Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Peste 100 de „mici actori”, la Etapa Judeţeană a Concursului de Teatru organizat de Palatul Copiilor din Alba Iulia

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste 100 de „mici actori” s-au întrecut „în teatru” la Etapa Judeţeană a Concursului de Teatru pentru elevi, organizat de Palatul Copiilor Alba Iulia. Evenimentul a avut loc astăzi, 23 mai 2013, de la ora 13.00, pe scena Casei de Cultură a Studenţilor din municipiul Alba Iulia. A evoluat mai întâi, pe scenă, ciclul primar, apoi gimnazial şi în final elevii de liceu. Etapa naţională a acestui concurs se va desfăşura vineri, 31 mai, tot la Alba Iulia, la Teatrul de Păpuşi Prichindel şi la Casa de Cultură a Studenţilor.

Pe scena Casei de Cultură a Studenţilor au evoluat trupele de teatru  de la următoarele şcoli:  Şcoala Gimnazială Lunca Mureşului, Şcoala Gimnazială Bistra, Şcoala Gimnazială Galda de Jos, Şcoala Gimnazială „Singidava”, Cugir; Şcoala Gimnazială „Vasile Goldiş” (cu 4 trupe); Şcoala Gimnazială „Ion Agârbiceanu”; Şcoala Gimnazială „Avram Iancu”; Palatul Copiilor Alba Iulia; Seminarul Teologic Ortodox „Simion Ştefan” Alba Iulia; Colegiul Tehnic „Apulum” (teatru de păpuşi); Colegiul Naţional „Lucian Blaga”, Sebeş; Colegiul Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan”, Alba Iulia.

Juriul va desemna trupele care vor participa mai departe la etapa naţională a acestui concurs, etapă organizată tot de către Palatul Copiilor din Alba Iulia, vineri, 31 mai 2013, la Teatrul de păpuşi „Prichindel” din Alba Iulia (între orele 10.00 – 14.00) şi la Casa de Cultură a Studenţilor (între orele 14.00 – 20.00).

La etapa naţională, pe lânga trupele din judeţul Alba, sunt invitate să participe şi Palatele Copiilor din Brăila, Bistriţa, Botoşani şi Piteşti, Cluburile Copiilor Drăgăşani, Victoria şi Sighisoara (cu 2 trupe) şi Şcoala Gimnazială Mioveni. Aproximativ 150 de copii şi cadre didactice participă la acest concurs.

Se vor acorda diplome cu locul I,II,III şi menţiuni, precum şi diplome de participare pentru toate trupele şi profesorii coordonatori.

Manifestarea este cuprinsă în Calendarul activităţilor extraşcolare, realizat de MEN pentru anul 2013, la concursuri naţionale şi se află la cea de-a VI-a ediţie în acest calendar.

FOTO: Dragoş Suciu

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea