FOTO ȘTIREA TA. Miros de busuioc și flori proaspete în TOALETA de lux din Cetate: Meseria, o pasiune pentru o îngrijitoare din Alba

Paul Voicu - Primar 2020

Meseria, brățară de aur pentru o îngrijitoare din Alba Iulia, care ne arată că pasiunea schimbă viziunea.

Mihălțan Elisabeta în vârstă de 55 de ani, îngrijitoarea „toaletei de lux” din Cetatea Marii Uniri, păstrează o curățenie lună și bec, iar cei care trec pragul toaletei publice din oraș au rămas impresionați de curățenia și mirosul de busuioc și flori pe care aceasta le-a cules special pentru a transforma o toaletă într-o oază de civilizație.

ELIT

Femeia, responsabilă cu îngrijirea locului, a adus flori de acasă şi păstrează o curăţenie ieşită din comun pentru o toaletă publică. Mirosul de busuioc și flori dă încăperii un iz de parfum natural, înlocuind cu brio odorizantele specifice.

Cea mai scumpă toaletă publică din România, a cărei investiție este estimată la aproximativ 400.000 de euro, a fost finanțată exclusiv din fonduri europene iar prețul ridicat se datorează punerii în valoare a zidului adiacent clădirii Palatului Princiar care se află în subteran, zona de vestigii fiind delimitată de cea a grupurilor sanitare.

Mihail David - 2020

Modernizarea grupului sanitar, și investiția de 400.000 de euro, a fost determinată, nu de nevoile sociale, ci de punerea în valoare a fostei magazii de făină care datează din secolele XII-XIII.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Grupul sanitar este compus din mai multe încăperi printre care cameră tehnică, de serviciu, toaletă pentru bărbați, pentru femei și pentru persoane cu handicap. În total au fost amenajate 12 toalete, 6 destinate femeilor şi 6 bărbaţilor,  două toalete speciale pentru persoane cu handicap, un spaţiu destinat exclusiv părinţilor şi bebeluşilor.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...