Rămâi conectat

Sport

*FOTO, LIVE-TEXT: Metalurgistul Cugir – CS Oşorhei 3-3 (3-2), în ultima etapă *Tiut pleacă la FC Botoşani, mai rămâne Opric?

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Metalurgistul Cugir-CS Osorhei2Metalurgistul Cugir nu reuşeşte să câştige nici în ultima etapă a Ligii a 3-a, remiză acasă 3-3 (3-2) cu CS Oşorhei, goluri marcate de Tăban (2, 41), Iovănescu (44), respectiv Ember (25), Ov. Popa (32) şi Andor (62). Echipa lui Opric a ratat astfel şansa să termine pe poziţia secundă şi a încheiat campionatul pe ultima treaptă a podiumului, după ce a atacat play-off-ul din fotoliul de lider, cu şanse şi speranţe de promovare.

*Opric aşteaptă discuţiile, dar…

Ne pare rău că n-am terminat pe locul secund, dar asta este, vacanţa şi-a spus cuvântul. Atât am putut în acest sezon, locul al treilea esta maximum ce s-a putut cu această echipă. În play-off presiunea şi-a spus cuvântul, inclusiv în cazul meu„, a declarat antrenorul Marius Opric.

Tehnicianul hunedorean a fost destul de enigmatic în privinţa continuării pe banca Metalurgistului, deşi oficialii susţin că Opric este prima opţiune. „Nu mă pot pronunţa acum, nu discut de şanse, dacă rămân sau nu. Este o întrebare la care nu răspund acum, aştept să discutăm săptămâna viitoare, dacă se vrea. N-are rost să insistaţi”, a apreciat Opric. Divizionara terţă are în această seară un banchet în localitate, însă vacanţa este tristă şi cu multe semne de întrebare atât în privinţa antrenorului cât şi a jucătorilor care vor continua aici.

La al 6-lea meci fără succes, este un sfârşit de ciclu pentru nou-promovata de sub Drăgana, urmând despărţirea de mulţi jucători, Tiut anunţând deja că pleacă la FC Botoşani. Incertă este şi continuarea lui Marius Opric pe banca tehnică, săptămâna viitoare fiind una hotărâtoare.

Metalurgistul Cugir încheie primul an petrecut în Liga a 3-a cu o întâlnire lejeră, pe propriul teren, cu CS Oşorhei, elevii lui Opric propunându-şi victoria pentru o despărţire plăcută de fani, ce au la îndemână intrarea liberă.

*min. 87: avertisment primit de Ov. Popa

*min. 80: cartonaş galben pentru Magda

*min. 72: cartonaş galben pentru Tăban

*min. 65: a ieşit Pintea şi a intrat Mladonikzky

*3-3 min. 62: Andor a finalizat excelent după ce a scăpat de marcajul fundaşilor cugireni şi l-a driblat pe Lăncrănjan

*Clipe de groază pe stadionul CSO din Cugir, bihoreanul Matei a rămas preţ de câteva minute întins pe gazon, pierzându-şi cunoştiinţa după ce a primit o minge în plină figură

*min. 56: schimbare la gazde, a intrat A. Ianc în locul lui Tothăzan

*min. 50: Intră Schuller şi G. Goronea, au părăsit terenul Şuvaina şi Itu

*min. 46: schimbări: Cîrstean în locul lui Şuteu, respectiv V. Ganea intrat în locul lui Cheţan

*3-2, min. 44: IOVĂNESCU finalizează din 3 metri, o pasă perfectă din lateral

*2-2, min. 41: TĂBAN recidivează cu un şut din voleu, în diagonală, în dreapta portarului.

*min. 36: Cheţan iroseşte o oportunitate imensă, nu loveşte balonul cu poarta goală în faţă, după o centrare de pe dreapta.

*1-2, min. 32: Ov. Popa înscrie din apropiere, după un şut trimis de Moise şi apărat de Lăncrănjan

*min. 31: Şuteu ratează voleul din 8 metri.

*min. 29: orădenii au ocazia să se desprindă, dar S. Pop nu izbuteşte reluarea cu capul în careul mic.

*1-1, min. 25: şut de senzaţie EMBER de la 20 de metri, în vinclul stâng!

*min. 22: şut peste Iul. Cristea de la 18 metri.

*1-0, min. 2: TĂBAN a deschis scorul, cu un şut din 8 metri, după o ieşire greşită la ofsaid a defensivei, fundaşul fiind la primul gol stagional

Echipe:

Puţini spectatori, în jur de 300, la arenă fiind un crainic de ocazie, vicepreşedintele Dan Popa, care l-a înlocuit pe comentatorul Ion Mărginean, un obişnuit al gazdelor de ani buni

Metalurgistul: Lăncrănjan – Tăban, Şuvaina, Şt. Radu, Trăşcan – T. Tothăzan, M. Neagu, Iul. Cristea, Şuteu – Itu, Iovănescu; rezerve Gurincu – A. Ianc, Schuller, Al. Man, Cîrstean, Cîmpean, G. Goronea

CS Oşorhei: C. Hava – S. Matei, Pintea, S. Pop, Hering – Magda, Ember, Moise, Andor – Cheţan, Ov. Popa; rezerve Puşcău – S. Ban, Teşan, V. Ganea, Mladonikzky, Junc, Boneta. Antrenor Rudolf Kovacs.

*Tiut pleacă la FC Botoşani

Potopea, Cl. Oara, I. Radu şi Negură (accidentat) nu au fost incluşi în lot, la fel ca şi portarul Tiut, ce-şi încearcă şansa la prim-divizionara FC Botoşani. Portarul în vârstă de 22 de ani lansat în fotbal de CFR Cluj, ce a trecut şi pe la Unirea Alba Iulia a venit în vara trecută sub Drăgana, din postura de liber de contract. Goalkeeperul titular în actuala stagiune îşi încearcă şansa în Moldova, unde este Curileac, un alt portar ce a trecut prin „Gruia”.

Meciul este unul de vacanţă, combatantele fiind fără niciun obiectiv în acest final, după ce Şoimii Pâncota a bifat promovarea.

Amfitrionii nu au mai învins din 6 mai (4-2 acasă cu CS Ineu), au strâns numai 4 remize în ultimele 5 meciuri şi se consolează amar, cu ultima treaptă a podiumului, după ce au intrat în play-off din postura de lider al seriei, cu trei puncte avans.

În distribuţia gazdelor reintră Cîrstean şi Schuller, dar va lipsi Negură – indisponibil, această confuntare fiind una care încheie un capitol pentru echipa cugireană şi anumiţi jucători. „Se spune că ultima impresie contează şi în acest context, chiar dacă, din păcate nu mai contăm în ecuaţia promovării, ne dorim să încheiem pozitiv stagiunea, cu o victorie în faţa fanilor. Săptămâna viitoare o să purtăm o discuţie în privinţa viitorului”, a declarat antrenorul Marius Opric, care nu este 100 la sută sigur în privinţa continuării colaborării.

Echipa probabilă: Gurincu – Tăban, Schuller, Potopea, Trăşcan – G. Goronea, M. Neagu, Itu, Şuteu – I. Radu, Cîrstean.

[nggallery id=1904]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj organizează, în „Alba Blaj” Arena, turneul final al cadetelor, între 8 și 12 mai!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj va organiza, în „Alba Blaj” Arena, turneul final al cadetelor, între 8 și 12 mai. Mai participă CSM Constanța, Dinamo București, CSȘ Bega Timișoara, CTF Mihai I București și CSM București. Echipa din „Mica Romă” a acces între primele 6 echipe din țară la under 17, cadete, după ce a câștigat, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea