Ziarul Unirea
 

FOTO, LIVE-TEXT, Metalurgistul Cugir – Unirea Alba Iulia 0-0! În primul derby „de Alba” din 2018, remiză albă și două roșii, sub Drăgana!

În primul derby “de Alba din 2018, sub Drăgana, remiză albă între Metalurgistul Cugir și Unirea Alba Iulia, dar și două eliminări:, câte una din fiecare tabără, M. Neagu (78), respectiv Lăsconi (62). În primul act “alb-negrii” au avut marile oportunități, echipa lui Bicheși fiind substanțial schimbată în bine comparativ cu partida pierdută cu Comuna Recea, iar la reluare a fost duelul portarilor Crivăț – Căt. Suciu, ambii cu intervenții excelente. Ambele combatante rămân fără victorie în primăvara fotbalistică, antrenorul Adrian Bicheși reușind primul rezultat pozitiv pe banca grupării din Cetatea Marii Uniri. Pe lângă debutul italianului De Marco în formula albaiuliană, după acest meci Unirea rămâne invincibilă în disputele cu conjudețenele, iar cugirenii nu au reușit să câștige asemenea dueluri. Din minutul 62, vizitatorii au evoluat în inferioritate numerică, după eliminarea lui Lăsconi (cumul de avertimente, primul primit în minutul 38). Egalitatea numerică s-a restabilit după “roșul” primit de M. Neagu (galbene 75 și 78)!

Cugir și Unirea Alba Iulia, echipe ce nu au cunoscut gustul succesului în runda inaugurală a returului. Și, din acest punct de vedere, dincolo de orgoliile inerente unui asemenea duel județean, se anunță o presiune suplimentară pentru combatante. În tur, pe “Cetate”, Metalurgistul a condus cu 1-0 (gol Făgărășanu în minutul 28), a controlat ostilitățile, dar a primit două goluri în câteva zeci de secunde, I. Grozav și Davidaș (min. 78 și 79), iar oponenții au reușit prima victorie stagională!

*Lăsconi, eliminat în minutul 62, M. Neagu, “roșu” în minutul 78

În minutul 71, Crivăț se opune magistral la o lovitură liberă executată de I.  Grozav, de la mare distanță, respingând în corner! Peste două minute a fost rândul lui Căt. Suciu să intervină salutar la șutul cu efect trimis de Făgărășanu de la 15 metri, golheterul cugirean având o cursă excelentă de 60 de metri, pe partea stângă! La faza următoare, Codrea a înscris, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid. Cugirul domină, Căt. Suciu respingând de sub bară “torpila” lui M. Neagu (min. 78). M. Codrea (86) are o altă ocazie, dar a tras din întoarcere, de la 12 metri, alături!

În minutul 51, Șuteu și-a încercat șansa de la distanță, mingea neprinzând cadrul porții. Uniriștii rămân în inferioritate numerică din minutul 62, când Lasconi a primit cartonaș roșu după al doilea avertisment, la un fault asupra lui M. Neagu, precedenul primindu-l în minutul 38. Aspectul jocului s-a schimbat total, Suciu a respins in extremis, în lateral, șutul lui Făgărășanu (89). În minutul 90, același Făgărășanu a trimis peste, la centrarea lui Itu! În minutul 90+3, Cugirul putea da lovitura, dar Făgărășanu, aflat la doi metri, nu ajuns mingea centrată puternic de Măd. Popa

*0-0 la pauză

O repriză de fotbal bun, peste nivelul eșalonului, cu vizitatorii în prim plan, marile ocazii aparținând Unirii Alba Iulia

*Lăsconi, bară!

Șuteu (4) a avut prima oportunitate a disputei, șut din unghi parat de Suciu! Uniriștii sunt mai prezenți în jumătatea adversă, iar în minutul 15 Schiau a ratat o bună ocazie, șut peste din 12 metri, central, la pasa lui Selagea. Vizitatorii mai au o șansă mare (22), cap alături Al. Giurgiu din 7 metri, la centrarea italianului De Marco. Șuteu (27) a replicat periculos cu o reluare cu capul peste din apropierea careului mic. Lăsconi (30) a semnat cea mai mare ocazie a întținiri, cap în bara stângă, la centrarea lui Selagea! Se joacă alert, la ambele buturi, Făgărășanu (34) a trimis peste la un corner executat de Sorian. Unirea ratează iari o ocazie imensă (35), Selegea reluare peste din 5 metri la centrarea lui Schiau!

*Italianul De Marco, debut la “alb-negrii”

Bicheși a efectuat trei modificări în formula de start comparativ cu runda inaugurală a sezonului. Au intrat în primul unsprezece I. Grozav, Ad. Matei  și italianul De Marco, la debut în fotbalul românesc, ieșind Onacă, Goguța și B. Ștef (ultimul neinclus în lot). În tribune sunt aproximativ 400 de fani

Echipe de start: *Metalurgistul: Crivăț – Tăban, Itu, Vărărean, M. Neagu – Șaucă, Măd. Popa, Sorian, Șuteu (54, Firan) – Codrea, Făgărășanu; rezerve N. Bănică, Cioban, Udrea, Scurtu. Antrenori Călin Moldovan și Lucian Itu.

Unirea: Căt. Suciu – F. Morar (82, N. Rus), Scrob, I. Grozav, Ad. Matei– De Marco (87, Onacă), Al. Giurgiu – Schiau (63, An. David), Selagea, Davidaș (90+1, Tat) – Lăsconi; rezerve Ciuperceanu, Goguța, Cr. Păcurar. Antrenori Adrian Bicheși, Marcel Rusu și Mircea Oprea.

Avertismente: M. Neagu (75, 78), respectiv Al. Giurgiu (2), Lasconi (38, 62), Selagea (43), De Marco (80) *Cartonașe roșii: M. Neagu (78), respectiv Lasconi (62)

Din distribuția “roș-albaștrilor”, și așa subțire numeric, va absenta fundașul Negrescu – suspendat, existând o problemă în centrul defensivei pentru amfitrioni. Antrenorul “alb-negrilor”, Adrian Bicheși, a debutat cu un eșec pe banca formației albaiuliene, 0-1, acasă cu Fotbal Comuna Recea, după o prestație modestă și vrea ca echipa sa să prezinte o altă față în a doua rundă a returului. Uniriștii nu contează pe Al. Man – întindere și Captiu – probleme la coapsă, dar revin I. Grozav, An. David, A. Matei – s-a pregătit normal și italianul De Marco (se rezolvă documentele în aceste zile).

Foto: Alex CODREA

Dan HENEGAR

1 comentariu

Dn 16 martie 2018 at 14:42

Sper la cel puțin un punct. Hai Unirea!!!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...