Rămâi conectat

Sport

FOTO, LIVE-TEXT, Industria Galda – Metalurgistul Cugir 1-1 (1-1) în derby „de Alba”! Performanța Ighiu rămâne lider

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Industria Galda și Metalurgistul Cugir au remizat în derby “de Alba’, 1-1 (1-1), goluri marcate în primele 10 minute de S. Mureșan (7) și Măd. Popa (10), un meci peste nivelul eșalonului terț, iar lider în Seria a 5-a rămâne Performanța Ighiu, la egalitate cu gruparea de sub Drăgana.

Combatantele au oferit un meci aspru, cu un act secund pigmentat de ocazii, fiecare echipă având momentele în care a controlat disputa, marile ocazii fiind Costea (80) și Afrapt (90+1) – bară (!), însă s-a încheiat remiză, primul punct scos de Metalurgistul în această toamnă împotriva conjudețenelor.

*1-0, MIN. 7: S. MUREȘAN a înscris din alunecare din careul mic, împotriva fostei echipe, după o pasă de la D. Lupșan (MVP-ul întâlnirii), ce a recuperat balonul la o greșeală a fundașilor adverși Negrescu și Șt. Radu

*1-1. MIN. 10: MĂD. POPA a restabilit egalitatea cu capul, la un corner executat de Sorian, primul gol stagional

Remiză la pauză, după o partidă aspră, dar sportivă, cu mult peste nivelul eșalonului terț. Făgărășanu (56) semnează prima ocazie a actului secund, cu un șut de la 18 metri, boxat de Ștef. În minutul 63, Sorian a executat o lovitură liberă de la 27 de metri pe lângă bara dreaptă. Cugirul are inițiativa,  iar Făgărășanu a tras alături de la 17 metri, după un balon boxat de Ștef. În minutul 67, Ștef îi refuză iar golul lui Făgărășanu, respingând în lateral libera de la 17 metri!

Galda se trezește și are două situații într-un minut (73): mai întâi Frențiu nu ajunge centrarea excelentă a lui D. Lupșan, iar apoi Crivăț a reținut șutul lui S. Mureșan de la 16 metri. Costea (80) a ratat ocazia meciului, din unghi a șutat în Crivăț, ieșit în întâmpinare! Imediat, Măd. Popa (81) a reluat cu capul peste după o lovitură liberă. Sorian (85) a tras de la 18 metri, însă Ștef a fost la post. În minutul 90+1, Afrapt are șansa imensă a victoriei dar a șutat în bara dreaptă de la 7 metri!

 

Start fulminant de joc, cu două goluri în primele 10 minute și o înlocuire la gazde, căpitanul Cernea, substituit de Costea. În minutul 13, D. Lupșan ratează majorarea scorului, cu un șut de 12 metri, în diagonală, puțin pe lângă bara dreaptă. Tot Galda este mai periculoasă, incursiune Frențiu pe banda dreaptă încheiată cu un șut la colțul scurt prins de Crivăț. Făgărășanu (33) are o ocazie importantă, dar a tras pe lângă, de la 10 metri

*Lipsesc G. Goronea, Itu și Scurtu

Din cele două distribuții absentează G. Goronea (deces în familie, bunica sa), Itu și Scurtu – accidentați. În tribune sunt 450 de spectatori

Echipe de start: *Industria: Căt. Ştef – Fl. Scheau, Haiduc, Rodean, Boancă – D. Lupşan – Frenţiu, Vonya, Cernea (11, Costea), Baghiu (69, Oniche) – S. Mureşan (90, Dup); rezerve Iancău, Olar, Dup,  D. Sîrbu, R. Trif. Antrenor Paul Ciucă.

*Metalurgistul: Crivăţ – Bold (75, Tăban), Negrescu, Şt. Radu, Vărărean – Şaucă, Măd. Popa, M. Neagu (88, Codrea), Afrapt – Sorian – Făgărăşanu; rezerve N. Bănică,  Codrea, Udrea, G. Oltean, Cioban, Itu. Antrenor Călin Moldovan.

Avertismente: Haiduc (66), Vonya (80)

Arbitri: M. Naidin (Pitești), M. Ionescu (Suseni), L. Tănase (Pitești) *Observator I. Mureșan (Timișoara), V. Popa (Brașov)

Amfitrionii (ultima treaptă a podiumului, 13 puncte) au pus capăt crizei prin victoria externă de la Comuna Recea, succes care a trimis Metalurgistul Cugir, adversara de azi, în fotoliul pluşat al liderului, cu 15 puncte. Gruparea de sub Drăgana a suferit singurele eşecuri stagionale în compania conjudeţenelor, iar acum bifează al treilea duel cu o reprezentantă a Albei fotbalistice.

[nggallery id=4702]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea