Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Sănătatea Cluj – Metalurgistul Cugir 1-7 (0-5)! „Roș-albaștrii” și-au luat revanșa și i-au umilit pe „virușii verzi”!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Metalurgistul Cugir a zdrobit Sănătatea Cluj, scor 7-1 (5-0), într-o partidă contând pentru runda a 10-a a celui de-al treilea eșalon, prima din retur. „Roș-albaștrii” nu au avut milă de „virușii verzi”, cărora le-au administrat o aspră corecție, scorul seriei, drept revanșă pentru remizele din ultimii ani de sub Drăgana. Trupa lui Lucian Itu, antrenorul ce a evoluat din primul minut, a realizat cel mai clar succes stagional, după un start senzațional de meci, în care au avut 5-0 după 30 de minute (de remarcat dubla lui Nicula, la primele reușite pentru gruparea cugireană).

 

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Un start fulminant de joc al vizitatorilor ce au ajuns la 5-0 pe tabelă după o jumătate de oră

*Lucian Itu: “A contat începutul teribil de meci”

A contat teribil începutul de meci. Pornind de la meciul tur când am remizat, dar am irosit o sumedenie de ocazii, le-am transmis jucătorilor să nu luăm meciul ușor, să nu ne raportăm la poziția din clasament a Sănătății. Ba mai mult, le-am cerut să fin foarete concentrați și determinați din start. Un <<bravo>> încă o dată pentu băieți, au jucat extraordinar”, a precizat Lucian Itu.

O adevărată tornadă a lovit-o pe penultima clasată, ce a început cu veteranii G. Florescu, D. Goga, Lemnaru și Tilincă în formula de start, un șoc din care Sănătatea nu și-a revenit, după debutul fulminant al oponențlor ce aveau 5-0 după o jumătate de oră. O partidă în care vizitatorii au defilat la Jucu, au făcut instrucție cu coșmarul ultimilor ani de pe teren propriu, și au reușit o victorie la un scor de maidan ce scutește de orice comentarii. Metalurgistul a marcat în acest meci tot atâtea goluri câte a realizat în precedentele 4 deplasări, iar Sănătatea este cu eșecuri pe linie pe teren propriu! O asemenea victorie concudentă a mai realizat trupa de sub Drăgana în septembrie 2013, “set la zero” la Turda (cu Lucian Itu printre marcatori), în vreme ce “virușii” au mai suportat o umilință similară un an mai târziu, septembrie 2014, 1-7 cu Sticla Arieșul Turda.

*0-1, MIN: 2: LACO, autogol, la un corner executat de M. Neagu

*0-2, MIN. 8: ȘAUCĂ; lob peste portarul ieșit în afara careului, după o pasă de la P. Păcurar

*0-3, MIN. 11: D: NICULA a marcat primul gol în  „roșu-albastru”, reluare cu capul la un corner, după o deviere a lui L. Itu,

*0-4, MIN. 19: M: LUPU a finalizat centrarea lui Șaucă

*0-5, MIN. 30: dublă D. NICULA, la centrare Șaucă, în fapt primele goluri la seniori pentru fotbalistul împrumutat de la Gaz Metan

*1-5. MIN. 53: LEMNARU a punctat cu capul

*1-6, MIN. 68: COCAN a înscris la prima atingere de balon, la deschiderea lui Selagea.

*1-7: MIN. 77: UDREA, o altă rezervă, a marcat primul gol după revenirea la Cugir, din pasa lui Cocan

 

Săptămâna anterioară “roș-albaștrii” au suferit primul eșec stagional, în derby-ul de la Hunedoara cu liderul imbatabil și sunt pe poziția secundă, cu 20 de puncte, la 5 “lungimi” de trupa lui Florin Maxim. Sănătatea Cluj (5 puncte) este singura formație din serie ce a pierdut toate cele 4 partide de pe teren propriu, două dintre înfrângeri fiind cu reprezentantele Albei, Unirea Alba Iulia (singurul succes al “alb-negrilor”) și CS Ocna Mureș (unica victorie externă), ambele cu același scor 2-4.

Echipe:

Sănătatea: Bîlbă – Isac, Perde, Laco, D, Mic, A. Ștefan, G. Florescu, Al. Oltean, D. Goga, Tilincă, Lemnaru. Pe bancă: Cotîrlă, V. Mureșan, Szolosi, Da Silva, A. Pașca, D. Paul, C. Cîmpean, Safta, R. Oltean. Antrenori George Florescu și Csaba Kis

Metalurgistul: R. Opric – Al. Rus, I. Grozav (62, Șt. Radu), L. Itu (68, L. Contra), M. Neagu (62, Udrea) – Șaucă/ cpt (62, Tăban), Boldea, P. Păcurar, Nicula – Selagea, M. Lupu (68, Cocan); rezerve: Perjeriu, Șuteu, Tănăsescu, Al. Popescu. Antrenor Lucian Itu – principal.

Arbitri A. Pascu (Sibiu), R. Spătar (Sibiu), V. Duță (Avrig) Observatori S. Neichi (Satu Mare), P. Boroș (Oradea)

Foto: Cosmina MĂCICĂȘAN


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” Macarie (Adu Academy Șona)

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Sâmbăta Mare, Liga 4, etapa a 25-a: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica, cu „careu” Mihu (4 reușite)! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” (5 goluri) Macarie (Adu Academy Șona) *Limbenii Limba – Performanța Ighiu 1-0 (1-0). Victorie prețioasă a nou-promovatei, împotriva unui oponent cu pretenții la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea