Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA. Miros de busuioc și flori proaspete în TOALETA de lux din Cetate: Meseria, o pasiune pentru o îngrijitoare din Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Meseria, brățară de aur pentru o îngrijitoare din Alba Iulia, care ne arată că pasiunea schimbă viziunea.

Mihălțan Elisabeta în vârstă de 55 de ani, îngrijitoarea „toaletei de lux” din Cetatea Marii Uniri, păstrează o curățenie lună și bec, iar cei care trec pragul toaletei publice din oraș au rămas impresionați de curățenia și mirosul de busuioc și flori pe care aceasta le-a cules special pentru a transforma o toaletă într-o oază de civilizație.

Femeia, responsabilă cu îngrijirea locului, a adus flori de acasă şi păstrează o curăţenie ieşită din comun pentru o toaletă publică. Mirosul de busuioc și flori dă încăperii un iz de parfum natural, înlocuind cu brio odorizantele specifice.

Cea mai scumpă toaletă publică din România, a cărei investiție este estimată la aproximativ 400.000 de euro, a fost finanțată exclusiv din fonduri europene iar prețul ridicat se datorează punerii în valoare a zidului adiacent clădirii Palatului Princiar care se află în subteran, zona de vestigii fiind delimitată de cea a grupurilor sanitare.

Modernizarea grupului sanitar, și investiția de 400.000 de euro, a fost determinată, nu de nevoile sociale, ci de punerea în valoare a fostei magazii de făină care datează din secolele XII-XIII.

Grupul sanitar este compus din mai multe încăperi printre care cameră tehnică, de serviciu, toaletă pentru bărbați, pentru femei și pentru persoane cu handicap. În total au fost amenajate 12 toalete, 6 destinate femeilor şi 6 bărbaţilor,  două toalete speciale pentru persoane cu handicap, un spaţiu destinat exclusiv părinţilor şi bebeluşilor.

[nggallery id=7510]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA: Accident rutier pe Calea Moților în Alba Iulia. O mașină cu numere de Sibiu s-a aruncat într-o mașină staționată cu avariile pornite

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA: Accident rutier pe Calea Moților în Alba Iulia. O mașină cu numere de Sibiu s-a aruncat într-o mașină staționată cu avariile pornite Un accident s-a petrecut în miercuri, 1 mai, în jurul orei 12:00, pe Calea Moților. O mașină marca Suzuki cu numere de Sibiu s-a aruncat direct într-o mașină staționată cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea