FILMĂRI AERIENE. Autostrada Sebeș – Turda: Cum arată loturile 3 și 4 și când ar putea fi deschise circulației

Paul Voicu - Primar 2020

Lucrările la loturile 3 și 4 ale Autostrăzii Sebeș-Turda avansează și oferă speranțe că vor fi deschise circulației în prima parte a anului 2017. Lotul 4 este cel mai avansat cu lucrările, iar primul lot este cel mai în urmă.

autostrada-sebes-turda01 Autostrada Sebeş-Turda este împărţită în patru loturi. Primul lot întinde pe 17 kilometri, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia. Lotul doi are o lungime de 24,3 kilometri şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud, iar lotul trei, care are 12,5 km, se întinde de la intrarea în Aiud până la Decea. Ultimul lot are 16,3 km şi se termină în Turda.

ELIT

Citește și Ministrul Transporturilor, despre Autostrada Sebeș-Turda: Căutăm să accelerăm și să terminăm spre sfârșitul anului viitor

Asociația Pro Infrastructura a postat pe canalul Youtube filmări aeriene cu șantierul Autostrăzii de la Aiud până la Turda. Acestea ar putea fi date circulației în prima parte a anului viitor.

Mihail David - 2020

Citește și Autostrada Sebeș-Turda: Lucrările la cel mai lung pod peste râul Mureș, de la Gâmbaș, au fost reluate

Iniţial, toate loturile de la Autostrada A10 au avut ca termen de finalizare sfârşitul lui 2016, însă s-au produs întârzieri importante din cauza lipsei avizelor obligatorii pentru construcţie. De abia anul acesta au fost date autorizaţiile de construire. Cătălin Drulă, consilierul pe probleme de infrastructură la cabinetul premierului, a inspectat la sfârşitul săptămânii lucrările pe autostrada Sebeş – Turda. Răspunzând unei întrebări pe facebook, Drulă a apreciat că în prezent se profilează deschiderea circulaţiei pe loturile 3 şi 4, între Aiud şi Turda, până în vara anului 2017.

Citește și FOTO| Autostrada Sebeș-Turda: Lucrările pe lotul I, lângă cartierul Oarda din Alba Iulia, s-au reluat

Ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, declara, în august, că Autostrada Sebeș-Turda ar putea fi finalizată spre sfârșitul anului viitor, întrucât după ce a vizitat lotul IV cuvântul folosit de constructor a fost ”accelerare”.

Citește și FOTO, VIDEO. Ministrul Transporturilor, cadou inedit pentru Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia și pentru arheologii de pe ”Autostrada Antichității”

”Teoretic a fost angajamentul pentru 2018, dar în primul trimestru, în jur de martie, dar cuvântul cheie care a fost folosit este ”accelerare”. Eu de aceasta am venit aici, de aceasta sunt aici, să căutăm să accelerăm și să terminăm spre sfârșitul anului viitor”, a spus, atunci, ministrul Transporturilor.

Citește și Pe lotul I al Autostrăzii Sebeș-Turda au crescut macii – FOTO

Ministrul Transporturilor a declarat, răspunzând unei întrebări din partea jurnaliștilor, că este mulțumit de lucrările efectuate pe lotul IV.

Autostrada Sebeș-Turda

Lot 1 – 17,0 km – de la intrarea pe autostradă în Sebeş până la Pârâul Iovului
Constructori: asocierea SC Impresa Pizzarotti & C SpA – SC Pomponio SRL
Cost: 541,7 mil. lei fără TVA

Lot 2 – 24,3 km – de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud
Constructori: asocierea Aktor SA – SC Euroconstruct Trading SRL
Cost: 549,3 mil. lei fără TVA.

Lot 3 – 12,5 km – de la intrarea în Aiud până la nodul de la Decea
Constructori: asocierea Tirrena Scavi SpA, Societa Italiana per Condotte d’Acqua S.p.A
Cost: 420,511 mil. lei fără TVA

Lot 4 – 16,3 km – de la nodul Decea până în Turda
Constructori: asocierea Porr Construct SRL, Porr Bau GmbH
Cost: 470 mil. lei fără TVA

Sursa video Asociația Pro Infrastructura

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...