Ziarul Unirea

FOTO, LIVE TEXT: Performanţa Ighiu – Metalurgistul Cugir 2-1 (1-0) | Liderul seriei, răpus pe „Cetate”, echipa lui Mihai Manea câștigă derby-ul județean!

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

Performanța Ighiu și-a adjudecat derby-ul județean cu Metalurgistul Cugir, scor 2-1 (1-0), de pe „Cetate”, arena unde gruparea de sub Drăgana a suferit a treia decepție a toamnei.

Din postura de lider al Seriei a 5-a, formația lui Călin Moldovan a trăit a doua decepție împotriva Performanței ce a eliminat-o și din Cupa României. Ighiul venea după două rezultate nesatisfăcoare și avea nevoie de cele trei puncte ca de aer, reușind să se impună prin reușitele lui Iclănzan (45), Cl. Oara (78) – inspirată schimbare a lui Manea, respectiv Făgărășanu (63, din penalty) – după o fază ce a stârnit protestele gazdelor.

ELIT

Cugirenii au mai avut trei situații în care au solicitat lovituri de pedeapsă în actul secund, la Măd. Popa (73, duel cu Potopea), în min. 84, la un henț în careu advers şi minutul 90+3 (contact Făgărăşanu – Zăvoi, în careul mic).

*1-0, MIN. 45: ICLĂNZAN deschide scorul din 3 metri după un corner executat de Circov și o prelungire a lui Potopea, la o nesincronizare majoră în defensiva adversă.

*1-1, MIN: 63: FĂGĂRĂȘANU a ajuns la cota „7”, a egalat după un penalty, deși Zăvoi a fost pe minge. Lovitura de pedeapsă a fost obținută tot de el, după un duel cu Medeșan, fază ca a suscitat proteste vehemente ale gazdelor.

*2-1, MIN. 78: CL. OARA abia intrat în teren a marcat din apropiere, din alunecare, la o pasă perfectă din dreapta de la Cîmpean

La reluare, tot vizitatori amenință primii, reluare Făgărășanu (48), balon reținut de Zăvoi. O ocazie imensă a fost irosită de Sorian (52), șut de la 16 metri ce a trecut milimetric! În minutul 55, Fetița nu reușește să finalizeze după centrarea lui Seiwerth de pe dreapta. Două minute mai tîrziu, Zăvoi este atent la voleul lui Măd. Popa de la 18 metri. Intră Afrapt (58), Itu este urcat în ofensivă, iar nou-intratul irosește o bună ocazie, reluare din 8 metri, dar Zăvoi respinge în lateral.

După restabilirea egalității s-a jucat pe contre, Fetița (69) a ratat o bună ocazie, să readucă avantajul în propria tabără, neajungând balonul în careul mic! În minutul 73, Cugirul mai revendică un penalty, la un duel între Potopea și Măd. Popa, fază similară cu cea din minutul 63, dar de data aceasta nu se acordă nimic.

La 2-1, Seiwerth a avut șansa să închidă meciul în minutul 81, dar, scăpat de la centru a tras puțin pe lângă bara stângă. În minutul 84, Cugirul mai cere un penalty, la un henț în careul advers, o fază încinsă fiind și în prelungiri, la o acțiune a lui Făgărășanu în duel cu Zăvoi.

Cugirul a început mult mai bine, având două situații. Sorian (12) nu ajunge în 6 metri centrarea lui Șaucă și apoi, tot el, 21 a șutat din 16 metri dar Zăvoi a respins de la rădăcina barei.

Prima replică a Ighiului vine în minutul 28, când Seiwerth, la 10 metri a șutat mult peste, după lansarea lui Trifa

În distribuția gazdelor lipsește Hidișan, accidentat, titular fiind în premieră în acest sezon Trifa, în tribune fiind o asistență redusă, doar 400 de spectatori

Echipe de start: *Performanţa: Zăvoi – A. Cîmpean, E, Iclănzan, Potopea, Medeșan (76, Ad. Mărginean) – Bucur (35, Circov), Trifa – Fetiţa, Istrate (70, Oara), Tineiu (83, E. Crișan) – Seiwerth; rezerve Boldi, Cl. Oara, A. Mărginean, Joldeș, Unguru, Circov, E. Crișan. Antrenor Mihai Manea.

Metalurgistul: Crivăţ – Bold. Itu, Şt. Radu (46, Negrescu), Vărărean – Şaucă, Măd. Popa, Scurtu (58, Afrapt), Tăban – Sorian – Făgărăşanu; rezerve N. Bănică, Udrea, Cioban, G. Olteanu, Negrescu, Afrapt, M. Neagu. Antrenor Călin Moldovan.

Avertismente: Medeșan (38), Circov (70), A. Cîmpean (89)

 

Cele două conjudeţene s-au mai înfruntat acum 19 zile, în Cupa României, când formaţia antrenată de Mihai Manea a eliminat gruparea cugireană, după loviturile de departajare. Pe o arenă albaiuliană unde a cunoscut singurele dezamăgiri ale toamnei (unicul eşec, 1-2 cu Unirea Alba Iulia, şi eliminarea din Cupa României, după loviturile de departajare, cu Performanţa Ighiu), elevii lui Călin Moldovan abordează confruntarea orgoliilor cu un moral excelent, conferit de clasarea pe prima poziţie. În schimb, Performanţa suferă, a strâns numai un punct în ultimele două dispute, cu Fotbal Comuna Recea şi „U” Cluj, plasându-se pe locul 7, la 5 „lungimi” de adversari.

 

Dan HENEGAR

Te-ar putea interesa și:

Intrată pe mâna lui Mihai Manea, noul antrenor, CS Universitatea Alba Iulia a înregimentat 14 jucători de la… Industria!!!

CS Universitatea Alba Iulia are gânduri serioase în următorul sezon pe care-l va începe cu fostul unirist Mihai Manea pe… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

După un an 2020 în “alb” și “negru”, Daniel Nicula vrea să plece de la Gaz Metan Mediaș pentru a juca mai mult

Pentru Daniel Nicula, puștiul minune crescut la Așezământul Social “Sf. Ghelasie” din Stremț, anul 2020 a fost unul cu lumini… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Ovidiu Pănăzan (powerlifting), pentru al șaselea an consecutiv desemnat cel mai bun antrenor din Alba la secțiunea sporturi neolimpice

Gala Sportului Județean 2020, una derulată doar în mediul online, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, i-a adus… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Unirea Alba Iulia – o primăvară a reconstrucției | “Alb-negrii” își creionează strategia la începutul săptămânii viitoare

Unirea Alba Iulia iernează pe poziția a 6-a a Seriei a 9-a, după un parcurs considerat nesatisfăcător de către oficialii… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro