Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FC Municipal Baia Mare – Metalurgistul Cugir 2-6 (2-2) *Al 6-lea val invincibil şi o nouă victorie externă cu 6 goluri!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Metalurgistul Cugir face ravagii în Liga a 3-a, învingând astăzi, în deplasare, pe FC Municipal Baia Mare, cu scorul de 6-2 (2-2), meci contând pentru etapa a 8-a a Seriei a 5-a. Nemaipomenita trupă pregătită de Opric are un parcurs de senzaţie şi este la al doilea meci extern, după cel de la Turda în care înscrie o jumătate de duzină de goluri. „Noi am început mai relaxaţi, de la 0-1, făcându-le cadou un penalty. Aş minţi să spun că anticipam un parcurs aşa de bun, dar băieţii merită felicitări pentru ceea ce fac în teren. Cu Sebişul ne aşteaptă un test adevărat, dar nu ne temem, deşi sunt accidentaţi Itu şi Şuteu„, a declarat Marius Opric, cel care avusese 10 jocuri fără eşec, toamna trecută, pe banca Hunedoarei.

Băimărenii au deschis scorul în minutul 2, prin Moldovan (penalty, după un fault al lui R. Ştefan asupra lui Deac), însă a fost un simplu foc de paie. A ieşit la rampă, iarăşi, veteranul Itu cu o dublă în minutele 15 (cap, la o centrare a lui M. Neagu) şi 36 (a reluat în poartă un penalty executat tot de el şi parat iniţial de Bota). La respectiva fază, una litigioasă şi dificilă, gazdele au rămas în inferioritate numerică pentru eliminarea lui D. Toma (antrenorul jucător), dar au reuşit să egaleze prin Vanca (minutul 40). „Cu ajutorul Lui Dumnezeu am mai trecut un hop şi am reuşit o victorie extraordinară, muncită, pentru care îi felicităm pe băieţi, pe Marius. Sperăm că totul este în regulă cu Itu şi Şuteu, pentru că avem nevoie de ei ca de aer. Să ajute Dumnezeu să fie totul bine şi să se refacă rapid. Ne aşteaptă un meci de 6 puncte la Cugir, cu Naţional Sebiş. Sperăm ca stadionul să fie arhiplin, să câştigăm şi să trecem pe locul întâi. Facem apel către toţi cugirenii pe care îi aşteptăm alături de noi, pentru că împreună putem face lucruri extraordinare pentru Cugir„, a declarat Bogdan Petric.

*Spectacol cugirean la reluare

Metalurgistul şi-a nimicit oponentul după pauză, marcând în 4 rânduri, prin Şuteu (57), Negură (60 – direct din corner), Trăşcan (72), Cîrstean (79) şi trupa lui Opric a ajuns la al 6-lea val fără eşec (16 puncte strânse). Gruparea de sub Drăgana s-a apropiat la 3 puncte de liderul Naţional Sebiş, iar derby-ul Seriei se dispută vinerea viitoare la Cugir.

*Victorie plătită scump: Itu şi Şuteu accidentaţi

Doi jucători de bază, Itu şi Şuteu s-au accidentat la Baia Mare, amândoi după ce au înscris şi au şanse reduse să joace în derby-ul cu Naţional Sebiş. Căpitanul Itu a suferit o entorsă în momentul în care a egalat în minutul 36 şi  a fost înlocuit de G. Goronea. Şuteu a acuzat o comoţie, fiind lovit la cap  după ce a înscris golul trei, într-un duel aerian cu un adversar. Cugireanul şi-a pierdut cunoştiinţa câteva minute, fiind transportat la spital. „A fost o victorie plătită scump, dar mă bucură că echipa joacă fotbal. Scorul este o consecinţă a celor petrecute pe teren, iar această serie excelentă are la bază munca antrenorilor şi jucătorilor, ce merită felicitări„, a declarat vicepreşedintele Daniel Popa.

Au evoluat formaţiile: *FC Municipal (antrenor Dorin Toma): A. Bota – Pojar, Hodor, D. Toma, Duruş, Răduneaţă (41, Horj), Vanca, Giurgiu (64, Gherghel), V. Pop, Deac (64, Ardeleanu), A. Moldovan (80, Coman), rezerve Danciu, Pomean, Urs;

*Metalurgistul (antrenor Marius Opric): Tiut – Al. Man, I. Buta, R. Ştefan, Trăşcan, D. Lupşan (74, Teban), M. Neagu (78, Ispas), Negură, Şuteu (57, A. Ianc), Cîrstean, Itu (38, G. Goronea), rezerve Lăncrănjan, Şuvaina, Iovănescu.

*Cinci aniversări fericite

Precedentele aniversări din tabăra cugireană, Itu şi Şuteu au fost fericite în această toamnă. La fel s-a întâmplat şi cu grupul ultimelor 5 sărbătoriţi: Alexandru Man – 21 de ani şi Tăşcan – 23 de ani în 5 octombrie, R. Ştefan – 24 de ani în 9 octombrie, D. Lupşan – 21 de ani în 10 octombrie, respectiv Goronea care va împlini 24 de ani duminică, 13 octombrie.

Filmul meciului:

Min 2 (1-0) Buta trimite un balon spre propriul portar, Deac se infiltrează pe traiectoria mingii, fiind faultat în suprafața de pedeapsă de Ștefan Radu care ezită în a proteja balonul, faultându-l pe decarul băimărean. Moldovan execută plasat lovitura de pedeapsă trimițând balonul în dreapta lui Tiut.

Min 15 (1-1) Neagu execută o lovitură liberă directă de la circa 35 de metri puțin lateral dreapta, Itu se înalță dintr-un mănunchi de jucători și de la circa 12 metri cu capul expediază balonul în stânga lui Bota, restabilind egalitatea.

Min 36 (1-2) la o fază care nu anunța nimic periculos pentru formația oaspete, deși balonul se afla departe de careul băimărenilor, centralul partidei Mihai Spânu indică punctual cu var de la 11 metri la un contact fără balon între Dorin Toma și Adrian Cârstean. Lovitura de penalitate este executată de marcatorul primului gol Itu, care trimite slab în dreapta lui Bota, acesta izbutește în primul moment să respingă, însă același Itu atent din 6 metri trimite în poarta goală, punctând pentru 1-2.

Min 37 în momentul în care ambele formații se pregătesc să reia jocul de la centrul terenului, centralul partidei îi arată fundaşului central băimărean, Dorin Toma, al doilea cartonaș galben, și deopotrivă pe cel roșu, Alin Bota fiind și el sancționat cu un cartonaș de culoare galbenă.

Min 40 (2-2) Duruș izbutește o centrare de pe flancul stâng, și Vanca venit lansat reia cu capul din doar 6 metri restabilind egalitatea

Min 45 balonul venit din lovitură liberă directă de pe partea dreaptă în direcția de atac a formației băimărene, este respinsă neglijent în față de Tiut până la Hodor, care trimite cu capul însă Buta reușește să respingă de pe linia porții.

Min 45+2 Lupșan aflat pe partea dreaptă trimite un șut centrare direct sub transversală, însă cu un ultim efort Bota, respinge în extremis în corner.

Min 57 (2-3) oaspeții beneficiază de un corner de pe partea stângă Şuteu cu prețul unui contact dur avut cu Duruș, înscrie din doar 4 metri cu capul.

Min 60 (2-4) Negură execută un corner de pe aceiași parte stângă balonul depășește întreg buchetul de jucători ducându-se în poartă la colțul lung în stânga lui Bota

Min 72 (2-5) oaspeții beneficiază de două cornere succesive, ambele tratate cu superficialitate de fundașii formației gazdă, Trăscan venit nemarcat înscrie din doar 8 metri ducând scorul la 2-5

Min 79 (2-6) Cârstean prinde un șut din afara careului ducând scorul la 6-2, pentru formația cugireană.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, jucătorii din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, sunt cei 5 jucători din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României Fundașul Alexandru Juncan (29 de ani), mijlocașul Bogdan Oniche (29 de ani), atacantul Alexandru Cioară (29 de ani), toți de la Industria Galda de Jos, plus portarul Sergiu Bistraie (20 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea