilismului este pe cale să organizeze prima probă de viteză pe traseu montan, în 12-13 aprilie 2014, în oraşul Ontinyent din Spania. Adrian Bărbănţan în vârstă de 38 de ani, a avut primul contact cu raliurile în 1995 şi a participat ca şi pilot şi copilot învăţând mai mult cu fiecare cursă, kilometru sau curbă.

Pilotul albaiulian doreşte să organizeze în premieră, în primăvara acestui an o cursă de raliuri în oraşul Ontinyent din Spania, asemănătoare cu cele din localitatea Straja, din judeţul Alba.

Adrian Bărbănţan a avut primul contact cu raliurile în 1995 ca şi mecanic şi a intrat în lumea acestui sport în 2009 când a debutat ca şi copilot de raliuri cu un Porsche 911 câştigând campionatul la categoria de vehicule istorice (maşini mai vechi de 25 de ani). În anul 2012 a câştigat ca şi copilot, cu un Seat 124 clasa I la VTM, categoria „istorice” şi clasa I la VTM ca şi pilot cu un Nissan Micra. 2013 a fost un an excelent pentru Adrian fiind campion la VTM la clasa 1 şi campion la clasa „istorice”, participând tot ca şi copilot. Cu ajutorul Primăriei oraşului Ontinyent şi a Federaţiei de Automobilism Adrian speră să reuşească o premieră în acest an, prin organizarea unei curse VTM, în luna aprilie.

[nggallery id=994]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Crăciunelu de Jos, campioana din Alba, la faza regională a Cupei Satelor, luni, 29 aprilie

Dan HENEGAR

Publicat

în

Crăciunelu de Jos, campioana din Alba, la faza regională a Cupei Satelor, luni, 29 aprilie Echipa comunei Crăciunelu de Jos va participa luni, 29 aprilie, la faza regională a Cupei Satelor. Turneul este prevăzut la Șelimbăr (județul Sibiu) și reunește 5 formații: Crăciunelu de Jos (Alba), Vulcan (Brașov), Șelimbăr (Sibiu), Zetea (Harghita) și Sâncraiu de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea