Rămâi conectat

Sport

FOTO: CSU Alba Iulia a învins Phoenix Galaţi, scor 96-48 şi a realizat a 9-a victorie consecutivă, la despărţirea de fani

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU Alba Iulia s-a despărţit de fani în 2013 cu a 9-a victorie consecutivă,cu Phoenix Galaţi, scor 96-48 (22-13, 28-10, 19-15, 27-10) meci contând pentru etapa a 12-a a Ligii Naţionale de baschet feminin şi disputat în Sala Universităţii „1 Decembrie 1918”. Gruparea din Cetatea Marii Uniri traversează un moment excelent în campionat şi va încheia turul pe locul secund, în urma campioanei, ICIM Arad fiind unica echipă ce l-a învins în sezonul regulat pe Miroslav Popov, ce are 11 succese. „A fost o atmosferă excelentă în sală, am avut momente mai puţin reuşite, dar în ansamblu am evoluat bine. Era important ca toate fetele să joace în acest meci, considerat mai lejer.  Se simte finalul de sezon, dar prioritară era victoria, la fel ca şi în jocul de la Cluj, a declarat Miroslav Popov.

*Partidă de relaxare

Puţini spectatori, în jur de 300 au fost prezenţi la acest ultim joc al favoritelor din 2013, o întâlnire ce n-a avut istoric. Miroslav Popov şi-a împărţit echipa în două utilizând pe rând două garnituri, scorul curgând firesc în favoarea amfitrioanelor, care au încercat să ofere şi spectacol. La fel ca şi în duelul direct din preambulul sezonului, dublă în Cupa României, nou-promovata din Galaţi n-a făcut faţă ritmului, deşi a înscris primul coş al meciului, în rest studentele s-au aflat mai mereu la timonă, pentru un antrenament în faţa spectatorilor. Întâlnirea a avut un iz de vacanţă, soarta jocului fiind evidentă, din pricina diferenţei substanţiale de valoare.

*Gherman a marcat în premieră

Cum la pauza mare era deja 50-38, iar după al treilea sfert diferenţa a crescut la 69-38, în distribuţia gazdelor s-au regăsit şi tinerele Sica Cuzic (venită de la Galaţi) şi Mihaela Gherman, campioanele la Under 17, ultima marcând un coş de trei puncte primit cu aplauze prelungi (primele sale puncte în prima ligă). „Am avut emoţii destul de mari, dar am trăit sentimente plăcute când am înscris şi am fost aplaudată de public. Sper ca şi în continuare să mă descurc cât mai bine, iar în 2014 mi-aş dori două titluri naţionale, cu CSU Alba Iulia şi LPS Alba Iulia la Under 18, ar fi un vis„, a declarat Mihaela Gherman, ce a adunat 5 puncte, iar Sica a marcat un coş de două puncte la ultima acţiune.

Au marcat Chastity Reed – 16, Sasa Cadjo – 16, Chadijah Whittington – 13, Alexandra Uiuiu – 9, Breanna Salley – 9, Tiffany Brown – 7, Ildiko Nagy – 6, AnneMarie Părău – 5, Mihaela Gherman – 5, Jovana Vukoje – 4, Larisa Toma – 4, Sica Cuzic – două (în fapt toate echipierele CSU).

Ultimul joc al anului va fi în deplasare, în devans, cu Universitatea Cluj, miercuri, 16 decembrie, gruparea din Cetatea Marii Uniri poziţionându-se pe locul secund, cu 23 de puncte (11 victorii şi un eşec), inaintea intrării în vacanţă.

[nggallery id=878]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea