Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Autostrada Sebeș-Turda: Lucrările pe lotul I, lângă cartierul Oarda din Alba Iulia, s-au reluat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Lucrările pe lotul I al autostrăzii Sebeș-Turda, tronson cu o lungime de 17 kilometri, de la intrarea în Sebeș până la Pârâul Iovului, s-au reluat în zona cartierului Oarda din Alba Iulia, acestea fiind sistate în octombrie 2015 din cauza lipsei autorizației de construcție.

Autostrada, lot 186Lotul 1 al Autostrăzii Sebeş – Turda este cel mai în urmă cu lucrările, care, conform contractului încheiat între CNADNR SA şi Asocierea Impresa Pizzarotti & C SpA – Pomponio Construcţii SRL în data de 2 decembrie 2014, ar trebui finalizate în data de octombrie a.c., ceea ce este imposibil.

Autostrada Sebeş-Turda este împărţită în patru loturi. Primul lot întinde pe 17 kilometri, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia. Lotul doi are o lungime de 24,3 kilometri şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud, iar lotul trei, care are 12,5 km, se întinde de la intrarea în Aiud până la Decea. Ultimul lot are 16,3 km şi se termină în Turda.

Lucrările la loturile I și III au fost sistate în octombrie 2015 din cauza lipsei autorizației de construcție.

”Sistarea şi întârzierile înregistrate în cadrul acestor loturi au ca și cauze principale finalizarea cu întârziere a Proiectelor Tehnice de către Antreprenori, obținerea cu dificulatate a avizelor și/sau acordurilor necesare în vederea emiterii Autorizației de construire. Determiante pentru obţinerea acestor avize şi autorizaţii au fost prevederile OUG nr.7/2016 privind unele măsuri pentru accelerarea implementării proiectelor de infrastructură transeuropeană de transport, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative”, a arătat CNADNR.

Autostrada Sebeş -Turda, Lotul 1 (17 km): Antreprenorul lucrării este Asocierea Impresa Pizzarotti & C SPA Pomponio Constructii SRL, valoarea contractului este de 541.739.137,21 lei fără TVA, din care: (85%) Fondul de Coeziune vernul Romaniei şi (15%) Guvernul României.

Autostrada Sebeş – Turda, km Lot 2 (24,25 km): Antreprenorul lucrării este Asocierea Aktor SA – SC Euroconstruct Trading SRL, valoarea contractului este de 549.332.494 lei fara TVA, din care (85%) Fondul de Coeziune şi (15%) Guvernul României.

Autostrada Sebeş -Turda, Lotul 3 (12,45 km): Antreprenorul lucrării este Asocierea Tirrena Scavi SpA – Societa Italiana per Condotte D’Acqua SpA , valoarea contractului este de 420.511.921,44 lei fara TVA din care: (85%) Fonduri Coeziune şi (15%) Guvernul Romaniei.

Autostrada Sebeş -Turda, Lotul 4 (16,3 km): Antreprenorul lucrării este Asocierea S.C. PORR Construct S.R.L. – PORR Bau GmbH, valoarea contractului este de 470.004.894,83 lei fără TVA din care: (85%) Fonduri Coeziune şi (15%) Guvernul Romaniei.

[nggallery id=2457]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic restricționat pe un singur sens, dirijat prin semafoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic restricționat pe un singur sens, dirijat prin semafoare Drumul național DN 74A s-a surpat în urma ploilor pe o porțiune de aproximativ 100 de metri, pe raza localității Cărpiniș din comuna Roșia Monană. Circulația rutieră în zonă se desfășoară pe un singur sens, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea